2tilføjet af

Ligeløn !!

Hvornår får vores politikere taget sig sammen til at gøre noget ved problemet ligeløn ..... som der ER lovgivet om,- men desværre ikke føres ud i praksis ??
Hvad skal der til❓Hvordan kan det være at div. arbejdsgivere kan "gå fri" for IKKE at ligestille mænd og kvinder med samme erhverv/job, rent lønmæssigt ?
Hvorfor er det så svært at indse at det er mest fair ?
Hvem vil arbejde for mindre, når sidemanden, som har samme uddannelse og job, får mere i løn - blot fordi han er en mand ?
Kan vi virkelig være det bekendt ?
tilføjet af

Hvorfor ligeløn....

Det med lige løn har jeg ved gu aldrig fattet. Vi kvinder skal da bare søger for at få mere end mændene.
Jeg taler udfra mit eget job. Jeg er funktionær, og har altid skulle forhandle min løn selv, og det har ikke været noget problem.
Jeg kan godt forstå at der er nogle chefer der ikke giver deres kvindelige medarbejdere særlig høj løn. De kære kvinder lægger altså hellere ikke deres hovedkræfter på jobbet, men istedet derhjemme hos børnene. Det kan da ved gud ikke komme der arbejde ved, at de har valgt at få børn. Børn er fremtiden siger folk så... JA ja det er de men vi fik dem ikke at den grund. Børn bliver født af egoistiske grunde. Vælger kvinder at få børn og er væk fra jobbet i længere tid, så kan de ikke forlange det sammen som deres manlige kollega der har dækket ind for dem i hele deres barsel, og taget en masse efter uddannelse. Kære kvinder vil du have ligeløn, så må du være fremme i skoene og gøre noget for det, det gør mændene.
Kommer du så til forhandling, så lad vær at se ud som jordens største undskyldning. Stil dine krav og fortæl ham om dine fremgange og dine styrker, vil chefen ikke give dig det du ønsker så søg væk.... Det er svært at få job, siger du nu måske. Gu' er det ej, der er arbejde til alle hvis de er dygtige nok.
Jeg har en datter, det er bare så jeg ikke får skudt i skoene, at det er nemt at sige hvis man ikke at nogen børn. Børn er altså ingen hindring - kun hvis du bruger dem som undskyldning for din egen fremgang.
tilføjet af

Sludder

Det er (næsten) en myte at der ikke er ligeløn i Danmark.
Ligestillingsministeriet undersøgte fænomenet for et par måneder siden, og det viser sig at kun 3% af lønforskellen mellem mænd og kvinder er "uforklarlig".
Resten kan forklares ud fra uddannelse, ansvarsområde, ancienitet og alder.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.