38tilføjet af

Jeg er harm

Kære meddebatører
Jeg er dybt forarget. Har netop læst i Århus Stiftstidende at fra nytår vil alle dyr på Århus Slagtehus blive slagtet efter halalmetoden. Man undskylder sig med at det ikke er til at holde styr på hvilke dyr der skal slagtes traditionelt og hvilke der skal slagtes efter halal. Samtidig mener de at indenfor få år vil alt dansk kvæg blive slagtet efter halal.
Jeg mener det at spille falit hvad mener I?
Rikke
tilføjet af

Jeg startede

et indlæg om det du har startet et indlæg om igår aftes - det blev slettet for en god halv times tid siden - så spændende at se hvor længe dit holder....
tilføjet af

Undskyld...

...men jeg er lidt uvidende på dette område. Helt præcis hvad indebærer halalslagtning?
tilføjet af

man

skærer halsen over på dyret, medens en muslimsk "en-eller-anden" fremsiger en bøn alt medens dyret forbløder. Her i Danmark bedøves dyret dog først.
tilføjet af

Halalslagtning

Dyret bliver skudt med en boltpistol først, og får så halsen skåret over. Det lider overhovedet ikke. Det er først når kødet er kosher man skal bekymre sig, her skal dyret også forbløde, men må ikke bedøves først...
Med mindre man tror at bønner kan være farlige er det vel skingrende ligegyldigt, så længe dyret ikke lider...
tilføjet af

Boykot

Jeg syntes efterhånden det fedteri overfor fremmede kulturer har taget overhånd, man skal vise respekt overfor hinanden også andres religion men når man ikke har noget valg længere er det ikke demokrati længere men diktatur på linie med det vi allierede os med krigsliderlige bush for at nedkæmpe. hvor længe går der før amerikanerne er i vores baghave for at lede efter masseødelæggelsesvåben. det bedste våben imod forandringer er boykot!!! vis i er danskere og ikke vil have andre til at bestemme over jeres kultur, BOYKOT firmaer der tager valget for jer!!!
tilføjet af

Nej

Dyret bliver "kun" bedøvet - og OK det lider ikke.
Og bønner er vel ikke farlige som sådan - men principielt har man vel lov at frasige sig den adfærd eller hvad??
Jeg er ret overbevist om at en muslim, på det bestemteste vil have sig frabedt at spise kød fra et dyr, der var blevet velsignet af en kristen præst!!
tilføjet af

Enig,for langt ude

Enig, hvad hvis jeg er kristen og ikke vil have at der skal bedes en muslisk bøn over min mad.
Det eneste problem jeg ser er at man inden for de økonomiske rammer man har idag,ikke har tid/til at have nogle til at holde styr på halalkødet.
Århus slagteris problem løses meget nemt, ansæt en til at koordinere halalkødet og læg ekstraprisen oven i prisen for halalhød. Det er jo fair at ekstra udgiften ved at holde styr på halalkødet betales af dem der spiser halalkød.
Mvh Jacob
tilføjet af

jamen

så er det jo godt at vi har et frit marked så du kan fravælge kød fra Århus Slagteri. Og du skal da bare være glad for at vi i Danmark er så gode til at oplyse forbrugerne om indhold af produkter samt anvendte produktions-metoder.
sheesh
tilføjet af

nemt

Køb kød fra en anden producent. Det er ikke fordi der ligefrem er madrationer som du skal anvende vel?
tilføjet af

personligt....

føler jeg mig ikke "truet" af, at man vælger den løsning i Århus. Om kød er Halal-slagtet eller ej, det ødelægger ikke noget for mig.
Jeg går mere op i dyrevelfærden, og efter som dyret ikke lider i forbindelse med dette ritual, så ser jeg det overhovedet ikke som noget problem.
Hvis man har et problem med at spise kød, der er Halal-slagtet, så kan man jo bare vælge det fra. Måske kunne producenterne vælge at skrive det på emballagen, ligesom man gør med fx økologisk kød. Så ved forbrugerne, hvad de køber og alle er glade... ikke?
Lulle
tilføjet af

Fløjtende ligegyldigt!

Herregud, hvis det hjælper muslimerne, at en eller anden står og messer over dyret, når det slagtes, så lad dem dog. Kødet er det samme, og bare dyret ikke lider, så for mig ingen alarm. Jeg spiser det med glæde.
tilføjet af

Men

tror det holder dermed???
Mere vil have mere!!
Hvad bliver det næste???
Gi fanden en lillefinger og han render med hele armen....
tilføjet af

jeg tror....

ganske enkelt ikke på, at muslimerne har nogen intentioner om at "overtage vores land".
Det er muligt, at nogle få ekstremistiske grupper kommer med forskellige verbale angreb på os - ligesom danskere jo også kommer med verbale angreb på muslimer, men derfra og så til at sige, at de vil overtage alt etc. det synes jeg er VIRKELIG langt ude.
tilføjet af

Halal

Kan lige tilføje at ALLE slagterier i Danmark SKAL bedøve dyret inden de halalslagter. Det eneste slagteri i Danmark der hidtil har måttet slagte uden bedøvelse er NVOX i Slagelse.. men de er heldigvis lukket for ganske nylig !
tilføjet af

Var

det det jeg skrev - eller dig der tolkede......
tilføjet af

Hvad er vi bange for??? Er der...

Kødet ell folkene der spiser det??
Er det et dyrevelfærds spørgsmål?
svin og køer og for den sags skyld også høns , bliver alle aflivet ved afblødning.
først er de fleste dog bedøvet , ved hjælp af gas ell. en boltpistol.
En boltpistol slår ikke ihjel , den er beregnet til at bedøve
Jeg er lidt i tvivl om hvad folks problem egentlig er . Er de Dyreværnsfolk? så tag jer sammen , døden er en naturlig del af livets fødekæde. Er de Racister , så få jer et liv. Kan i ikke lide kødest så spis noget andet
tilføjet af

Til Godiva

Kommer begrebet "kosher" fra katolicismen/ jødedommen?
Jeg mener at alle slagtninger i Danmark, hvor dyret lider når det forbløder, burde straffes m. udvisning af Danmark.
tilføjet af

hvad

er så lige dit problem?????
At folk har en holdning, gør dem vel ikke til racister.
Det er vildt underlig, at der er bare nogen ting herinde, man åbenbart ikke må have en holdning til.
tilføjet af

Sundere kød ?

Jeg synes jeg har læst et sted at halal-slagtet kød faktisk skulle være sundere end hvis dyret er slagtet på normal vis (noget med at blodet bliver fjernet og det giver så en positiv effekt eller noed). Måske kan nogen give mig et svar på det ?
PS: jeg går ikke ind for at halal-slagte uden bedøvelse.
tilføjet af

Halah

Det der er problemet, er, at i Danmark bruger vi ikke halalslagtning, og da vi stadig tror jeg nok er dansker så skal vi slagte dyrerne som vi plejer, og ikke rette os efter andre landes skikke, de er vel kun her på prøve ik???
tilføjet af

En skrøne....

Det er vist en skrøne af de helt store. Blodet indeholder faktisk en hel del goe ting kroppen har brug for. Det er også her den største koncentration af jern findes, og det er da hver at tænke på, i betragtning af at en hel del danskere lider af jernmangel...
Desuden løber blodet jo fra dyret uanset om den bliver slagtet halal eller på normal vis...
Spørgsmålet er bare om man kan leve med at der er sagt muslimke bønner over ens kød... Jeg er principielt imod det, da jeg synes religion bør være en privatsag, der ikke skal involveres andre i... Men nu er jeg ikke engang så sikker på man gør det på Århuis slagteri... Er der nogen der ved det?
tilføjet af

nej det er ikke en skrøne

Århus slagtehus har ansat fem muslimer til at beder bønner for dyrene så det er ikke en skrøne.
Jeg har som sådan ikke noget imod at kødet bliver slagtet halal det jeg er harm over er at jeg ikke får mulighed for at få et valg.
Rikke
tilføjet af

Jublen vil ingen ende tage

Efter telefonstorm, specielt fra Dansk Supermarked, og stort medieopbud har Århus Slagtehus taget ideen om kun at slagte halal af bordet. Hurra for en god beslutning.
Rikke
tilføjet af

Mon ikke ?

Mon ikke at det folk stejler over ved halalslagtning er at vi skal have trukket endnu en muslimsk religiøs ting ned over hovdet❓Jeg har ikke bedt om at få halal slagtet kød og jeg har ikke bedt om en bøn.
Er det store problem ikke at vi skal tage mere og mere hensyn til mindre tallet , fint nok de vil have halal slagtet kød, men så må man jo betale det mere det koster at få en til at rende rundt og sige bønner, Lige som jeg selv må betale den merpris der er på Økologisk, ergo må århus slagteri sætte mærkat på om at dyret er hallalslagtet og tage meromkostning der måtte være og lægge på dette kød.
Så kan jeg betale for det jeg får, det vil sige IKKE halal slagtet kød.
Og ja vi kan lade være med at købe vores kød fra dem, men hvor længe går der inden at andre slagterier følger trop fordi det er nemmer og billigere at slagte alt på deres måde?
tilføjet af

Godt!!!

Det var da en rigtig god ting :-)
tilføjet af

hvis det passer er det

det bedste jeg længe har hørt
tilføjet af

halalslagtning

Det passer ikke,fordi at den måde du beskriver, er den
der bruges slagterier normal herhjemme
tilføjet af

Sådan noget pjat

Der er ingen grund til at have noget mod halalkød. I Danmark foregår slagtningen som enhver anden slagtning med boltpistol - halsen bliver bare skåret over umiddelbart efter skuddet.
Det er dybt irrationelt, når folk hyler over halalslagtning. Dyret er dødt når halsen skæres over, det er kun fordi der kommer blod og fordi det er en muslimsk metode folk er så forargede.
tilføjet af

Fundamentalisme

Her ser vi igen hvordan fanatikere har presset en privat virksomhed til at opføre sig i overensstemmelse med fanatikernes tåbelige idéer. Det er sørgeligt, at religiøs og etnisk chauvinisme kan komme og forlange hvad den vil her i landet.
tilføjet af

Det er kun

fordi Danmark ikke tillader halalslagtning uden at dyret er enten bedøvet eller dødt.
I de muslimske lande er dyrene ikke bedøvet, når halsen skæres over på dyrene...
Når vi så protesterer over halalslagtninger herhjemme, sender vi samtidigt et signal til de andre lande om, at det er en unødvendig brutal slagtemetode....
Accepterer vi halalslagtningen fordi dyret er bedøvet, kan vi også acceptere tyrefægtning blot dyret er bedøvet, for så kan det jo ikke mærke smerten ?????
tilføjet af

Det var da på tide

at nogen viser at det trods alt ikke kun er danskerene der skal tilpasses vores gæsters manerer, men i høj grad at det er gæsterne der skal tilpasses værternes levevis.
Skik følge eller land fly.....
Når jeg får gæster, tager jeg hensyn, men jeg laver ikke alt om og det må gæsten acceptere, nøjagtigt som hvis situationen var omvendt.
tilføjet af

bryg igen

Nu er udlændingene i danmark ikke gæster men derimod medborgere i dette land...som om man kan sammenligne et par times besøg i en andens hjem med en helt tilværelse...det er da en tynd kop kaffe du har brygget dig der
tilføjet af

Dansk statsborgerskab

gør dig til medborger i Danmark, ikke dansk statsborgerskab gør dig til gæst i Danmark.
Når der kommer indvandrere til Danmark, må det forventes at de vil tilpasse sig det land de nu kommer til, det er sgu da ikke os der skal tilpasses indvandrerne...
Vi skal vise hensyn, yde hjælp og støtte, men når indvandrere i 2. og 3. generation, samler sig i bander og fundamentalistiske organisationer og siger fuck danmark, så er det misbrug af den danske gæstfrihed, og ja så skal der efter min mening slås hårdt ned.
tilføjet af

der har vi det igen

igen et eksembel på at vi hele tiden skal bøje os for de pisse fucking muslimmer.
Sørgeligt at vi i vort eget land skal finde os i deres ritualer, de kan fandme pise normalt kød som vi andre, og har de problemer med det, kan de fise hjem til kamelland, så er den sgu ikke længere, nej det er sørgeligt at vi gang på gang skal finde os i de rådne Islamister
tilføjet af

det er ikke noget pjat

Vi skal sgu da ikke hallal slagte bare fordi de idioter forlnger det, men typisk dansker at sige det er ok, hvad er det næste de forlnger( foruden vort land næste gang).
nej de må kræftedme æde det vi andre er vant til, så er den ikke længere
tilføjet af

you said it man

forskellen er kun bønnerne. Folk skulle hellere bekymrer sig om de 6-18 måneders lidelse dyrene er udsat for inden de blir slagtet frem for de 30-40 sekunders ubehag de oplever i døden.
tilføjet af

Hvorfor ikke citere "mein Kampf" ved slagtningen?

Hvorfor ikke citere "mein Kampf" ved slagtningen?
Islam og Nazisme minder meget om hinanden.Hvorfor skal vi tvangsindlægges til at spise kød, der er indviet til en menneskefjendsk og rascistisk religion?
tilføjet af

for min skyld ku de

lade Stalins mumificerede lig synge sataniske julesalmer under slagtningen, jeg vil stadig bekymre mig mere om dyrets velfærd igennem sit liv end om hvordan det blir slagtet. Og din sammenligning med Islam og nazisme er endnu et fladt uinformativt propagandaforsøg, er du ikke klar over at det eneste en sammenligning med nazismen betyder er at så ved vi at du ikke bryder dig om islam. Alle ting man ikke kan lide kan sammenlignes med nazismen George Bush, Pia Kærsgaard, Stalin, Spejderne, Enhedslisten etc. Ærrlig talt siger det mere om din egen lavpandede debatform at bruge sådan et trick.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.