3tilføjet af

Hvor meget salt?

Man hører ALTID kun om hvor meget salt man højst må få, fordi folk i snit får for meget. Derfor har jeg ikke kunnet finde noget om hvor meget man MINDST skal have. Er der nogen der ved det? Der er faktisk folk der ikke spiser salt. Jeg er ikke specielt vild med salt. Jeg får kun det der er tilsat maden i forvejen, og da jeg stort set kun spiser naturlige ting, der ikke er så forarbejdet, får jeg ikke særlig meget. Men det er måske også godt nok?
tilføjet af

Måske

Jeg mener det er omkring 5 g/ dag. Der er vist også forskel for mænd og kvinder og børn for hvor meget det daglige anbefalede saltindtag. Personligt forsøger jeg ikke at bruge salt. Det vil sige, jeg bruger ikke salt der, hvor salt allerede indgår i fødevarer. Meget færdikøbt rugbrød indeholder 1,2 g. salt/ 100 g. - man kan hurtigt spise 100 g. rugbrød. Og hvis man anvender et pålæg, som også er meget salt, så har man hurtigt fået et stort saltindtag på kort tid.
Men det er klart, at hvis man hovedsageligt lever af grøntsager, hvilket jeg faktisk selv gør, så må man være opmærksom på at man skal have tilført noget salt. Salt skal man jo have. Jeg salter da også nogle grøntsager, især blancherede grøntsager, det smager nemlig ret godt, men da også supper og andet.
Men jeg tror at det netop drejer sig om at være eftertænksom. Undgå færdigkøbte varer der indeholder salt, hvis ikke, så i det mindste spise mindre af det om dagen.
På et tidspunkt spiste jeg meget dåsetun, hvilket jeg har indtryk af indeholder rigtig meget salt. Der står ikke ligefrem, hvor mange gram der anvendes i konserveringen, men salt smagte det!! Spiser det stort set ikke mere, og kan også fornemme på min krop at der faktisk er sket en forandring efter jeg nedsatte mit dåsetuns-forbrug (der var flere årsager til denne reducering!)
Salt binder væsken til kroppen. Og jeg tror at man kan føle sig meget utilpas af for stort saltindtag, også uden at være klar over at det skyldes salt.
Men jeg mener at netop er omkring 5 gram salt pr. dag, som er det anbefalede. Men jeg vil hvert fald råde til at læse varedeklarationer og se saltindholdet pr. 100 g. (men også for andre unødige og dårlige ingredienser)
Jeg kigger også meget på sukkerindholdet i varer, hvilket også er noget der netop er virkelig meget af i fødevarer. f.eks. frugtyoghurt, omkring 8 g. pr 100 g. dvs. hvis man indtager en 1/4 l, så får man ca. 20 g. sukker, og ville man selv strø 20 g. sukker på yoghurt naturel - jeg synes bare det er meget, og unødvendigt.
Det drejer sig også meget om vane, både hvad salt og sukker angår, og man kan sagtens spare på det.
Det blev lidt mere tekst, end først tænkt!!!
Alfehat
tilføjet af

Du har ret

Det er for dårligt der ikke står hvor meget salt, eller andet, der er anvendt i varerne. Ja, sukker er der også meget af, jeg prøver også selv af købe det med mindst i. Men jeg mener nu at 5 gram salt, hedder sig at være det man højst må få, også selv om de fleste får langt mere.
tilføjet af

I sommervarmen

hvor man sveder meget mister du flere naturlige salte end om vinteren, så pas på med at skære for meget ned i saltforbruget. En anden mulighed er at drikke mindst en biotonisk læskedrik om dagen for at sørge for at du ikke løber tør for nødvendige mineraler og salte.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.