7tilføjet af

Italienske kaloriebomber

Jeg er vild med italiensk mad, men har ingen forstand på kager. Jeg har fået ude. Fantastiske chocoladekager med noget "ostenoget" som jeg heller ikke ved hvad er, men da jeg skal lave en tre eller fire rettes ville jeg gerne have en god (helst afprøvet) opskrift på en fantastisk kaloriebombe af en italiener.
Nogen der kan hjælpe?
tilføjet af

Tiramisu

Smager dejligt og er syndig fedende.

(*)Mascarpone er frisk, italiensk ostemasse. Kan købes hos større, velassorterede osteforretninger og hos delikatesseafdelinger som den i "Mad og vin", Magasin, fåes iøjeblikket på tilbud hos netto. Hvis man ikke kan skaffe mascarpone, kan den erstattes af 250 g vanillekvark og 250 g flødeost.
(**)Biscuit-stænger: "Boudoirs", Sponge Fingers" eller "Lady Fingers".

500 g mascarpone (*)
4 æggeblommer
2 tsk vanillesukker
250 g biscuit-stænger (**)
1 dl mandellikør
1 dl meget stærk kaffe
2 spsk kakao

Creme: Pisk mascarponen (eller kvark og flødeost) med æggeblommer og vanillesukker. Halvér vanillemængden hvis der bruges vanillekvark.
Læg halvdelen af biscuit-stængerne i bunden af et firkantet fad. Stænk med halvdelen af likøren og kaffen. Hæld halvdelen af cremen over. Dæk med den anden halvdel af biscuit-stængerne. Stænk med likør og kaffe og dæk med resten af cremen.
Sæt fadet i køleskabet nogle timer, eller natten over.
Drys med kakao inden serveringen.
tilføjet af

Fakta

mascarpone kan købes i Fakta til en noget anden pris end i specialbutikkerne....Meget syndig kage....bliver helt lækkersulten
tilføjet af

Brug evt. Bailey

Du kan eventuelt bruge Bailey i stedet for mandellikør - og lagkagebunde i stedet for biscuitstænger.
Velbekomme.
tilføjet af

Nu kan jeg ikke fordrage Bailey

men er det overhovedet italiensk? Er det ikke et dansk produkt?
Jeg er vild med mandelvin, mandellikør, Amaretto for ikke at glemme Fernet Brancha, men det sidste er ikke så kageegnet.
tilføjet af

Det var mascarpone jeg primært efterlyse

så mange tak for det. Den ser da ud til at være langt over forventning den opskrift. Uanset om jeg får andre forslag, så SKAL den laves - også.
Tak skal du have.
tilføjet af

Hej du.....

Hvis du er vild med italiensk mad skulle du næsten besøge : www.italy.dk , det er en fantastisk hjemmeside med masser af opskrifter på alverdens lækre retter fra hele Italien, og mon ikke du finder din kage der *S*
Hilsen Metromusen.
tilføjet af

Det kan man da...

ikke, så er det da ihvertilfald ikke længere en Tiramisu men nærmere en lagkage *S*
Metromusen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.