22tilføjet af

Hold nu op, i fede mennesker, i fejler jo ikke noget.

Jeg vejer selv et par kilo for meget og det er der kun en forklaring på. Jeg spiser for usundt, og træner for lidt.
Men hver gang der er et program i Tv om overvægtige mennesker, skyder de skylden på en psykologisk lidelse, og det kan vel ikke være rigtig. Ved nogen er det måske rigtig nok, men langt fra alle, kan vel bruge deres fortid som undskyldning. F.eks. i programmet livet er fedt, havde de alle samme haft en syg moster, eller var faldet af en hest som lille, som nu var skyld i deres fedme. Men jeg tror nu mest problemet lå i at de var dovne, og proppede sig selv med fedt dagen lang, fordi det smager godt.
Så alle jeg fede mennesker der ude, hold op med at bruge langt i hampen forklaringer på jeres overvægt, når i godt ved det er jeres egen skyld.
Hilsen Jens
tilføjet af

dum eller fed

Det kan godt være de er fede, men dit indlæg er sq da for dum.
Fede kan tabe sig men du vil blive ved at være dum at høre på.
Du aner jo slet ikke hvad du taler om. Gider ikke engang at fortælle dig hvordan det tit ser ud. Det kan være sygdom eller en ulykke der er årsagen. Grunde er der mange af og nogle gange bliver de selvfølgelig og brugt som en dårlig undskyldning.
Skinhellige er tilgengæld ikke til at holde ud. Knut venligst indtil du ved noget mere om andnet end de egen lille verden.
tilføjet af

tastefejl ... Det skete i min harme

Bliver sq så tosse over sådan noget pis...
tilføjet af

Tjaaaaa hvis man ikke ved bedre

Det er så uendeligt nemt for "ikke fede" at sige; så hold dog inde med al det usunde mad...
Der er som sagt altid en årsag til problemet og ganske rigtigt er det til syvende sidst kun én som kan ændre det, nemlig den overvægtigte.. Tænk at man kan komme ud i så store problemer at man ikke kan finde anden udvej end at spise. Det at spise = trøst, dvs. mangel på noget. Hvis det ikke er noget, som skyldes en psykologisk lidelse, ja hvad er det så❓Hvis det var så nemt, som du skriver at de bare skal holde op med at spise al den fede og usunde mad, tror du så ikke at ALLE var slanke !!
Dem der er afhængige at stoffer eller alkohol er også syge og bliver tilbudt behandling, dermed mener jeg også at fedme er en sygdom, som skal behandles, hvorfor ikke.
De andre har da også selv en skyld for deres valg eller kan man ikke også godt her sige at der er tale om psykologisk lidelse ?? Ja i højere grad, mener jeg.. Ciao
tilføjet af

UPS !!!!!!!

Til Jens - du har ret i noget af dit endlæg - man bliver hvad man spiser, at der kan være årsager til fedme, det er sikkert rigtig, men der er kun en selv der kan gøre noget ved det, f.eks. mig selv, jeg vejer mit mad hver dag og jeg er ikke overvægtig overhovedet, men er bevist om, hvad jeg putter i munden, jeg tror, når man er kommet i overvægt er der laaaaaaang vej hvis man skal tabe sig f.eks. 30 kg., derfor er det (syntes jeg) nemmere at forebygge end at helbrede, jeg ved, at jeg vil have det meget svært med at skulle tabe mig, derfor er mit princip: VEJ DIN MAD !!! GÅ LANGE TURE !!!!!!
Til anonym: Det lyder som du selv er overvægtig med det sure opstød du kommer med, der kan altid findes en undskyldning for alting - også fedme. Ja - det var bare det. Ha´en go´ dag trods alt.
tilføjet af

jammen

Hvis man spiser for mange kulhydrater uden at træne tager man på - vil man derimod tabe sig skal man komme væk fra kulhydraterne.. Jeg kan virkelig ikke se hvad grunden skulle være til at veje sin mad - hvorfra ved du hvormeget du skal have (den rigtige sammensætning) ?? Man kan da ikke bare forebygge ved at veje sin mad og gå lange ture !!! Man kan da udemærket være bevist om det man putter i munden, men arbejder du ud fra den omvente madpyramide eller ??
tilføjet af

Hellige (heldige)

mennesker, der aldrig har skullet kæmpe med ekstra kg. Men hvorfor er det dog som regel altid dem der har de bedste råd til alle os overvægtige? Som om de vidste hvad de snakker om - men nej - det kan jeg love jer for, at det gør I ikke.
Jeg vil meget hellere høre fra dem der har haft succes med at tabe sig - ikke ved mirkelkure - dem kender vi alle, og de holder ikke. Nej ,der hvor det virkelig og virker efter 1 år og mere.
Og fri mig så lige fra de skinhellige der slynger om sig med floskler såsom: "I kan bare lade være" - " I kan bare motionere noget mere" - o.s.v.
Hvis det var så simpelt, så var der garanteret ingen overvægtige mennesker til.
Hilsen en der suger alle kalorierne fra bagerens vindue til sig bare ved at gå forbi.
tilføjet af

Stofskifte !

Har du glemt at der er noget som hedder stofskifte, og som OGSÅ kan være medvirkende til at NOGLE er overvægtige ?
Man skal ikke skære alle over én kam !!!
tilføjet af

Er ikke fed og hellere ikke skinhellig

Jeg er ikke fed og har ikke problem med min vægt.
Bliver bare så irriteret når folk stiller sig op med pegefingren og gør sig kloge på ting, de bare ikke ved en skid om.
tilføjet af

tudemarie

ALLE kan blive fede, hvis de bare er dovne nok...og det har jeg prøvet på min egen krop. For nogle år tilbage havde jeg en slank krop, og kunne proppe mig med alt det slik og kage jeg ville uden der skete noget. Men ikraft af min tidskrævende uddannelse blev der ikke tid til at motionere mere, hvilket her 4 år efter har resulteret i en knap så slank krop. Det gider jeg ikke have, så jeg er gået igang med træningen igen, og det er den eneste vej - det nytter ikke noget at sidde derhjemme foran flimmeren med skuffen fyldt med Wienerbrød og tude over at man er tyk og det er åååååhhh så slemt - tag at kom ud af starthullerne og kom i sving.
Samtidigt vil jeg sige, at JA, der er nogle mennesker der aldrig kan blive tynde og evt. har en sygdom der gør de har et dårligt stofskifte...men resten af de fede..jae det er squ deres eget problem.
Snup en kalorielet tudekiks og en kop varm te.
tilføjet af

Fedme for alle ?

Alle kan absolut ikke blive fede - der flere ting som spiller ind,- bl.a. stofskiftet ..... og, nok vigtigst af alt,- forbrændingssystemet !!!
Jeg er i den anden kategori - jeg spiser og spiser, men kan ikke tage på ....... dyrker ikke sport og har stillesiddende arbejde - mit forbrændingssystem er hindringen !!
tilføjet af

jeg er helt enig

Som jeg også skrev - har stofskiftet bestemt en indflydelse.
MEN med træning kan fede mennesker sætte deres stofskifte op og ændre deres forbrænding...enig ?
tilføjet af

Ja, jeg er ...

... enig - klart nok at man kan det ....... det er vist bare nemmere sagt end gjort for de fleste overvægtige mennesker ......
tilføjet af

Mange har ret.

Hej Jens.
Du og mange af dem der har svaret har ret.
Selvfølgelig har mad,drikke og stofskiftet en stor indflydelse på hvor mange kg. man vejer.
Det der er primært er ikke hvormeget man vejer men hvordan man har det med at veje de kg. man nu engang gør.
Det selvfølgelig også sværre at tabe 30 kg. end 5 kg. Iøvrigt kan de sidste 5 kg når du skal tabe 30 være sværre end de først 5kg.
Men man må gøre noget ved kilden d.v.s. mad, drikke og stofskifte. Det kan man først når man er klar til det. D.v.s. man skal mene at man vil tabe sig og alle problermerne skal være væk eller lagt til side.
Altså begynder man med at skriv ned hvad man spiser og drikker og hvornår.
Derefter begynder en kostomlægning DER VARER HELE LIVET !!!!. Hvis man ikke selv er stærk nok findes der hjælp at hente f.eks. hos Vægtkonsulenterne eller Vægtkonsulenterne.
DET VIRKER!!.
Jeg ved hvad jeg taler om. Jeg har altid været slank, men holdt op med at ryge. Så får man et andet stofskifte og man spiser mere. Jeg tog 30 kg på over en årrække,hvor jeg som alle andre var på diverse pulver-og slankekure.
Jeg gik igang med vægtkonsulenterne og har nu tabt 15 kg.
Jeg forsøgt med vægtvogterne, men det passer ikke til min måde at leve på.
Det er vigtigt at man finder den metode der falder en nemt, for bliver det for besværligt eller vil man ikke ofre lidt, bliver man ikke slank. F.eks. hvis man fortsætter med slik og ikke vil spise de grøntsager og det kød der få stofskiftet igang, kommer man ikke af med kiloerne.
Derfor det er mange faktorer der spiller ind.
tilføjet af

...

Det var da ikke et særligt konstruktivt indlæg...
Uanset om folks fedme skyldes symdom eller ulykker eller noget helt tredie, så ændrer det ikke på det faktum at fede mennesker stort set altid ser sig selv som ofrer for et eller andet - faktisk hvad som helst der kan fjerne ansvaret fra dem selv og gøre dem til stakkels forsvarsløse ofre, der ikke har noget valg.
Selvfølgelig har de et valg. Andelen af de fede, der er fede fordi de har et stofstikfe-problem er så forsvindende lille, og hvad så med alle de andre?
Man bliver IKKE fed af at gå forbi et bager-vindue, det er der INGEN der gør, men man bliver fed at at gå ind til bageren og købe flødeskumskager hver dag.
Det er mærkeligt hvordan de fede altid spiser så uendeligt sundt, men hvordan kan vi vide at det er sandheden? Om ikke andet så kan det da være et form for (underbevidst?) selvbedrag, der hjælper på deres offer-opfattelse, at de simpelthen fortrænger alle erindringer om alt det usunde de spiser, men det ændrer jo ikke på at de rent faktisk spiser det.

Personligt synes jeg de fede skulle tage sig sammen, og lad være med at kræve medlidenhed for at det slemme livet har budt dem, der er trods alt folk der har det meget værre.
tilføjet af

Pjat med dig

Der er ingen der tager på af at gå forbi et bager vindue, er du sikker på du ikke bare skriver det fordi du vil have at vi skal have medlidenhed med dig?
Og så ER det desuden så simpelt, sådan er vores biologi, sådan er vi bygget - til sund mad og motion. Til gengæld er det jo endnu nemmere at lade være, og det er der nok mange dovne mennesker der benytter sig af.
tilføjet af

når nogen vil andrer det ondt????????????

kære lille jensvejmand!
ærligt talt tror jeg enlig det er dig som bør´gøre noget ved dit "FEDME"udseende.desvære er der nogen mennesker hvor en skyldføelse ikke er deres egne-detsvære!..
-den holder osse godt hos nogen med disse lidelser.
men det er jo selv optil den enkelte om man har lyst til at yde en form for fysisk belastende sportsart.-der er foresk.mange på overførelse inkomster som ikke har råd til at holde sig i form...selv om man er tyk eller mager...
-er du sikker på du er rigtig klog i knolden hva´!?..
-måske er det dig som fejler en masse i hovedet start med dit unormale problem som fed stodder!..
du er pædofilens bror -et vammelt svin med lort i ørerne.er du sikker på du kan klare skansen selv hva´!?er du sikker på at du kan huske hvem du er-når noget skal ud af din klamme brede kæft.-hvem tror du egntlig du er hva´-syg moster!? ,prøv at tage et par nerve piller så vil dit liv måske være ligesom din pædofilbror.
citat:hej mit navn er jens...jeg ved bare ikke hvorfor de har døbt mig sådan...
-gad vide hvorfor jeg behøver at være "HØJRØVET" ,over for andrer ..jeg ikke kan finde en lighed med...
jeg melder mig ind i livet er totalt fedt..hvis bare ikke jeg blev til en svans på "hjemmefronten"...
er ikke misundelige,for jeg er jo pædofilmandens bror.
jeg er totalt syg i knolden nok mere hvad jeg selv kan indhente hos mig selv-måske er det et tv program for alle borgere at se hvordan jeg bære mig ad som totalt syg i hovedet som lille jens...
-skolelære "hahahaha" det kan du fandme ikke finde ud af dit sexsvin...
-men du er jo misundelig over de fede har et bedre liv end dig -og detsvære ikke behøver ,at stå op hvermorgen som en pædofil mand skal for ,at bolle sig til let tjente penge i erhvervslivet.-iøvrigt det var synd du måtte få et par "spsygiske velfærds statslige lussinger"!. på dit nye job.
fjenden:-)held og lykke med dit ulækre dårligt morto
held og lykke med dit nye liv som fedme down look i tv´et
tilføjet af

Hjæl til dig og held og lykke

Det du lige har skrevet giver ingen mening, er det dig der er pædofilmandens bror eller hvad. Jeg har lidt svært ved at læse hvad du mener.
Men det jeg kan få ud af dine kontekst, er at du også hedder Sens som mig, er pædofil og staver endnu ringere end jeg, hvilket er en præstation i sig selv. Jeg kan hjælpe dig med det første problem. Der er nogle fine kurser på FVU, som kan hjælper dig med dit med at stave, der går jeg selv. Men dit andet problem er lidt sværere at håndtere. Jeg ved man kan blive medicinsk steriliseret på sygehuset, så man ikke forgriber sig på små drenge, som du siger du har gjort i dit svar. Ellers kan jeg ikke hjælpe dig med dit pædofile problem. Men jeg vil ønske dig alt held og lykke i fremtiden, og håber du kan få din psykiske sygdom under kontrol.
Hilsen din navnebror jens
tilføjet af

Lige et spørsmål til fjenden

Har du problemer med vægten og skyder skylden på en psykisk sygdom eller hvad
Hilse Lone
tilføjet af

Fra en anden tråd - men sigende her også

Fed eller???
Skrevet af 'x_woman', 31.aug.2004, kl.17:54
Jeg har læst indlæg om fedme mange steder og i mange debatter. Det er usigeligt trist at opleve de "normale" "slanke" udtale sig SÅ skråsikkert om årsag og virkning.
Der kan være så mange grunde til at en person er blevet overvægtig, og jeg har selv erfaring med en af dem.
Jeg har oplevet at gå fra et aktivt liv, med mand, job, børn, hus, aktiv ridesport og stor have mm til INTET at kunne. Dette grundet en skade i ryggen -- pådraget gennem ulykke på jobbet.
Følgevirkninger - totalt inaktivitet, manglende følelse af mæthed, det vil sige kan og kunne ikke mærke om jeg var mæt eller sulten. Følte og føler mig sulten 24 timer i døgnet.
JEg gik ca 40 kg op i vægt, hvilket var forfærdeligt. Det har taget mange lange år at få bugt med ca halvdelen af disse kg. REsten tror jeg aldrig jeg kommer af med igen nu.
JEg fik - trods at jeg var i øvre vægtklasse let job - også i ledende positiner, så min vægt har ikke været en jobmæssig hindring - endsige medført at jeg ikke blev taget alvorligt..Mange af de mandlige kolleger på samme niveau var jo også overvægtige. Lige midt på maven - som så mange mænd har det når de runder de 40. Så det er altså ikke en hindring for at blive set på jobbet...
Men socialt uden for jobbet - især blandt disse "modeprægede" slankhedsidealjagende kvinder , med deres jagt på den perfekte krop og den perfekte familie, samt deres mandlige alter egoer - der har jeg godt nok mødt mishagsytringer jeg nødig vil gentage her...
Jeg er nu opereret 2 gange i min ryg, bliver ALDRIG smertefri, kan ikke løbe, kan ikke gå langt, kan slet ikke cykle, da det lige præcis gør smerterne dobbelt så slemme. Hvis jeg vil ud at danse, hvilket både min mand og jeg elsker, ja så må jeg tage stærk medicin for at holde en aften ud.
Så alle i kære behjertede mennesker der har jeres på det tørre, og IKKE ANER hvad i gør når i mener at jeg da bare kan gå til den med mere motion og ved at passe på hvad jeg spiser - at det er dovenskab.....og manglende selvdisciplin. Mere motion betyder for mig - større smerter og flere morfintabletter mm. Så den onde cirkel jeg er i sætter klart begrænsninger.
At jeg alligevel kan holde fanen højt og i dag er meget mobil, ja det skyldes en dejlig mand, der holder af mig og min krop. Hvilket han både siger og viser. Desuden en stærk vilje til at komme videre under de vilkår jeg nu en gang har at leve med.
Jeg skal nok passe på med at dømme andre på deres vægt, hvad enten der er over eller undervægt .... Der kan jo være grunde til at man IKKE LIGE kan smide sin overvægt - eller tage de ønskede kg på, det behøver altså ikke altid være manglende vilje og selvdisciplin.
Blot en information til alle jer kloge hoveder, der bare har løsningen....i aner ganske enkelt meget lidt om hvordan resten af verden har det - derinde i jeres små "egoverdener"...men det berettiger jer altså ikke til bare at dømme - eller bedømme om vi kan tabe os eller ikke....
x_woman
tilføjet af

Godt så !

Det er tydeligt at du aldrig selv har prøvet at være kraftigt overvægtig. Prøv at sige til en narkoman "Du skal bare lade være med at tage stoffer" eller til en dranker "Du skal bare lade være med at drikke" eller en ryger "Bare hold op med at ryge". Ja, så tror jeg nok, at du ved hvad jeg mener. Det er fuldstændig det samme med overvægtige. Det er simpelthen en form for madnarkomani. Kroppen skriger efter mad og helst det usunde. Jeg ved godt at I som aldrig har prøvet at være overvægtige tænker, "ja ja hun/han skal bare tage sig sammen. Men så nemt er det bare ikke. Nu er det sådan at overvægtige ikke kan få hjælp som f.eks. narkomaner, alkoholikere eller andre med misbrugssygdomme. Som overvægtig skal du selv betale al den hjælp du har brug for, det gør det jo ikke ligefrem lettere vel❓Jeg synes at du skal prøve at være lidt mere åben overfor, at det ikke bare er fordi man propper i munden, men fordi man virkelig har et misbrugsproblem. Overvægtige mennesker er meget ulykkelige over deres situation.
tilføjet af

Ja, har været der!!!

-Det er rigtigt det bedste er at tage skylden på sig selv:det motiverer-og det er ligemeget om det virkelig er din skyld el.noget andet....For når man tager skylden kan man med egen handlekraft gøre noget.....og det skal være for egen skyld IKKE andres elsk jer selv fortiden skal ikke forme jeres fremtid----der er kun nuet dit eget nu!!!og lad så være med de dumme kure de er ikke gode for jeres stakkels kroppe---Spis sundt så tit i kan--Invester i en motionscykel,stepmaskine meld jer i en svømmegruppe osv.Desuden ved i det bedst selv og når i slapper af for det er uhyre vigtig at kunne---Så lad være med at stresse jer selv for så er det bedre at gøre andre ting.............I Må IKKE undergå de perfektionistiske krav som det "overfladen" af samfundet byder jer....I skal komme igennem den overflade og finde det i drømmer om...
tilføjet af

yeah

jeg synes at det du siger er vildt overraskende, når man tænker på at du selv er fed, og du indrømmer det er din egen skyld
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.