7tilføjet af

Hjælp til sovs søges ..

Jeg skal holde min 21 års fødselsdag for tøserne , først en rigtig børnefødselsdag med boller , lagkage , kakao og rød sodavand - men så skal vi jo også ha aftensmad inden alkoholen kommer på bordet .. Jeg har tænkt mig at lave kyllingefileter med bacon om , kartofler og gulerødder i ovnen ned honning og balsamico .. Så mangler jeg bare EN SOVS !!!!!!!! Bearnaise- , whisky- , tomatsovs og alle former for champignon og ost er et no-go , da ALLE tøserne er kræsne .... Alle forslag modtages med kyshånd !! 🙂
tilføjet af

Hjælp til sovs søges ..

Jeg vil gerne tilslutte mig ;)
Jeg boede hjemme eller sammen med en kæreste eller svigermor i maaaaange år, og fattede faktisk aldrig hvordan man laver sovs, udover den bearnaise man kan købe færdiglavet og give 2 min i mikroovnen... Men hvordan gør man egenligt?
Jeg står faktisk tit med en ret og tænker "øv jeg mangler sovs" og må så på cyklen i "hu-hej" ned til købmanden og hente ;)
Men jeg kunne vel lige så godt lave det selv? Hvordan gør man? Jeg har jo kun set min eks og min mor gøre det, men aldrig selv, jeg tror det er noget med mel og margarine... men hvordan ?
tilføjet af

Hjælp til sovs søges ..

Hollendaise er et bud, jeg ville dog fortrække den fra Knor. Den hedder noget et eller andet, det er også en krydersovs bare ikke ligeså stærk som wiskey. Den er hvertfald god til kylling.
tilføjet af

Hjælp til sovs søges ..

Kommer an på hvilken sovs du vil have
tilføjet af

Hjælp til sovs søges ..

Køb en "kogebog"!
Frk. Jensen f.eks
tilføjet af

Hjælp til sovs søges ..

Jeg ville købe en pose hønsekødssuppe " frost" smelte og si evt. grøntsager fra.. lave en opbagt sovs altså magarine og mel og suppe til konsistensen passer... kunne evt. tilsættes asparges.
god appetit og god fest 😃
tilføjet af

Hjælp til sovs søges ..

Jeg ville lave en smørsauce med krydderurter, men retten kræver ikke store mængder af sovs, der skal kun lige markeres.
Men en balsamicosauce kan også bruges.
Hæld 1 dl balsamico i en gryde, reducer den til eddiken er fordampet og pas på at den ikke karameliserer.
Tag gryden af pladen og monter saucen med et par store klatter smør eller piskefløde.
Kan Du få fat på lys balsamico ser det bedst ud, den mørke kan bruges til mørkt kød.
tilføjet af

Hjælp til sovs søges ..

Prøv en Satay sauce. Den bruges ikke meget i Danmark, men børnene elsker den og den egner sig fint til det du nævner. I asien er den meget almindelig til bl.a. kylling og så er den både nem og hurtig at lave.
Opskrift her:
http://allrecipes.com/recipe/satay-sauce/
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.