3tilføjet af

Skimmelsvamp - min egen skyld?

Jeg har mistanke om, at min leje-lejlighed er ramt af skimmelsvamp, så har søgt lidt om det på nettet.
Her står der, at skimmelsvamp kan få bedre vækstbetingelser, hvis boligen har en høj luftfugtighed. Og at man selv kan være skyld i en sådan høj luftfugtighed ved eksempelvis ikke at lufte ordentligt ud efter gulvvask og ved at tørre tøj i rummet.
Er der nogen som helst risiko for at udlejer vil kunne gøre et form for krav gældende over for mig ifm. skimmelsvamp, hvis de på en eller anden måde konstaterer, at jeg eksempelvis har vasket gulv uden tilstrækkelig udluftning?
Det skal bemærkes, at de to steder, hvor der lader til at være svamp/fugt er steder, hvor det rent konstruktionsmæssige i bygningen snarere kunne mistænkes for skylden i svampen.
Men alligevel, er der noget der kan gøre, at udlejer kan rejse et krav selv hvis det skulle vise sig, at det ikke er konstruktionen i bygningen den er gal med?
tilføjet af

Har du allerede kontaktet

din udlejer ang. problemet? Jeg ved intet om, hvem der kan kræve erstatning i sådan en sag(du kan jo også blive dødsyg af det). Men hvis du er nervøs for hvordan din udlejer vil takle situationen, og hvis du tror du kan gøre lidt mere ud af din udluftning,kan du jo fjerne alt svampen ved GRUNDIG rengøring med Rodalon eller eddikesyre.
Når du har gjort det, skal du sørge for at lufte grundigt ud min. to gange om dagen, og derudover er det en god idé at de der "luft-åbnere" åbne i hele tiden (- jeg tænker på de lemme, der ofte sidder foroven eller forneden på karmen af vinduet).
Desuden skal du sørge for at udluftingen i badeværelset er god og renset - luk evt døren til baderummet, når du har været i bad. Det samme gælder din emhætte.
Hvis svampen kommer igen efter din rengøring + grundig udluftning, er der måske noget galt i bygningen, og så skal du have fat i din udlejer.
Dette er ikke en rigtig løsning på dit problem, men på denne måde, ved du i hvert fald at du ikke har gjort noget galt.
tilføjet af

Tror nu

at svampen kan være mere genstridig end, at den kan fjernes med Rodalon.
Hvis du kontakter Teknologisk Institut kan de hjælpe dig (mod betaling) med at finde ud af, hvordan svampen opstår og hvordan den skal fjernes igen.
Hvis det er skimmelsvamp, kan du rigtig nok blive ret syg af det.
-t
tilføjet af

Kom væk fra den lejlighed,meget hurtig.

Se at komme væk fra den lejlighed.Skimmelsvamp breder sig som en steppebrand.
Det er ejeren der skal tage fat om det,og ikke dig.
Du bliver rigtig syg af at bo der.[:*(]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.