16tilføjet af

Hvor meget julemad til 8 voksne?

Hejsa
Jeg skal stå for julemaden i år for første gang. Men jeg er lidt i tvivl om hvor meget jeg skal købe. Vi bliver 8 voksne, ingen børn.
Jeg har en and på 4kg og vi skal også have flæskesteg - jeg regner med at købe en steg på ca 2 kg. Er det nok? Min mor mener, jeg bør købe 1 eller 2 stk andebryst ved siden af ellers er der ikke and til alle siger hun? en ekstra and bliver alligevel for meget.
Dertil kommer jo også diverse tilbehør -hvide og brunede kartofler, tyttebær, waldorfsalat, syltede grønne tomater, hjemmelavet rødkål og ribs og franske kartofler ja ja vældig halvfjerdseragtigt men de smager nu godt til julemaden... Der bliver risalamande til dessert.
Hvor meget and og flæskesteg mener I man skal købe?
tilføjet af

Det var ikke meget

Jeg skal holde for 9 voksne og 2 børn, og har købt 8,4 kilo and, og skal have 3 kilo oksekød, og alt tilbehøret
tilføjet af

Også interesseret

Vi bliver også 8, og jeg har aldrig i mit liv holdt jul før i år. Skal man mon bruge 2 ænder? Og er 1 flæskesteg nok?
tilføjet af

hej

vil bare sige det lyder som ok det du har købt.
200g kød pr person flæskesteg.
anden kan være svær at beregne med med den du har skal du nok klare det du kan evt skære bryst stykkerne i skiver lige som stegen
200g hvide kartofler, 75g brune kartofler,rødkål,waldofsalat. per person ellers skal du leve af det i et par dage.,
der vil ikke være nogen der går sulten fra det bord.
Ha en god jul og et godt nytår.
tilføjet af

Jeg plejer at regne med

5 personer pr. andrik på ca. 3,5 kg, vores ænder er af racen moskusand,. så der er meget kød på. Der er stor forskel på hvilken type and du køber - nogen af dem er ren fedt og vand, andre har meget kød. Du skal tænke på, at meget af anden består af "skrog" derfor kan det være svært at beregne helt præcist hvor meget du skal bruge.
jeg ville sige, at det er lige i underkanten med kun en and og en steg på 2 kg, så hvis du kan så få fat på en mindre and mere eller en større flæskesteg (den plejer også at svinde en del under stegning).
Held og lykke med det hele - det lyder lækkert.
tilføjet af

det lyder rimeligt

det eneste problem kan jo være at det er en "pap" and, uden kød på brystet, altså meget fedt, vi spiser meget her hos os, vi har købt en and på kun 2,5 kg og en kamsteg nogenlunde som din og vi er også 8 personer men vi får supper til forret og slutter af med risalamande, så vi plejer at kæmpe om sofaen.
Når du skærer brystet i skrå stykker skulle der blive 8 stk, derudover ben og vinger 6 stk.
Du kan jo altid købe en lidt større steg, resten kan gå til biksemad.
skroget fra anden er jo en middag i sig selv.Du kan selvfølgelig også suplere med en mørbrad inde i anden, det smager altid lidt af fugl.
God jul.
tilføjet af

Det ville jeg nok mene kunne række

- altså 2 ænder og en kamsteg, hvis du ellers servere hvide og brune kartofler til. Flæskestegen skal veje ca. 2 kg - ikke under. Skulle der være et par skiver i overskud er det ikke så ringe at have 1. juledag - vel?
tilføjet af

Min bedstefar havde en anden holdning til ænder

- han mente en and var et mærkelig dyt - for det var for møj til een men for lidt til to.
En landand svinder ikke, men to ænder til 8 mennesker er ikke et lår for lidt....
tilføjet af

og så lige for mocafe

serverer.... i nutid
tilføjet af

vi bliver kun 2

og skal havde en and på 2600G og en steg på 2 kg.
tilføjet af

så er der basis for pyjamasfest

- og "Helle" 1. juledag - det må da give rester. .....
tilføjet af

hvis det var mig

Til 8 voksne ville jeg beregne to ænder og en pæn stor flæskesteg.
tilføjet af

Dulkis han skulle da vel ikke være fra

Sønderjylland.
Ja, to ænder og en steg ved siden af, så er man dækket ind og så har man nogen gode rester til næste dag, for hvem hulen gider at stå og kokkere efter sådan en omgang. 🙂
tilføjet af

Søde dulkis

kunne ikke drømme om at kommentere det ;.))
tilføjet af

Uha...8 skiver andesteg

det bliver vildt....1 skive til hver. En juleand skal ikke i skiver, den skal i stykker, hele stykker med brystkød f.eks. Glad for at det ikke er mig der skal sidde juleaften og kunne spise en skive and mere, men der kun var en til hver......Nej, du kan få en vinge.....stram op, og lad være med at spare de 200 kr. når det er jul
tilføjet af

sådan der

sådan skal det være.....så spiser man evt. rester dagen efter...
tilføjet af

en anden sag

Der plejer ikke at være ret meget på "en and"(2-3mand). Et par andebryster er en lige så god forretning. Regn med cirka 250-300 gram kød pr person, så er kødspiserne også "godt med". Brunede kartofler er en "god investering". En god rødkål med et par skefulde andefedt (der var den igen) er rigtig god julemad. Husk, på trods af rødkålen, som du selvfølgelig kan syrne som du vil, lidt surt, asier, agurker, rødbeder, eller måske en god chardonnay, 40-50 kr. den kan alle lide. god jul. Test noget af det inden svigermor kommer. Der er jo tid nok til at eksperimentere.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.