23tilføjet af

Hvornår er man misbruger?

Hey..
Jeg er en pige på 15 år...
jeg har længe tænkt over om jeg er ved at komme ud i et misbrug... Jeg ryger fed temmelig ofte.. der går ikk meget mere end 3 dage imellem.. jeg sniffer meget coke og ampf... hver weekend.. og nogle gange i hverdagen hvis jeg føler mig nede hvilket jeg ofte gør, og derfor føler at jeg bliver nødt til at sniffe nogle stoffer i æsken eller ryge en fed....
jeg er ked af at det er gået så vidt.. måske er jeg bare samn med de forkerte...
Men er jeg ved at komme ud i et misbrug?
tilføjet af

Hvornår er man misbruger?

Ja uden og ha den store viden på det område, lyder det som om du er ude i et stofmisbrug, Så du burde søge hjælp.
tilføjet af

Hårde stoffer

Hej.
Jeg er ked af at sige det, men du er allerede kommet ud i et misbrug, og det skal du ud af igen, hurtigt!
Du kommer faktisk selv med en løsning, nemlig de "venner" du har. Det er kun nogen du er sammen med, fordi I har en fælles interesse, nemlig stoffer. Prøv lige at tænk over det, og find ud af om de er dine virkelige venner, eller om det bare er nogen du fester med, og handler hos. Ville de være der for dig hvis det gik hen og brændte på?
Jeg kender selv det miljø, og ved hvor overfladiske folk kan være. Man er de bedste venner i weekenden, og alle elsker hinanden, men i hverdagen ser man ikke noget til hinanden.
Tal med dine forældre, eller en anden voksen du kan stole på, så du kan få noget hjælp, for inden du ser dig om, er det gået galt.
Håber du kan bruge mit svar.
tilføjet af

JA, pas på

Ja, det er helt tydeligt at du er på vej ud i et misbrug! Pas på! søg hjælp mens du stadig kan, der er mange stedr du kan få hjælp!
Du er selv inde på at du muligvis er sammen med de forkerte, så det er du nok. Mit gæt er at de fleste er en del ældre end dig og sikkert ikke de bedste!!
Hvis du ikke selv mener du kan finde en løsning er du velkommen til at maile mig på: nasff@hotmail.com lover dig svar!
Når du er kommet der til at du må spørge dig selv om du er på vej ud i et misbrug er du allerede langt ude i det! -FÅ NOGEN TIL AT HJÆLPE DIG!!
Jeg skriver ikke det jeg gør fordi jeg selv er den frommeste i verden, men jeg har bare set mange forsvinde i misbrug.
tilføjet af

haj du lille

hvordan haver du råd,der koster jo nogle pænge
og coke&h er jo ret så dyre sager,ikk ?
tilføjet af

Penge...

Jo det er dyre sager! men jeg har en ven som som handler, og derfor får jeg ofte og ellers får jeg det meget billigere... Men jeg har en gæld lige nu på 3000, som jeg regner med at kunne betale til den første... Min ven og jeg tager også ofte til Polen..
tilføjet af

hjælp findes

Hej....
Ja du er ude i problemmer. STORE problemmer.
Hvis du vil have hjælp er dine forældre et godt sted at starte - hvis du ikke kan gå til dem, så tal med en lærer/din læge/en voksen du har tillid til. Sammen kan I henvende jer til Social kontoret på kommunen.(Det kan du altså også uden en voksen, hvis du ikke kender nogen)
Der får du lov til at tale med en social rådgiver, som kan hjælpe dig med at finde lige præcis den hjælp DU har brug for. Det er altså ikke noget med at du bliver smidt på børnehjem, eller sat i fængsel, de vil gøre meget for at hjælpe dig, især pga. din alder. Det er dog vigtigt at du fortæller dem ÆRLIGT om din lyst til at være skæv og dine nedture/trang når du ikke er. Overdriv hellere end skjule noget.
Det er NU du skal vælge hvordan RESTEN AF DIT LIV
skal være - du kan stadig nå at sige fra, men det er DIT VALG.
Held og Lykke
En ven
tilføjet af

At have et misbrug er - At man ikke kan sige nej til sig selv !

At have et misbrug er - at man ikke kan sige nej, enten til sig selv eller til andre - hvilket er de 2 vigtigste ting i livet at lære. Man er NØD til at lære at forholde sig til virkeligheden som den er, til hverdag - hver kedelig den så end måtte være, så må du gøre noget(andet), for at din virkelighed bliver, så du kan holde den ud, unden stoffer.
Mange danskere - både unge og ældre, tror at lykken ligger i stoffer og alkohol - men de får en slem forskrækkelse, når de med tiden opdager, at deres liv på længre sigt, er blevet "mindre værd", dyrer og mere forringet, ja måske opdager de det først, når deres liv ER smuldret.
Livet ER svært og hårdt, så man er pine død NØD til at lære at takle det, hvor svært det så end er - ellers takler det nemlig DIG.
Du skriver, at du er week-end-Coker og ryger tjald rimelig tit og det ER et misbrug. Det, at man ser frem til, at vi skal ryge eller at vi skal tage Coke i week-enden, gør, at det styre DIG og ikke at du styre det.
Du skriver, at du bruger stofferne til at komme i bedre humør - DET er lige præsis DET, der er det farlige.
Jeg har selv ryget i 10 år - i starten en gang i mellem, for sjov eller fordi det gjorde vennerne, senere hver dag, op til flere gange om dagen. Det, med stoffer accelerere - man skal have mere og mere ellers virker det ikke. Til sidst, var jeg altid træt og ugidelig og mere og mere opgivende og det er jo IKKE et liv.
Jeg er 35, med 2 små børn, og så holder det jo ikke, hvis man gerne vil være en "god" mor, som skal kunne lære ens børn, hvad der er "rigtigt og forkert". Børn gennemskuer meget hurtigt "dobbelmoral" og mister tilliden og respekten for forældrene. Eller i værste fald bliver lige sådan. Børn bliver et produkt af deres forældre. Jeg holdt op, for et halvt år siden. Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv og min familie. Det er fedt - nu gider jeg, at gøre ting med mine børn og med mit liv. Jeg har fået lysten og modet til at leve igen, istedet for, at sidde og være stenet i et hjørne. Men jo længre tid du ryger, jo sværre bliver det at for dig stoppe igen. Bl.a, fordi man er så god til at bilde sig selv, en masse dårlige undskyldninger ind. Det er ikke så slemt med mig, jeg ryger jo ikke så meget, osv.
Problemet er også vennerne - det pres man føler. Man vil jo utolig gerne accepteres, specielt i din alder er det jo vigtigt, at være med, på det vennerne syntes og gør, men du er jo ikke dine venner og dit liv er jo ikke deres og omvendt. Hvad DU gør med DIT liv er DIT ansvar og hvad DE gør med DERES liv er DERES ansvar. Hvis dine venner ikke kan acceptere, at DU ikke vil tage stoffer - hvormeget er de så egentlig, dine venner og hvormeget respektere de, så egentlig DIG, for den DU er ?
Stil dig selv disse spørgsmål :
Hvad er det, der gør, at jeg er ked af det og hvad gør jeg, for at ændre det ?
Vil jeg gå den lange tunge vej, som det er, at blive/være misbruger med alt det, det indebærer eller vil jeg give mig selv en bedre chance og prøve at søge andre løsninger i livet ?

Hvem eller hvad styre mit liv og hvorfor ?
Hvis jeg kan ønske lige hvad jeg vil - hvad vil jeg så med mit liv og hvem vil jeg være ?

Hvad er jeg god til❓ .... og så gør DET.

Mit råd til dig, som tidligere bruger/misbruger er - HOLD OP SÅ HURTIGT SOM MULIGT. Få dig et liv - et RIGTIGT liv, som giver mening - for dig.
Og HUSK : ALTID, at stille spørgsmålstegn ved, hvad du siger og gør og til hvad andre siger og gør og til livet.
EVT.snak med nogen ("en voksen"), du har tillid til, hvis du har sådan en - om det du føler og om det, der sker i dit liv. - "få noget hjælp - søg hjælp hos nogen" - en som ikke dømmer dig.
Har du ikke nogen, du kan snakke med, som kan hjælpe dig, er du velkommen til at skrive til mig på :
S.Lindhardt-Meller@sol.dk.

Ellers ønsker jeg dig alt held og lykke på din vej i livet.
tilføjet af

Fuldstændig ret.

Welle,du har ret her!-Pigen giver jo selv svaret på hendes spørgsmål.Undre mig hvor forældrene er henne i denne sag.Hun har jo allerede følt "suset",så medmindre der bliver gjort noget nu-vil hun om meget kort tid blive stiknarkoman.
Kh. Henry.
tilføjet af

Jeg mener der er misbrug

Ja jeg mener helt klart du er ved at komme ud i et misbrug. Hvis du kun ryger fed ca. hver tredje dag, så mener jeg det går. Men det med at sniffe, mindst hver weekend, det mener jeg er misbrug. hvis man ikke længere kan sige til sig selv, at man gerne vil springe en weekend over, så er man på gale veje. Det fandt jeg i hvert fald ud af den gang jeg gjorde det, men jeg opdagede det først rigtigt, da jeg var stoppet igen.
tilføjet af

ja ja

din og hans venner få vil sex for at du kan købe det billiger
tilføjet af

www.narconon.dk

se det webside
tilføjet af

du har et stort problem.

Hej!! : jeg vil bare sige til dig at du skal til at komme ud af det stofmisbrug for det er det du har jeg kender meget til det da jeg selv har været der. Det er meget skadeligt for dig og din krop. Jeg ved godt det er meget svært når alle ens venner gør det men du skal være stærk for din egen skyld husk på det er sejere ikke at tage noget. HELD OG LYKKE
tilføjet af

Svar på misbrugsspørgsmål

Hej lillepigen.
Nu skal jeg hverken komme og være overlegen fordømmende eller noget som helst andet - jeg er jo hverken læge eller psyk. Jeg er en pige/kvinde/dame what ever som er lige 10 år ældre end du selv og er nok ved at være ovre de værste teenage-oprørs-dage. Derfor kan jeg uden at rødme osse godt fortælle dig at jeg har været ung og prøvet forskellige ting, MEN jeg synes ikke du passer på dig selv. Hvad er det stofferne gør for dig - i den korte tid de virker? Hvad er det der gør at du flygter fra virkeligheden og har brug for et sted hvor problemerne er væk og alt er meget nemmere? Hvis det at tage stoffer var uden risiko var der jo ingen problemer i det, men for det første ødelægger de din krop og hjerne og for det andet slår de bunden ud af din økonomi. Har du nogle voksne du kan tale om det med? Hvad med forældre? Ældre venner/forældres venner som ikke selv er på stoffer?
Håber du kan få styr på sagerne, det er sgu' ikke godt for dig.
Venlig hilsen NT
tilføjet af

SHIT, SHIT, SHIT

If you you think you are shit, then carry on sweetheart, keep treating yousrself like shit.
If you want make a change in your life then make a change damn it. Stop feeling sorry for yourself,
nobody really gives a shit. Do the right thing, STOP all that shit. Remember shit only ends up in the sewers, where do you belong??.
tilføjet af

Hej kære lille pige

Du er kommet i den forkerte omkreds. Sådan sagde jeg også engang at jeg vil kunne stoppe med at ryge ciggereter, men det kunne jeg ikke. Det var ligepræcis det samme tankegang jeg havde. Du skal ikke værer svag. Du kan hurtig bliv til en misbruger. Du skal ikke tænke så negativt.. du skal tænke at du kommer til opleve så mange smukke oplevelser. Du skal huske at du lever kun engang, og ikke flere gange. Du kan hjælpe dine venner med at holde op med det, jeg kender mange unge som har problemer med det. Det er mange svage mennesker der gør sådan noget. Så tænk på hvor godt du kan har det med at du hjælper diner venner
tilføjet af

ikke enig

jeg er ikke enig med psykologen i at hun skal prøve på at få hendes venner ud af det, hun skal først bruge alt hendes energi på selv at komme helt ud af det, men man skal være stærk, jeg har selv siddet til fester og blive kaldt en tøsedreng og meget mere fordi jeg ikke ville ryge hash og meget andet lort, men pga. at jeg er meget stor og stærk var jeg ikke bange for dem.
jeg vil sige til pigen at hun selv skal kæmpe sig ud af misbruget og en god måde at gøre det på er ved at få nogle sunde hobbyer og begynde at dyrke lidt sport det er sjovt og giver gode venner, på den måde vil du ikke savne og have den samme trang til stofferne og dine gamle venner.
KÆMP for det er en lang og hård kamp, men den er det værd.
fra en der ikke er misbruger længere.
tilføjet af

hey

hejsa der jeg har lige siddet og læst det du har skrevet og jeg ville jo sige ja til at du er ved at være i et misbrug så... hvis du vil have en at snakke med det om kan du jo bare ringe... jeg vil 100 % forstå dig.. 22918125.. er 19..
tilføjet af

ER DER NOGLE DER KAN SVARE MIG PÅ MISBRUG??

jeg haar et emne om miisbrug!!..
tæænkte påå om der er nogle a jer der ved hvordaan det kommer til a starte??..
hvordaan man tjæner penge så man kan få stoffer? eller hvad mann nu har taget eller røget>?..
skal vide hvor gammel man ca er hvis man er misbruger (alderen) ??
hvor mange i kender der er misbruger??..
er man lige så normal som de andre mennersker når man er misbruger?
har man lige så meget brug for kærlighed og følelser når man er misbruger?..
hvad med familien?, hvad siger de til det?,
hvordaan fik i fotalt i var det?, var det lyst til af prøve noget nyt siden i begynde?, har i en kæreste?, hvis ja? er han også misbruger?...
ville baar gerne liige viide hvis i viiste noget eller i ville fortælle noget?, såå skriv til den her mail.
cazzzzz_@hotmail.com
maange Kyss og Knuus Fraa Priinceessseen<3
tilføjet af

DUM ER FOR DUM

DUM ER FOR DUM Hislen En Fra struer og er slev kommet ud af det
tilføjet af

HJÆLP..

Hej Lille Pigen
Vi har diskuteret din situation, og vi er kommet frem til at du må søge hjælp andre steder. Sig det fx til din mor, det hjælper altid, MOR ER DEN BEDSTE I VERDEN..
MVH VOGTEREN AF LANGSKOVEN
tilføjet af

Søg information/hjælp

Hvis du gerne vil vide, om du er på vej ud i et misbrug, kan dette måske hjælpe dig:
DCAA (Dansk Center vedr. Alkoholisme og andre Afhængighedssygdomme) har udgivet en ny brochure: "HASH - Brugere, pårørende og behandlingsmuligheder."
Brochuren beskriver den indvirkning Hash har på de 7 kognitive evner: sproglig formåen, evne til at drage konklusioner, tankefleksibilitet, hukommelse, evne til at tænke i helheder og kombinere, situations-fornemmelse/orienteringssans og gestalthukommelsen.
Der oplyses også om behandlingsmuligheder, samt gives oplysninger og råd til de pårørende.
Brochuren kan bestilles på DCAA´s hjemmeside: www.dcaa.dk
Via email på: dcaa@dcaa.dk
Eller telefonisk på: 33 23 33 03
Hvor der også gives gratis og anonym rådgivning.
tilføjet af

Du er på vej ind i et misbrug

Kære lillepige.
hvad du ummidelbart skriver angående stoffer lyder ganske ekstremt.
Det er bestemt aldrig godt at tage stoffer, men jeg tror at det er ved at tage overhånd!!
Pas endelig på med at omgås de forkerte mennesker. Det kan få seriøse konsekvenser for dig senere i livet.
Pas på dig selv og forsøg at komme ud af misbruget, ved enten at få hjælp af forældre eller lærere!! Held og lykke fremover!
Mange hilsner else.
tilføjet af

Relaxe mofo ;)

Take a ganja, light the shit up, lean back, and let the clever people worry. Speaking of ganja, a relaxed life is all that matters! The rest will follow up sonner or later... Writting from London, and my crib of love, I wish all you readers back home in Denmark a nice'n -relaxed day! Let the worries pass by featuring the world it self. Ganja, ganja -I guess we don't speak the same language, literary, so I'm of again... We out
PS. Ganja good ;-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.