0tilføjet af

Dagens kamp!

Ceremonien ser jeg ikke. Men åbningskampen!
Selvom de bedste kampe nok først kommer i slutspillet, og åbningskampene sjældent byder på meget andet end nerver, afventen og intens fight, så ligger der noget rituelt i at se den første kamp ved en slutrunde. Den første kamp til et EM eller VM er begyndelsen på noget stort.
Det kan godt være, at Portugal Tyrkiet senere på aftenen kommer til at byde på tekniske finesser af høj karat. Tyrkerne er nogle virkelig gode teknikere og det samme må siges om Portugiserne.
Men kampen mellem Schweiz og Tjekkiet, som bookmakerne tilnærmelsesvist kalder en lige kamp, er den første, ikke den anden kamp. Jeg tror I har fattet, at det er den jeg skal se. 😉
Jeg tror vi skal forvente et stærkt Tjekkisk hold. Sionko kan muligvis få sit STORE internationale gennembrud ved denne slutrunde, mens Koller nok er med for sidste gang. Tjekkernes forsvar er stærkt, og især på dødbolde må det forventes, at tjekkerne er farlige.
Schweizerne har hjemmebanefordelen. Og den er ekstra stor ved en slutrunde, da euforien omkring holdet virkelig koger. Det er et relativt ubemærket hold med en enkelt stjerne på toppen. Men også mindre kendte spillere gør sig selv bemærkede ved en slutrunde.
Jeg tror Schweizerne kommer til at overraske. Og som minimum tager de et point fra tjekkerne og sætter dem derved under pres til næste kamp mod Portugal. I fald de i dag taber til Tyrkiet, så er elimineringen af et af de to hold nært forestående.
Det er kun gætterier. Selvfølgelig. Men hvad skulle jeg ellers? 😃
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.