9tilføjet af

Gene fra naboen

Min kæreste og jeg er lige flyttet i en lejlighed, som ligger sammen med 4 andre i sådan 'rækkehus' stil. Vi har alle en lille have, adskilt af hegn.
Men ak.. Vores nabo har valgt at bruge sin have som skraldespand. Det flyder med mælkekartoner, skraldeposer og andet ulækkert skrald. Hendes køkkenvindue er dækket til med stof og spindelvæv og oven i det, sidder der på den forkerte side af 20 fluer i vinduet også.
Det er selvfølgelig hendes valg at leve sådan, men nu kommer vores problem.. Fluerne fra hendes affald kommer ind i vores lejlighed! Der flyver konstant 2-3 'dovne' fluer rundt.
Kan man klage over sådan noget? I så fald, til hvem?
Kan sådan skrald ikke medfører rotter/mus?
Håber på hjælp! :)
tilføjet af

Gene fra naboen

Har du prøvet at kontkte udlejer❓Og måske også tale med jeres naboer. Når I bliver generet af fluer gør de andre vel også ?
Og gør det gerne nu så der kan blive ryddet op. Tænk på at der kommer en sommer hvor I også kommer til at lide under dårlig lugt fra naboen.
tilføjet af

Gene fra naboen

Vores er ejerlejlighed, så det tror jeg også de andre er, så jeg tror ikke rigtigt jeg kan klage til en udlejer :(
tilføjet af

Gene fra naboen

I ejerlejlighed kan du nok ikke gøre ret meget mere end appelere til persons samvittighed.
Ellers kan du nok ikke blande dig ret meget i hvad han/hun vælger at opbevare af gammelt skrald i sin have, og slet ikke hvor mange fluer han/hun kan leve med.
Hvis det er en ældre person, eller en "mindre-bemidlet" person, så KUNNE dig + dine øvrige naboer tilbyde at hjælpe med at rydde op og køre på lossepladsen.
Men personligt så ville jeg nok hellere finde mig i 2-3 fluer end jeg ville "gå i krig" med naboen.
Jeg bor i en lign bebyggelse (dog som leje), og det sker da også at der er støjgener fra musik, eller biler som dytter midt om natten, børn det skriger og fester til langt ud på natten.
Men jeg brokker mig ikke... af den simple grund at så kan jeg også tillade mig at larme ind i mellem. Det er tæt på en skov, så det med fluer og edderkopper og lign, det vænner man sig til😉- og jeg bor for enden, så jeg generer ikke en nabo på den anden side...
tilføjet af

Gene fra naboen

Jo, sadanne noget griseri er tiltrækkende for både mus og rotter.
Utroligt hvis de ikke allerede er der - og så kan der klages til kommunens skadedyrsbekæmpelse, for at finde ud af det - det har man nemlig både som ejer og som lejer pligt til at gøre, hvis man har mistanke.
Længere nede i trådene skriver du at I er ejere af jeres lejlighed - men uanset om I er lejere eller ejere. så skal der være oprettet en husorden.
Så I kan sagtens klage til dem der udlejer de andre boliger.
Mvh. Gavtyven
tilføjet af

Gene fra naboen

En enkelt flue kan man godt observere nu, det kaldes populært en juleflue.
Men 4 stk, så er den helt gal.
Det svineri må slet ikke forekomme da det tiltrækker rotter, så ret henvendelse til kommunen..
tilføjet af

Gene fra naboen

Du kan klage til kommunen og bede om en indsyns person, der kan godt være det er privat ejendom men denne persons ejendom må ikke være til gene for andre.
Held og lykke med det hele.
tilføjet af

Puha,rotter kommer.

Du skal tage billeder af alt det svineri,og henvende dig til Kommunen og bede dem gøre noget ved sagen.I kan ikke være tjent med det svineri.Bare meget mærkeligt at ingen har klaget over det svineri.Når hun udendørs lever med det lort,hvordan tror du så ikke der ser ud inde hos hende selv.Det er et eldorado af fluer hos hende,og bare vent Rotterne kommer også,de er der måske allerede,du ser dem bare ikke,da de kommer frem om natten.
Nej,skynd dig at tage foto af hendes have,ned til kommunen med dem,de skal gøre noget ved det.Måske bliver hun sur på dig,men det skal du bare glemme,for du har retten på din rene side.
tilføjet af

Du kunne starte med at sige det til hende

at i er generet af at hun smider husholdningsaffald i sin have og at i er bekymrede for om det tiltrækker rotter.
Hvis ikke det hjælper kan i helt sikkert klage til udlejer. Jeg tror de vil slå ret hårdt ned på det pga. rotteproblemerne der kan opstå.
Men det er selvfølgelig altid bedst for naboskabet hvis i kan løse problemet i mindelighed uden at skulle til at klage.
tilføjet af

Gene fra naboen

Er der ikke en bestyrelse tilknyttet jeres boliger?
Uanset hvad er der noget der hedder husorden, om man bor til leje eller ejer. Sådan er det med rækkehuse og lejligheder.
Uanset er det uacceptabelt og der er nogen der må gribe ind. Det vil blive ulideligt til sommer.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.