8tilføjet af

Malaysia/Singapore

Hej.
Jeg er i gang med at søge muligheder for at komme til Malaysia eller Singapore i forbindelse med mit studie.
Er der nogen herinde der har besøgt disse steder og kan komme med gode råd? Er det dyrere at bo der end det er i Danmark?
Bare skyd..
Tak for hjælpen.
tilføjet af

Malaysia

Hejsa.
Jeg har ikke været i Singapore, men har rejst en del i sydøstasien og Malaysia er helt klart mit favorit land (0:
Malaysia er OK billig, selvom deres møntenhed er mere vær end vores og hvis du kan få udbetalt din elevløn eller SU fra Danmark i Malaysia, skulle det være nok. Men skulle du alligevel komme til at mangle lidt mønter på kistebunden, skulle det ikke være noget problem, da næsten alle gerne vil have ansatte (hvide) men en anden spændende baggrund.
Du skal nok prøve at undersøge om det ikke er mulig af få en bolig gennem dit studie, da det nok kan blive svært at finde en lejlighed/værelse i en storby som KL. Om det er dyrere at bo i Malaysia end i Danmark? Nej det er det ikke, men alle har ikke bare en lejlighed for dem selv, som man mere eller mindre har i København, så du skal nok ikke regne med at får stillet 80m2 lejlighed til rådighed (0:
Nå, jeg vil smutte, men du må jo skrive hvis du mangler oplysninger (måske lidt mere konkret spg.) Håber du kunne bruge noget af det jeg har skrevet, held og lykke.
/Viggo
tilføjet af

tak.

Hej Viggo.
Tak for dit svar.
Du ved ikke noget om de forskellige universiteter malaysia har at byde på vel?
tilføjet af

endnu et spørgsmål

Hej Viggo.
Tak for dit svar. Siden du har rejst meget rundt i sydøstasien, ville jeg høre om du kunne fortælle mig om der findes en tog-rute mellem bangkok og ipoh (eller andre steder i malaysia). Jeg har nemlig opdaget at fly-billeter til Bangkok er betydeligt billigere end til Kuala Lumpur. Så hvis der findes en tog-rute til en rimelig pris, tror jeg jeg gør det på denne måde.
På forhånd tak.
Vh Studerende
tilføjet af

RE: Malaysia

Hej igen.
I Malaysia har jeg kun rejst som turist, men mødte danskere som studere der. Jeg kunne godt surfe rundt på nettet og prøve at finde et universitet for dig, men mit råd til dig ville være at opsøge en studievejleder.
Dog vil jeg anbefale dig at studere i KL da resten af Malaysia stadig er et 3. verdens land (dog i hurtig fremgang)
Ang. bus fra Bangkok kan dette lade sige gøre, hvad det koster og hvor lang turen er, husker jeg dog ikke. Det vi gjorde da vi rejste var, at købe en billet gennem Jysk rejse-beru' i Danmark og derefter når man er kommet frem (i vores tilfælde Indien) køber du så en flybillet videre, til en billig pris, videre til hvor du nu skal hen. Hvis du tager til Bangkok (det lyder som om det er første gang du skal rejse til disse kanter) er det super super nemt at bestille rejser med både fly og bus videre til resten af sydøstasien, så ingen grund til at være nervøs selvom du rejser alene. Et lille tip er, at alle turister i Bangkok får stjålet deres penge, så for ikk eat få en dårlig start på turen, husk altid at have til pas, forsikring, penge osv på dig -især når du rejser med bus (læg ikke disse ting i en taske under bussen!!!)
Så alt i alt. Opsøg en studie vejleder der kan fortælle dig om udd. i Malaysia og hvilke der er godkendt. Rejs til Bangkok og chill et par dage og derefter nyd det muslimske Malaysia der byder på alt fra jungel, lækre strande og hightek storby.
God tur, hilsen Vigge (0:
tilføjet af

Ophold i MY/SG

Hej du,
Har ikke boet eller arbejdet i My eller SG, men har vaeret der paa ferie og business.
Jeg bor og arbejder dog i Bangkok p.t. og kan kun anbefale at tage til MY og SG.
SG er selvfoelgelig det dyreste sted at bo og leve, og jeg tror at man med tiden ville kede sig ihjel. Der er utroligt rent og lokale er utrolige stolte af deres by/stat. Alt fungere mere eller mindre der, men jeg synes det manglede en hvis charme hvis du forstaar hvad jeg mener. Mht til hvad du faar for pengene ville jeg sige det er maaske en smule billigere end DK. Det kommer alt sammen an paa hvad din livstil er, og hvad dit formaal ved at tage til SG er.
MY er ogsaa et godt sted. Utrolig mange forskellige folkeslag ligesom i SG. Det er lang billigere end SG, alt er ikke lige saa nyt og vel fungerende som deres nabo. Jeg har kun vaere i KL, og det var mest for at se Twin Towers. Men hvad jeg saa af landet var et godt indtryg. Gode steder at gaa i byen og fyre den af.
Men du taler om at det skal vare i forbindelse med dit studie. Hvad studerer du? Jeg ved at handelskammeret tager trainees ind i de forskellige lande. Og det er en god maade at faa et bedre indblik i landets politik, oekonomi og kultur.
Ellers kan du raadspoerge paa de forskellige danske ambassader om de kender til nogle studieplaner i netop det land.
Held og lykke og udnyt chanchen mens du har den for at komme ud at hullet og se verdenen.
Mvh
Xpat
tilføjet af

re_viggo

Hej Viggo.
Tusind tak for dit svar!
tilføjet af

Xpat

Hej.
Jeg er lægestuderende og vil gerne på et såkaldt exchange-tur. Problemet er at Københavns Uni ikke har nogle aftaler med Malaysia mhp. exchange, og derfor skal jeg selv stå for hele arrangementet.
Tak for dit svar.
tilføjet af

Tag ikke toget, fly med airasia.com

Hej Viggo,
Jeg har boet i både KL og Singapore - begge super byer.
Hvis du skal rejse rundt i Asien og evt. fra Bangkok, så check airasia.com - billeterne koster ingenting, det er asiens svar på easyjet. De bruger desuden Boeing 737 på lease kontrakt, så sikkerheden er i top
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.