24tilføjet af

Hold afstand!!

Nu har jeg oplevet det igen. Når man er ude og køre er der nogle mennesker der ikke kan holde afstand til den forankørende. Hvis man har brug for at bremse op så er det ikke særlig sjovt at der ligger en bil ½ meter bag bagenden. Tag lige og vis en smule hensyn hold AFSTAND både for din, for min og den der kunne blive ramt ved at uheld. Enhver kan jo få behov for at bremse op og så hjælper den korte afstand ikke. Vi skal alle være ude i trafikken.
Forleden dag så jeg som fodgænger en TDC bil køre tæt på en bil og samtidig blinkede vildt med lygterne. Hvad er meningen? Man kunne se at hastigheden blev overholdt, da der var disse fartmålere sat op.[:*(]
tilføjet af

ja..og husk

ja og husk, hvis du som forankørende bilsit skulle få lyst til at bremse op for at irritere bagvedkørende...så husk du får en bøde for at udføre en bremsetest på offentlig vej.
og den der med der kom "et hund løbende ud foran mig", holder ikke i retten.
så længe DU som forankørende holder DIN afstand har du dit på det rene, ignore den bagvedkørende bilist der køre lige i røven på dig.
tilføjet af

Enig Rass.

De gange hvor det sker bremser min chauffør ikke op. Han ignorerer den bagvedkørende eller også sagtner han farten for netop at undgå en der kører op bagi. Det var bare lige det.
tilføjet af

Sænk farten. Det generer dem så herligt.

Hvis der ligger en narhat bagved mig der kører ubehageligt tæt på plejer jeg gerne at sænke farten til ~10 km/t under hastighedsgrænsen. Hvis de så begynder at dytte eller blinke af mig ryger der gerne en 10 stykker mere af. Ved ikke om det ligefrem er det klogeste at gøre, men kan nu engang godt li' at genere de tosser.
tilføjet af

Takker

Takker for din støtte. Jo det samme gør jeg eller min chauffør. Man kan jo komme ud for at barn der kommer løbende, en forankørende der går i stå og så hjælper det nemlig ikke at der ligger en bil ½ meter bag bagskærmen. Det er også ulovligt at køre så tæt på som nogle gør det. Jeg mener også det giver firmaer der gør sådan noget et blakket ry.
tilføjet af

Ikke helt enig

Det går nemlig også ud over mig - jeg var for et halvt år siden ude for at bilen bagved kørte ind i mig. Jeg skulle til højre og det blev åbenbart overset.
Det blev til en total smadret bil selvom farten var ca. 50 km/t. Min mand døjer nu stadig med piskesmæld og jeg er stadig ikke glad for når jeg selv kører at man ligger for tæt bagved. Jeg har endda præsteret at jeg ikke kunne dreje til højre hvor jeg ville men blev nød til at køre ligeud, da bilen bagved kørte for tæt på mig og var bange for at blive påkørt bagfra igen.....og nej der var ingen højresvingsbane.
Hvorfor er det dig der ikke overholder loven der synes at dem der gerne vil overholde den er nogle hundehoveder?
Så jo, det vedrører i høj grad dem der kører foran de hundehoveder der tror man kommer hurtigere frem ved at ligger tæt på den forankørende. Hvor meget hurtigere tror du at du kommer frem? Måske 10 sek. men det er jo også vigtigere at du kommer disse 10 sek. hurtigere frem end at overholde loven.
tilføjet af

Jeg sætter farten ned når det sker

Jeg gider nemlig heller ikke have sådan en utålmodig tåbe liggende så tæt på. Det fatter de som regel. Hvis de begynder at blinke med lygterne kan de glemme alt om at komme hurtigere frem. Så er det mig og kun mig der bestemmer farten og fartgrænsen bliver i disse tilfælde meget stringent overholdt😉
Omvendt hvis folk holder afstand og opfører sig pænt er jeg flink til at lukke dem forbi, hvis de har mere travlt end mig.
Jeg er egentlig ret hensynsfuld i trafikken. De eneste trafikanter jeg ikke gider tage hensyn er agressive bilister. De kan rende og hoppe...
At jeg ikke er den eneste der reagerer sådan, ser jeg næsten dagligt. Alligevel synes der at være nogle der lærer det knap så hurtigt😃
tilføjet af

Men man kunne jo komme til

ikke at træde så hårdt på speederen.
Skulle man så reelt blive nødt til at lave en nødbremsning, så er der en bagved, der får en meget stor regning.
tilføjet af

Det er vist standardprocedure

...hvor må det være hårdt at skulle sidde og skumme hver gang man kører bil. Ku' være sjovt at se hvor meget de ville skumme hvis skæbnen en dag gjorde at de blev nødt til at tage bussen...he he
tilføjet af

Tag nummerpladen

og tidspunktet og ring derefter ind og brok dig. Så skal der nok være en der bliver kaldt op til "inspektøren".
tilføjet af

jo det er den bedste og hensynsfulde måde

jo det er den bedste og hensynsfulde måde at gøre det på, men brems ikke, man må godt slippe speederen
men husk at holde til højre hele tiden.
der findes jo dem der køre 70 kmt i midtersporet..
det koster et klip at overhale indenom
tilføjet af

der kræves en bevis af dig

du laver en bremsetest på en offentlig vej, du får også en bøde, med mindre du kan bevise i retten at du måtte lave en nødbremsning, så tænk dig om inden du gør det ;-)

måske var det bedre du bare slap speederen..?
tilføjet af

sådan er loven..

sådan er loven nu en gang..du kan ikke ændre den
tilføjet af

Hvad mener du?

Sådan er loven, jeg ved ikke helt hvad du mener.
Jeg beder bare om at folk holder afstand, det siger loven også man skal.
tilføjet af

Åndssvagt

der står i færdselsloven at der skal holdes afstand, men det er først når ulykken er sket, man kan dømmes for det. I andre lande er der færdespolitiet der bedømmer, og får ret ved domstolen.
tilføjet af

er man nødt til at bremse

så er man nødt til at bremse.
Jeg vil hellere redde nogens liv end et eller andet impotent fjols' potensforlænger af en fin ny Audi.
tilføjet af

Hensyn og fornuft er i det hele taget

det eneste der skal til for at trafikken glider.
Heldigvis er de fleste fornuftige og hensynsfulde.
Det er den sidste lille restgruppe der som regel hverken ejer fornuft eller hensyn der ødelægger køreglæden for dem selv og alle de andre.
Jeg har en teori om at det er den samme type mennesker der kan gøre en tur i et supermarked til et mareridt, med deres surhed, brokken, kværuleren, skubben, masen og snyden sig foran.
Må deres røv begynde at klø og deres arme blive for korte...som modild plejer at sige.
tilføjet af

Dejligt

Er rart at vide jeg ikke er den eneste der synes det er vildt irriterende når andre ligger oppe i røven af mig.. Min kæreste siger jeg bare skal være ligeglad, men det er mig det går ud over hvis der sker en ulykke og jeg er nød til at bremse... Prøver også at lade være med at tage andres bremselængde når jeg overhaler på motorvejen... Men så får jeg straks billisten bagved helt op i bakspejlet og gerne et par lygter også.. Super ubehageligt, og det får mig ikke til at flytte mig hurtigere... Tværtimod..
tilføjet af

ja men husk nu du får også en bøde

ja men husk nu du får også en bøde for at udføre en bremsetest på offentlig vej, med mindre du kan bevise det i retten at du blev nødt til at bremse hurtigt ned.
held og lykke med det
tilføjet af

der står også

der står også i færdselsloven at man ikke må udføre en bremsetest på offenlig vej hvis man er til gene for andre, og det er du hvis du vælger at bremse hurtigt ned når der er biler bagved.
at de så ikke overholder deres afstand, er ikke dit problem i følge færdselsloven.
hvis politiet..måske en civil...ser dig udføre en bremsetest, så får du bøden
tilføjet af

nummerplade taget

jeg ringer så op til politiet, "hallo politi jeg har en nummerplade på en fyr der kørte tæt på mig, hjælp!"
de griner af dig og smider røret på...lol
tilføjet af

Du kunne jo alternativt

ringe til arbejdsgiveren og sige at du har oplevet at blive chikaneret i trafikken af en af hans bude/teknikere/sælgere som kørte i en varebil med følgende plader...
Nu var delt jo et konkret tilfælde med en der var blevet chikaneret af en fladpande i en TDC-bil vi snakkede om...ikke sandt[:|]
tilføjet af

Vi kommer vist

ikke videre.
tilføjet af

Det er rigtig

Men det betyder ikke at man ikke må bremse når det er nødvendigt. Uanset begrundelse, har man ikke lov til at køre ind i nogen. Efter en "testbremsning" ville du måske få 70% af skylden, og testbremseren 30%? Så hold stoplængde afstand til den forankørende, så kører du ikke ind i "testbremser", panikbremser, eller en der af gyldig grund må bremse.
tilføjet af

Apropos afstand

Mange af de der kører tæt på er gerne firhjulstrækkere på gule plader. det hænger måske sammen med at de er mere usårlige i deres store biler. Men næste gang du sidder i en bil så tænk på "Holder jeg den rette afstand til den foran-kørende"?[s]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.