5tilføjet af

Lavere kontanthjælp hjælper ikke

Loftet på kontanthjælpen får ikke flere i arbejde. Det viser en rapport, der også viser at den relative fattigdom steget
En vismandsrapport har tidligere i denne uge slået fast, at regeringens kontakthjælpsloft ikke har den ønskede effekt.
Ikke mange flere kontakthjælpsmodtagere er kommet i arbejde. Til gengæld er den relative fattigdom steget.
Burde have indset det
Det burde man jo kunne sige sig selv. Det er der også mange, der har gjort undervejs... bare ikke inden for regeringen.
Når man eksempelvis ser på kontakthjælpsmodtagere i matchgruppe 4 og 5, som ikke er umiddelbart parate til arbejdsmarkedet, så hjælper økonomisk 'motivation' ikke.
Penge er ikke alt
Ligegyldigt hvor få penge man har at gøre godt med, så kan det ikke i sig selv hive én ud af et misbrugsproblem eller rette op på psykiske og fysiske problemer.
Resultatet bliver derimod, at folk gøres mere ressourcesvage - og får endnu sværere ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet.
Tom tænketank
Jeg hørte i P1 her til morgen, at Martin Ågerup, direktøren for den borgerlige tænketank, Cepos, talte for at kontakthjælpsloftet så bare skulle sænkes yderligere.
Så har man da ikke fattet ret meget...
link>http://ekstrabladet.dk/laeserbladet/article250763.ece

efterord:kan det mon giver lidt stof til eftertanke.
tilføjet af

støtte, støtte, støtte..

det er svaret når man skal have folk som er ude at skide op at stå igen. Har selv prøvet at være totalt nedslidt efter et par overfald på en folkeskole jeg arbejdede på.
I århus har man fundet ud af at man kan sænke frafaldet på tekniske skoler til stort set nul ved at tildele eleverne en voksen hver som ikke holder dem i ørerne, men som støtter dem og hjælper dem.
Man kan jo beklage at folk ikke er lavet af stål og at landet må være fyldt med svæklinge, men det er vejen frem med moralsk og kompetent støtte.
Det skal bare ikke være omklamrende og klientliggørende. Mere en god 'ven' som får en til at se positivt på tingene og som gør noget af arbejdet for en indtil man er klar igen.
Folk går sgu i hundene engang i mellem, hvis de kommer ud for mere end de kan klare, og det gælder om at rejse dem op hurtigtst muligt i stedet for at lade folk sidde og rådne op i ensomhed.
tilføjet af

Forslag fra Dansk Folkeparti

Sæt disse på førtidspension, det er billigere i det lange løb.
tilføjet af

forklaringen er, at mange af dem

i forvejen ikke kan varetage et arbejde.. grundet depressioner, post-traumer osv. Dem som ikke er syge nok til førtidspension, men ikke raske nok til at varetage et arbejde er i klemme og de bliver fattige.
Loven mangler nuancer... den er nemlig for stort og hvid.
vh anonym
tilføjet af

Det er dog.....................

utroligt så klog du er.
Burde du ikke sidde i folketinget som minister med den visdom du er i besiddelse af?
Venlig hilsen
En stemme.
tilføjet af

silverfoxdk

du har fuldstændig ret. Jeg tror helt betemt ikke på, at det hjælper at sætte kontanthjælpen ned. Når folk er på kontanthjælp er de der af flere årsager, men tror, at de fleste er havnet der, da de ikke magter et arbejde og så synes jeg bestemt ikke, at regeringen kan være bekendt, at sætte kontanthjælpen yderlige ned. Sker dette, får lægerne sikkert endnu mere travlt, for så vil folk sygemeldes, når de bliver sent på fuldtidsarbejde, for så orker de da slet ikke at arbejde og kan så ikke se anden udvej, end at få førtidspension. Det hele kører i en endnu være negativ spiral. Iøvrigt kan jeg godt forstå, at kontanthjælpsmodtagerne ikke vil arbejde på fuldtid, for en lille latterlig løn - det ville jeg hellerikke gøre.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.