5tilføjet af

kreditkort blev misbrugt og banken afviser

Kan det være rigtigt at banken ikke vil tilbagebetale tyveri? Mit kreditkort blev misbrugt (uden min viden selvfølgelig)under en rejse. Før afrejse anbefalede banken at jeg fik oprettet et ekstra kreditkort. Det gjorde jeg så, aktiverede det men brugte det aldrig. Pludselig opdager jeg at der er trukket over 10.000kr fra min konto.. Det viser sig at nogen har taget kortet og brugt det. Jeg har haft det liggende i en taske i aflåst hotelværelse og aldrig selv brugt det.
Banken siger, at siden det var brugt med pinkode og chip vil de ikke refundere noget som helst. Jeg har ingen ide om hvordan pinkoden kunne bruges, for jeg har aldrig skrevet den ned eller fortalt den til nogen. Den var nem at huske. Jeg klagede deres afgørelse og nu vil de undersøgen sagen igen og jeg skal vente 8-10 uger! Hvis de nægter igen må jeg jo kontakte pengeinstitutternes ankenævn, men jeg er ret frustreret! Er der andre der har oplevet noget ligende eller har et godt råd?
tilføjet af

Er det meldt til politiet?

Hvis ikke så var det nok et godt sted at starte, da det er dem der kommer til at køre sagen i sådan et tilfælde.
De kan uden tvivl også hjælpe dig dig med hvad der skal ske videre i sagen.
tilføjet af

opdagede det sent

Nej det er ikke meldt. Det skete i Thailand og jeg opdagede at pengene var overført fra min konto en måned senerem da jeg var i et andet land...Jeg kontaktede straks min bank og bad dem spærre kortet. På det tidspunkt var jeg ikke engang sikker på hvad der var sket, for jeg havde stadig kortet og havde ingen anelse om at det var blevet "lånt".
tilføjet af

Så få det meldt nu

Politiet kan uden tvivl hjælpe dig med hvad der skal gøres hvis banken fortsat nægter at anerkende svindlen.
Forsinkelsen på en månede må siges at være normal hvis man ikke normalt er typen der tjekker ens kontos indestående.
tilføjet af

Pengeinstitutankenævnet

Hvis du ikke får pengene retur fra banken, synes jeg helt klart at du skal kontakte pengeinstitutankenævnet.
Lyder meget mystisk at de ikke vil hjælpe dig. De kunne som det mindste sende din indsigelse ind til PBS. Herefter vil PBS så afgøre om du skal have pengene retur eller ej.
Held og lykke
tilføjet af

Man skal så snart man opdager det

Melde det til politiet, og man kan jo altså ikke opdage det før man får et kontoudtog, så du skal melde det til politiet, om de har brugt koden eller ej, er sagen underordnet.
Også må du straks melde det til din forsikring, for du har vel en rejseforsikring, så skal du bare se, så skal banken nok krybe til patten.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.