10tilføjet af

MANGE flyvende prikker foran synsfeltet

Hej
Er der nogen af jer, der har samme problem.
Jeg har mange streger og prikker i mit synsfelt. Der er sorte prikker og streger som flyder hele tiden foran mit synsfelt. Har været hos øjenlægen for tid siden, men han siger det ikke er noget.
Det generer mig grusomt, fordi jeg kan se ca. 20 prikker og 5 streger fordelt på begge øjne i mit synsfelt og det generer mig grusomt om dagen, i sollys, når jeg læser en bog eller sidder foran computeren. Når det er hvid sne er det frygteligt, når jeg går ude.
Om natten eller i mørke er det helt ok, da generer de ikke. Har læst meget om dette "flyvende myg" og andet kalder de det, men det generer ad helvede til.
Er der nogen her på sol.dk som har dette? Er der nogen der ved mere om dette?
JEg bruger kontaktlinser og er nærsynet.
tilføjet af

Jeg hørte noget om det i radioen

For et stykke tid siden, og så vit jeg husker så skal du søge læge, helst "lidt" hurtigt, jeg kan ikke huske hvorfor, men gør det!, det er vist ikke øjnene der er noget galt med.
Bare rolig man dør ikke af det😖, men tag lige og bliv undersøgt😉, og giv besked bagefter.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Jeg tror ikke det er flyvende myg

- jeg tror, det er ildfluer. Tænk over om det ikke passer bedre til beskrivelsen af dem. De kommer sig af jernmangel. De har med andre ord ikke noget med dine øjne at gøre, men din øjenlæge er da en spade.
Gå til lægen og få skrevet noget jern op, når det er så generende, men efterfølgende så sørg for at få jern nok i din kost.
tilføjet af

Hejsa....

Nu skriver du ikke noget om, hvor gammel du er;lidt ærgerligt, for omkring det fænomen som du beskriver spiller alder en væsentlig rolle.
Det du ser som sorte prikker eller oven i købet som aflange sorte tråde er reelt små urenheder der svømmer rundt i vædsken inde i selve øjet.
De ses oftest tydeligst såfremt man kigger intenst på f.eks. en hvid væg. Med stigende alder sker der en msse mindre sprængninger f blodårer i øjet ligesom der også vil opstå nogle "blinde" pletter i øjets bagvæg, altså der hvor "billederne" af det som du ser, dannes. Der frigøres herved forskelligt væv som vil flyde rundt i den ellers klare øjenvædske. Det er dette "vraggods" som du ser. Det er gnske ufarligt, men vil ikke forsvinde når det først er dukket op. For højt blodtryk kan, ud over alder, være medvirkende årsag til disse "blodsprængninger" i øjet.🙂🙂🙂
tilføjet af

Dem har stort set alle

det er bare ikke alle der er opmærksomme på dem.
Men 20 er nok lidt mere end jeg har - eller bemærker, men jeg er heller ikke nærsynet.
tilføjet af

Det er normalt

Jeg har en del af dem, men de generer mig som regel kun når jeg kører i et sne dækket område om vinteren, hvor de er særlig tydelige.
Det er som en anden skriver små urenheder i øjevæsken eller mikroskopiske ridser i øjet og der er mig bekendt ikke rigtigt noget at gøre ved det.
Det eneste du skal være opmærksom på er hvis det pludseligt bliver værre, for så er det med at søge læge så hurtigt som muligt.
Jehg er selv nærsynet og har en gang forsøgt mig med kontaktlinser, og det havde mit syn det ikke godt med så jeg skiftede tilbage til briller igen ret hurtigt.
tilføjet af

jeg er 28 år gammel

jeg er 28 år gammel
tilføjet af

Har samme problem

Hej
Jeg ser også selv alle mulige små prikker, der flyver rundt ;)
Ved heller ikke om der kan gøres noget :(
Synes selv, at det er værst i sne,himmelen og om natten!
tilføjet af

urenheder i glaslegemet

Hej, jeg er 35 år, jeg har selv det samme i højre øje og det er kun blevet værre med tiden. Har været hos øjenlæge og han sagde at det skyldes urenheder i glaslegemet i øjet og at man med tiden vil vænne sig til det og ikke se dem så meget. Der er nu gået over et halv år og det er ikke blevet bedre. Glaslegemet kan udskiftes ved en operation, så man må overveje om det generer så meget, da der kan komme nethindeløsning efter oprationen. Der står lidt om det her: http://www.brilleleif.dk/Leksikon/Mouches_volantes/mouches_volantes.html
tilføjet af

Har været ved lægen

Kommer næsten lige fra lægen men han sagde, at det var normalt??
Det forstår jeg ikke, da jeg ser masser af små prikkere vil sige stjerne himmelen x 4 og små områder der flimmer er også begyndt at komme.
Nogen der kan forslå noget?
tilføjet af

flyvende prikker foran synsfeltet

hvis det er nogle prikker der ligesom flytter sig rundt, så har jeg hørt at det formentligt er nogle blodlegmer du kan se inde fra regnbuehinden
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.