3tilføjet af

Kan Sverige slå Tyskland?

Sverige er fortsat Englands onde ånd, og vores svenske naboer kunne for 12. gang i træk gå ubesejret fra banen i en landskamp mod England, da de to hold spillede 2-2. Med et mål i overtiden sikrede Henrik "Henke" Larson Sverige et point og videre færd i VM-turneringen. Hvor Englænderne havde domineret første halvleg og faktisk spillede bedre end tidligere i turneringen, tog Sverige over i anden halvleg, hvor det engelske midterforsvar pludselig blev udstillet i flere situationer.
Allerede i kampens start pressede svenskerne hårdt på, og da Michael Owen måtte bæres fra banen allerede efter et minut havde man en fornemmelse af, at dette villle gå galt for englænderne. Alligevel lykkedes det stille og roligt England at overtage spillet, og det var ikke ufortjent, da Joe Cole i det 35. minut, tæmmede en bold med brystet og med en flugter sendte bolden i en bue over en chanceløs Isakson i det svenske mål.
Det engelske hold virkede velafbalanceret med Hargreaves på midtbanen i stedet for Gerrard, der gav mere frihed til både Lampard og Joe Cole. Derfor var det også forventet, at England efter pausen ville fortsætte presset, men den svenske træner Lars Lagerbäck havde åbentbart talt med store bogstaver i pausen, for allerede efter 6 minutter af anden halvleg lykkedes det FCK duoen Linderoth-Allbäck at score, med Linderoth som oplæggeren og Aalbäck i målscorerens rolle. I det hele taget så det engelske midterforsvar skidt ud i flere situationer omkring indlæg og dødbolde, hvor svenskerne gang på gang kom frem til store chancer, og to gange måtte se skud ramme overlæggeren.
Da kampen gik ind i de sidste tyve minutter begyndte begge hold at udvise tilfredshed med resultatet, og spillede særdeles henholdende. England satte Steven Gerrard på banen i stedet for en tydelig utilfreds Wayne Rooney. Det skulle vise sig at være et godt træk af Sven Göran Eriksson, for 5 minutter før tid stod netop Gerrard totalt blank ved den fjerneste stolpe på et indlæg fra Joe Cole, og kunne kontrolleret sende bolden forbi Isakson. Det betød, at Sverige igen satte tempoet to gear op, og i en hektisk slutfase lykkedes det Henrik Larsoon og Oluf Mellberg sammen at fumle bolden i mål til 2-2 - kampens endelige resultat.
Fantastisk kamp der indeholdt alt det man kan ønske sig, men kan Sverige slå de tyske VM-værter?