13tilføjet af

Hvor bliver I af?

I denne debat har der været utallige indlæg om hvor godt det er med denne nye rygerlov. Alle ikke rygerne har glædet sig til den dag, hvor loven trådte i kraft. Loven har nu været implimenteret i over 1 måned og hvad ser man?
Tomme restauranter, barer, cafeer og værtshuse.
Hvor bliver I af, alle Jer der ikke kunne komme ud at spise uden at risikere at blive lagt i respirator fordi der blev røget?
Hvor er I, der ikke kunne komme på bar eller cafe, fordi I kom til at lugte af røg?
Hvad sker der med Jer, der har fundet rygning så modbydeligt at I blev hjemme?
Jeg har meget svært ved at forstå at nu, hvor ikke rygerne har fået deres ønske opfyldt, at de fortsat gemmer sig i deres huler i stedet for at nyde den røgfrie frihed der er dem tildelt, mens diverse etablissementer går konkurs.
tilføjet af

rygerne

spiser deres mad hjemme mens ikke rygerne ikke gider gå på cafe/restruant/eller i byen mere. Nu har de vundet så bliver de hjemme...
Forresten er jeg ryger og var ude og spise kørdag aften. I et meget tomt lokale. Og ja jeg savnede mine smøger så jeg ville hellere ha været hjemme med god mad og et glas vin...
Men hvor er ikke rygerne nu?Helt godt spørgsmål faktisk..!
tilføjet af

Loven har allerede konsekvenser

i min by - en kro har stor nedgang i besøg (alvorligt)ikke rygerne var i forvejen ikke begrænset. Ikke rygerne gider heller ikke komme hvor de før fredag aften nød 2-3 øl (ikke drankere el. sjufter) alm. arbejdende mennesker der hyggede sig nogle timer, en anden kro har også mistet kunder fordi han har delt rummet op - her har ellers længe været mange røgfri muligheder.
P.S kroejerne er begge rygere.
tilføjet af

Din beskrivelse

med tomme rastauranter, barer, cafeer og værtshuse kan jeg nu helder ikke lige genkende. Faktisk syntes jeg ikke der er nogen mærkbar forskel fra før rygeloven og så til nu. Der er lige så mange gæster de populære steder eller ligeså få de knap så populære steder som før loven.
Måske du ikke lagde så meget mærke til stederne før rygeloven?
tilføjet af

De er der da... ????

Jeg går meget tur i byen, fortiden, og jeg ser da godt fyldte "rene" steder.. altså café'er og resturanter.. værtshusende tjekker jeg ikke så meget.. kun dem, der har tilladt rygning (2 steder i Århus C.)
Kan varmt anbefale café Ris-Ras.. for der er bløde stole og afslappede "groovy" rygerer..
Jeg tror ikke byen bliver tom... det er trods alt en 75-80%, der ikke ryger.. og nyder deres "pæne" "lugt-frie" by... (pussigt, som man kan lugte prutter og sved, meget tydeligere uden den, dæmpende røg)..
Venligst Klaus
tilføjet af

Det glæder mig

at høre, for her hvor jeg bor er der bare tomt, tomt, tomt, hvor der førhen altid sad et stort antal mennesker.
Den ene restaurant er sågar begyndt at dele foldere ud om mad ud af huset.
Jeg er i al fald bekymret for deres eksistens.
tilføjet af

hvorfor går

du så ikke ind og støtter dem?? Fordi du ikke må ryge der?? hvem er det så lige der svigter restauratørerne?? Men det er jo også nemmere at brokke sig og gi' andre skylden.
Men nå nej, du kommer jo ikke steder der ikke viser 100 % hensyn til dine behov.
Mvh
Egholm
tilføjet af

"Jeg er i al fald bekymret for deres eksistens."

Hvis du er bekymret for deres eksistens, så er du jo faktisk også selv istandt til at hjælpe dem.
Kan det ikke være fordi feriesæsonen er ovre, at antalet af gæster de pågældende steder du nævner er faldet? Det er jo meget normalt at der er større travlhed på spisesteder osv i feriemåndederne.
Men som jeg også skrev igår, så har jeg ikke bemærket nogen ændring til det dårlige, efter rygeloven.
tilføjet af

Hej Blå Corner.

Vi befinder os skam de steder du ikke kan "finde" os. Går du med skyklapper til daglig???
Jeg går hverken mere eller mindre i byen efter de nye regler er indført, men jeg kommer flere steder end jeg gjorde før. Mulighederne og dermed udvalget ved at tage ud at spise, er blevet langt større og mere spændende for mig og "mine". Jeg er gerne "ude" et par gange om måneden, de fleste gange sammen med en eller 2 gode veninder.
August måned var derimod en undtagelse, da dagen 15. august blev fejret med en seriøs dejlig middag, efterfulgt af en vidunderlig tur i teateret med en god veninde. Jeg har derfor været i byen en 3-4 gange indtil nu, siden 15. august.
Fortsat rigtig god røgfri byliv til dig Blå Corner!
tilføjet af

Vi er i byen

Hvis ellers det er til at få et bord. Og det - sødeste hjørne - er faktisk ganske vanskeligt. Værre end det plejer at være.
De der har problemer med økonomien, havde det sikkert i forvejen. Og at nogen bliver hysterisk om en ændring i omsætningen efter blot en måned, viser med al tydelighed, at de overhovedet ikke forsøger at give de nye regler en chance.
Hvad mon alle de steder siger, som har oplevet en stigning i omsætningen? Mon de vil have loven annulleret?
tilføjet af

Stanken af røg

Er må ingen måde bedre end stanken af prutter og sved. Tværtimod. Stanken af din røg bliver hængene i mit tøjt indtil det bliver vasket. Stanken af dine prutter og din sved - den fordamper temmelig hurtigt, og bliver kun hængende i DIT tøj! Desuden: Stanken af prutter og sved er på ingen måde skadelig, sammenlignet med stanken af røg.
tilføjet af

De gode

spisesteder skal såmænd nok overleve, de er stort lige så fyldte som de altid har været.
Langt værre står det til i bankohallerne - der mangler man mellem 30-40 procent af spillerne nu - og det bliver nok værre til vinter. Og det er synd, da det mange steder er ungdomsforeninger og sportsklubber, der har meget stort gavn af det overskud disse spil giver. Og dem der bliver væk er jo dem der "giver" overskuddet!
tilføjet af

Bekymret?

Hvorfor så bekymret over "alle" de restauranter der "må lukke"?
Jeg har lige været en tur i Norge, det er 12 år siden sidst. I mellemtiden har rygerloven eksisteret i flere år, og mere streng end den danske. Ligevel er der mange restauranter i dag. Jeg besøgte også en lille by der ikke havde nogen restaurant før, den trivedes også.
Man skal ikke tillade drab for restaurantejernes skyld. Man skal ikke starte en krig for krigsindustriens skyld.
tilføjet af

Look who is talking

Er det bare mig, eller sidder du ikke lige nu og giver rygerne skylden for at restauranterne går nedenom og hjem?
"Men det er jo også nemmere at brokke sig og gi' andre skylden."
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.