5tilføjet af

Hvem hjælper de uheldige?

Da jeg var barn fik Vi at vide i skolen, at netop årsagen til den høje skat og afgifter her i Danmark, er fordi Vi har system som en forsikring som vil være der for dig hvis du eller dine nærmeste får helbredsmæssige, økonomiske eller psykiske problemer eller mere.
Men det viser sig jo at sandheden er anden! For hvem hjælper de uheldige?
Tag nu den såkaldte familie fra Brønderslev. De har kostet to kommunener flere millioner til sammen. En enlig mor skylder 2500 kroner til en elværket. Hun har et deltidsjob som kasseassistent, men kan ikke låne pengene i banken. Hun betaler skat af hendes løn, men kan ikke få det hele til at hænge sammen. Hun vælger derfor at henvende sig på Kommunen for at få hjælp, men får hun hjælp, nej. Hun får istedet at vide af Socialrådgiveren, du kan bare lade være med at betale din regninger. Dette er sand historie som jeg selv overhørte engang jeg stod og ventede ved Borgerservice i min Kommune for at bestille nyt pas. Denne unge dame var én af de uheldige. Hun har et job og barn, men kan ikke få tingene til hænge sammen. Det system Vi har hjælper sjældent de uheldige, idet Politikerne ikke vil erkende hverken venstre eller højrefløjen at sociallovningen ikke tilgodeser de uheldige danskere. Hvad Ingeniøren hvis kone er blevet psykisk syg på grund af hun er blevet usat for vold af en elev på hvor hun er lærer på en Handelsskole. Han bliver hjemme og passer hende, og han mister sit arbejde, men kan forvente noget hjælp fra Kommunen? Nej, fordi han har uddannelse og det her konen og på trods af deres problemer, så vil man ikke er erkende at sådan folk pludselig kan blive svage.
Eller hvad kontorassistent og håndværker som begge mister deres job over en nat, og står til at miste deres hus og mangler 50.000 kr så de kan sælge det i ro mag. Kan de forvente hjælp til dette fra det offentlige, nej. Fordi igen man netop ikke vil erkende at man med den ene hånd tvangsudskriver os arbejdende danskere til at betale dyre skatter og afgifter, men man vil samtidig ikke erkende at almindelig Middelklasse danskere pludselig kan blive svage og blive de uheldige. Men loven er der ikke for de uheldige.
Jeg mener netop at når man i sidste ende ikke kan forvente hjælp fra det system man har betalt til, selv ikke hvis du pludselig komme problemer over én.
Så når det kommer til stykket hvorfor så betale til det system Vi har når Vi ikke kan forvente hjælp fra hvis Vi almindelig Middelklasse danskere kommer i problemer? For det sker jo!
tilføjet af

Velkommen

Til den virkelige verden... KUN når du er kørt FULDSTÆNDIG på røven og har måttet sælge ALT! alle muligheder er udtømte, og kommunen ikke kan presse flere værdier ud af dig, SÅ får du hjælp...Men heller IKKE før.. 😮🙁
Det er åbenbart mere profitabelt at lade folk køre fuldstændigt ned end at give dem en her og nu hjælp som kunne have hjulpet dem videre med mindre menneskelige omkostninger😖
tilføjet af

Tiderne hvor

at man kunne gå ned og få hjælp efter behov er ovre. Der er nogle regler som bliver tolket mere sort end hvidt. Der bliver kigget efter at finde grunde til ikke at hjælpe folk. Så først når alle paragraffer og bi paragraffer er udtømte kan du forvente at få offentlig hjælp.
En bekendt af mig fik f.eks en arbejdsskade og kom på sygedagpenge. Da det blev fundet ud af hvad personen fejlede, blev personen smidt af sygedagpenge, da der ikke var umiddelbar udsigt til bedring eller forværring. A-kassen kunne ikke give dagpenge da personen var syg, og personen kunne heller ikke få kontanthjælp da personen så skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet samt ikke eje mere end 10.000( var medejer af en lejlighed). Så med en uheldig hændelse er man gået fra produktiv skatte betalende borger medlem af A-kasse til ingen indtægt.... Så tænker man lidt, velfærd - hvor?
tilføjet af

Så hvorfor er Vi så verdens højeste skat?

Så burde Vi jo egentlig alle droppe at betale skat!
tilføjet af

i må bestemme jer

Det er sådan i vores lille land, at der er et flertal af mennesker der lever af "det offentlige", enten overførselsindkomst eller som ansatte.
Derfor er det nærmest umuligt at lave en ordentlig offentlig sektor, fordi hvis man rationaliserer, fyrer de administrative medarbejdere som ikke har noget fornuftigt at lave, de mellemledere der blev overflødige ved kommunesammenlægningerne, osv, så lægger man sig ud med over halvdelen af befolkningen.. så det tør man ikke.
Samtidig har vi en venstrefløj i danmark, der skriger sit syge mantra ud... "MERE VELFÆRD", og her mener de ikke til folk med problemer, nææææææh det er skal til os alle sammen. Vi skal bare lige betale LIDT mere i skat. I min hjerne er det sygt.
Fordi :
1. der er ikke noget der bliver billigere af at det bliver betalt over skatten, frem for af forbrugeren selv, tvært imod. Når samfundet skal betale, skal der laves et kontrolsystem, som der skal sidde medarbejdere i, som skal administrere ordningen, og hos dem der skal levere ydelsen, skal der også sidde nogen og lave alle de ekstra papirer der skal til for at arbejde for det offentlige... alt dette er fordyrende, så en ydelse man kunne have fået for 1000 kr kommer til at koste 14-1500 kr når den er betalt over skatten.
2. når man vælger at lave "velfærd" som hjælper alle, er de beløb man skal bruge så store at de tynger vildt i skatteregnskabet. Så strammer man skatteskruen, fordi, det skal jo løbe rundt, så forlanger folk lønforhøjelser, og firmaerne som i forvejen brokker sig over selskabsskatterne, synes omkostningsniveauet i dk er for højt, vælger at lukke deres fabrikker i dk. Ond cirkel.
3. det her ender med at lommepengesamfund, hvor vi alle sammen betaler 85% i skat, og resten i moms, og så får vi lidt håndøre at handle for.
Hvis ikke.... vi alle sammen ændrer en lille smule holdning til hvad det er rimeligt samfundet betaler for os.
Min holdning er som følger.
Der er nogen ting vi alle sammen kan komme ud for g har brug for, som skal betales over skatterne:
Sygdomsbehandling
Skole/uddannelse
Ældrepleje, folkepension
infrastruktur(veje, broer, kollektiv trafik)
og det var det.
Resten, skal fjernes som "velfærdsydelser til alle"og gøres behovafhængige. Så det kun er folk der har behov for hjælp vi skal hjælpe, ikke bare folk der synes det kunne være rart med lidt flere penge.
Det vil betyde at folk skal tage mere ansvar for deres eget liv. Og vi skal have aflivet sætningen"det er samfundets skyld"... nej det er din egen skyld...
Det vil betyde at skattetrykket vil falde væsentligt, med øget lyst til at arbejde og bedre konkurrenceevne til følge. Giver flere arbejdspladser, flere skattekroner osv... hvis man tør sænke skattetrykket yderligere har man startet en positiv spiral, i stedet for den syge negative vi er på vej ud i nu.
Og det vil betyde at i stedet for at give folk der egentlig har penge nok børnechecks, efterløn o.s.v. så ville man have råd til at hjælpe dem der virkelig har behov.
Men alt bliver afgjort ved næste valg.... Hvis der er tosser nok der stemmer rødt, så knækker filmen helt, så er der kun udvandring tilbage. For så går der kun 20 år, så er hele danmark udkantsdanmark.
tilføjet af

fyrede på gråt papir

de ansatte på fx Borgerservice som instruerer i eller som flere gange snyder og bruger den sociale lovgivning kreativt og til ulempe for borgerne
de skal bare fyres nu ! [f]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.