4tilføjet af

Hjælp til nemme opskrifter

Jeg er lige flyttet hjemmefra og er gået igang med at læse. Jeg bor alene og må indrømme at jeg er virkelig dårlig til at finde på madretter sådan ud af den blå luft. Jeg er god til at lave mad efter færdiglavede opskrifter men har ikke ret meget fantasi selv. Jeg er på SU og bor i København, dvs jeg har ikke så mange penge at gøre godt med mht mad, derfor vil jeg høre om I har nogle gode forslag/opskrifter? Dvs mad man kan bikse sammen af de alm ting man har liggende i sit køkken, såsom gulerødder, ris, pasta, tomater, salat osv osv.
Håber på nogle gode forslag :-)
tilføjet af

Lidt at starte på

tilføjet af

Forslag

Hej du!
Et fint og sundere alternativ til den traditionelle SU-ret (pasta + ketchup)er f.eks. at lave "ketchuppen" selv.
Du skal bruge friske grøntsager; tomater, løg, hvidløg, peberfrugter og evt. frisk basilikum. Hak det hele i mindre stykker og sautér det på panden i lidt olivenolie, indtil tomaterne er kogt næsten ud. Krydr med salt, peber, oregano og basilikum. Spis det med pasta og parmesan- eller anden revet ost.
Det tager ingen tid at lave, og det smager faktisk udemærket.
Ellers kan man også lave pizza selv. Det plejer også at være lidt mere interessant, end det man køber på grillbarer. -Og man har ikke dårlig samvittighed bagefter :)
tilføjet af

Fattigmandskost

Har lige været i London så jeg er på fattigmandskost. I dag lavede jeg en meget simpel ret der ikke lyder så inspirerende men den smager ret godt faktisk. Var selv helt overrasket :0)
Jeg kogte ris i salt og med en halv hønsebuillon i. Ved siden af havde jeg løg og tomater på panden som jeg stegte i meget lidt olie og til sidst havde jeg bønner jeg kogte med lidt smør og salt i. Det er nemt og ret billigt og det smagte helt fint.
Til dessert lavede jeg en milkshake med lidt vanilleis, frosne hindbær, banan og en halv kiwi. Det hele tilsat lidt ekstra vanille, mælk og lidt sukker.
Men jeg skal holde min fedtbalance oppe for min forbrænding er høj. Du kan skifte noget af fedtstadset ud med noget mindre fedtet selvfølgelig :-)
God appetit. Håber du får flere opskrifter
tilføjet af

Råd fra en, der aldrig bruger opskrifter

Du kan lave, hvad som helst af, hvad du har i køleskabet, forrådskammeret eller i skuffen. Hvis ikke du er kræsen.
Du skal altid sørge for at have af langtidsholdbare ting:
Olie, Soya, Vineddike, Tomatpure, Dåsetomater, Karry, Chili, Paprika, gerne asiatiske karrypastaer, timian, basilikum og oregano. Ris og pasta.
Kortere holdbarhed:
Løg, hvidløg, kinakål, smør eller margarine.
Ekstra smagstilbehør:
Rødbeder, sur/sød chilisauce, HP sauce evt. mango.
Af disse smagsforstærkere kan du nærmest blande, hvad som helst, til en hvilken som helst ret, du har lyst til.
Husk at karry og paprika kan bruges med hvidløg, løg, kinakål og steges i olie, evt tilblandes soya og serveres med ris gerne med chilisauce og evt. mango som tilbehør.
Paprika kan blandes med chili, timian, basilikum, oregano, tomatpure og dåsetomater, løg og hvidløg. Dertil pasta.
Smør eller margarinestegte løg kan blandes med kogte kartoffelrester fra igår og tilblandes diverse kødrester eller pålæg, dertil HP sauce evt. ketchup og rødbeder. Et spejlæg vil være perfekt til denne biksemad, men kan undværes.
Kun fantasien sætter grænser. Jeg plejer at sige, at i Danmark har vi biksemad, i østen Wokmad og i USA potluck.
Lær krydderierne at kende og du vil kunne lave, hvad som helst mad uden at kende en eneste opskrift.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.