4tilføjet af

2 mdr igen

4 svulster i hjernen, omkring 2 mdr igen. Det er lægens dom over min kusine. Skræmmene. Godt nok har jeg aldrig været "tæt" på hende, men hold da fast.
1½ år siden fik hun konstateret kræft andet steds i kroppen. Blev kureret. Spurgte hende i sommers hvordan det gik, nu hun var kommet over det. "Jo det gik fint nok, men hun tvivlede selv på det var ovre"... BANG...'
4 svulster i hjernen...! Formentlig sidste jul med hendes 5 børn. Hvor de to yngste er 13 og 10 år! Der er jo ringe håb for at de 10 kemoterapier på 14 dage vil virke:( Åh Gud hvor er det sørgeligt... 49 år og vide du har max 2 mdr igen. Som hun sagde til min mor forleden: "Jeg kan kun vente på min hjerne skal eksplodere!!!"
Som min kæreste sagde: HVad skal man give en person i julegave, som man ved dør inden for kort tid? Jeg skal ikke give hende julegave, da jeg ikke har megen kontakt med hende i det daglige. Men hendes børn, hvad skal man give sin mor vel vidende at hun max har 2 mdr igen?
Skal man besøge hende? Har normalt besøgt hende et par gange om året... Men nu... Skal man besøge hende? Jeg vil vide at det er for at sige "farvel", og det vil hun jo inderst inde sikkert også vide... HVad gør man?
tilføjet af

Du skal da klart...

Først vil jeg lige sige, at det gør mig ondt at høre dette. Men jeg synes at du burde besøge hende op til jul! Måske holde jule-frokost sammen? Efter min egen opfattelse mener jeg at, man skal besøge vedkommende hvis de er meget syge, og specielt hvis de dør inden for 2 mdr!! Jeg tror at hun vil være meget taknemmelig hvis du besøgte hende og havde en god tid sammen inden hun forlader jer... Jeg mener, du kan jo ikke besøge hende efter hun er død vel? Så jeg tror at både dig og hende vil få det rigtig godt hvis i kunne tilbringe noget tid sammen inden de 2 mdr.
tilføjet af

muffin

Ring og spørg hende om hun har lyst til at du kommer forbi. Så der du mere sikker på om det er en god eller dårlig ide. Angående gaver: Hvis hun stadig har lidt overskud og lidt kræfter i behold, så køb hende nogle oplevelser i julegave.
Måske har hun lyst til et eller andet vildt hun har nedprioriteret, den gang hun troede hun havde livet foran sig.
Min søster er i sammen båd. Hun har fået 6 mdr. max. Cancer i lunger og nyrer. Hun efterlader sig også 5 børn. Det er barsk. Specielt for børnene. Men hun vil gerne stadig opleve så længe hun kan. Så oplevelser i julegave...hvis hun orker. Pøj fra muffin
tilføjet af

har været

i praktik på en kræft afd. Der oplevede jeg gang på gang, hvordan patienterne egenligt blev ked af det fordi venner og især familie, gjorde som om intet var galt. Jeg vil anbafale dig at besøge din kosine, og at du fortæller hende hvad du har tænkt, dine overvejelser og de følelser du går rundt med. Fordi som du siger, vil hun vide inderst inde, at du kommer for at sige farvel. Du vil undgå den mærkelige situation hvis du er ærlig. Husk hvilken prævilegie vi mennesker har til at komunikere ved vores sprog og at den er så præcist som den er. Desvære er den meget forsømt. Det sidste jeg vil sige til dig, r at du tager ordenligt farvel med hende, selv om i ikke ses så ofte. I står hinanden nær, selv om du ikke kan se det, men husk at i er i familie. I har et bånd der knytter sig sammen.
tilføjet af

husk

også at lytte til hvad hun siger og støt hende. samt tilbyde din hjælp.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.