3tilføjet af

Helt tom

for ideer til mad idag.
Nogen der har en god en?
tilføjet af

Ja massere..

Ommelet, lasange, rugbrøds madder, kartoffelmos m spejlæg og rødbeder... Velbekomme =O) Trina
tilføjet af

Kommer an på

hvad man er til.
Jeg kunne komme med mange gode opskrifter, men gider du tilberede det??
Kommer lige med en simpel opskrift her, så kan du jo se om det er noget:
Japansk ret (fra Karolinebogen)
Til 4 personer:
ca. 500 gram skært oksekød i strimler
ca. 500 gram snittet løg
ca. 500 gram groftskårne friske champignon
1/4 L fløde, piske eller madlavningsfløde.
ca. 50 gram fedtstof, stegemargarine eller olie
Løse ris, almindelige, Jasminris eller Basmatiris efter behag.
Kødet svitses i fedtstof
Løg svitses i fedtstof til de bliver klare
Champignon svitses i fedtstof til de har afgiver lidt saft, ikke for hårdt.
Kom kødet og løgene i champignon'erne, skru ned for varmen og tilsæt fløden og lad retten småsimre i ca 40 minutter, IKKE buldrekoge, salt og sort peber efter behag, tilsmages når retten er færdig.
Nogle vælger at bruge væden som dyppelse, jeg jævner væden som så bliver til en velsmagende sovs, som ikke er fed.
Jævn med enten maisena eller hvedemel, vælges hvedemel skal retten koge et par minutter efter jævning for at koge melsmagen ud, bruger du maisena bliver sovsen blank og til dels "gennemsigtig" tilsæt madkulør så du får en smuk brun sovs.
Serveres med ris og evt. flute, kartoffelmos er også fint hvis man ikke er til ris, pasta kan også bruges, men pasta er ikke optimalt.
Dertil drikkes "Kommunevin" eller hvis man er til det evt. rød eller hvid vin eller en kølig øl.
Retten har en let vildtsmag og den er uhyre lækker, kan nedkøles og opvarmes igen dagen efter, det bliver den ikke mindre velsmagende af, egner sig godt til frysning, men er ikke speciel god til opvarmning i microbølgeovn, da sovsen har det med at skille i sådan en.
Vil du lave en mindre portion skal du blot huske: Lige dele kød, løg og champignon, med fløden er det op til dig selv hvor meget du kommer i, men for meget fløde vil dæmpe smagen fra de andre ingredienser.
Bon appetit De
Dukkedrengen
http://www.dukkehuset.eu
tilføjet af

En opskrift mere

En lidt speciel ret som også er meget velsmagende.
Skrædderdyppelse til 2 personer:
250 gram røget bacon
2 store løg
mælk
kærnemælk
Snit bacon i tern og rist det på panden til det er brunt
Snit løg i ikke for store stykker og svits dem på panden i fedtstoffet fra bacon til de får en let gylden farve.
Lav en opbagt sovs af ½ mælk og ½ kærnemælk, start med at tilsætte mælk og tilsæt så kærnemælk til opbagningen har en tilpas konsistens som sovs, når kærnemælken tilsættes må sovsen ikke koge da det så vil skille.
Når sovsen er færdig blandes bacontern og løg i sovsen og retten er klar til servering.
Der serveres kogte kartofler til.
Drikkevarer efter behag.
Retten er meget velsmagende og spændende da sovsen får en let syrlig smag.
Bon appetit De
Dukkedrengen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.