7tilføjet af

Hvad betyder et smil for dig?

BT har talt med de smiley-kontrollører som burde sørge for at hygiejnen er i orden hos købmanden, bageren, grilbaren osv. Men det viser sig at de ikke har tid til at foretage en ordentlig undersøgelse. Man kan altså ikke helt regne med de smileyer som butikkerne har.
Når du tager ud i byen og spiser eller handler, betyder det så noget for dig om restauranten, bageren, grilbaren osv. har en glad smiley?
http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=388576/
tilføjet af

Det betyder meget.

Jeg spiser helt klart ikke et sted med en sur smiley. Slet ikke hvis det har noget med hygiejnen at gøre. Jeg har slæbt leverbetændelse med hjem engang pga af dårlig hygiejne i en resturant!
/Karina
tilføjet af

betyder en del...

For mig betyder det kun noget, i det øjeblik jeg ser en sur smiley. Som udgangspunkt har jeg tillid til den, jeg handler med (altså bager, restauratør osv.) Ellers ville man jo ikke kunne lave andet end at rende og kigge efter smiley'er allevegne.
tilføjet af

:)-:(

ser i efter hvorfor der er en sur smiley.....eller
går i automatisk ud fra det er hygiejnen det er galt med ..der kan jo være den bedste hygiejne men stadig et 4 tal...eller sur smiley, hvis der er rod med egenkontrol eller dokumentation!!!!
tilføjet af

Tja...tjo...

Jeg går ikke ligefrem og kigger efter smileys, men af og til ser man da en. Om den betyder noget for mig, kommer helt an på situationen.
Hvis den smiler stort, ja så siger det lidt sig selv. Så er det jo kun fint.
Hvis den er sur, læser jeg lige en ekstra gang. Jeg ved, at man kan få en sur smiley, for den mindste lille ting. F.eks. en knækket flise i et baglokale. Og hvis det er det, der er tilfældet, så spiser jeg gerne maden alligevel.
Men generelt bruger jeg øjnene, altså danner mig mit eget indtryk af stedet, uden at hænge mig i smileys m.m.
tilføjet af

Altid..

LÆser altid hvorfor stedet har fået en gal smiley..
/Karina
tilføjet af

Handler ALDRIG hvor

Kvaliteten på fødevarer osv. ikke er i højsædet.
*FB*
tilføjet af

Spør´ efter smilene

Som underviser i levnedsmiddelhygiejne, kigger jeg ofte på smileys.
jeg har også flere gange spurgt efter smiley rapporten hvis den ikke var synlig (hvad der forøvrigt giver en sur smiley ved næste kontrolbesøg), og det bliver man ikke populær på men det er jeg nu ret ligeglad med.
Det er rigtigt at rod i egenkontrollen kan gi´ en sur smiley, men rod i egenkontrollen tænder altså også røde lamper hos mig. Kan jeg stole på at virksomheden har tjek på køletemperaturer, opbevaring, holdbarhedsdatoer, opvarmnings og nedkølingsregler m.m. hvis den ikke udfører en ordentlig egenkontrol?
Fødevareregionerne har skåret meget ned på de ordinære kontrolbesøg, og virksomhederne er blevet pålagt at udføre mere kontrol selv. Fair nok, men hvad nytter det hvis det ikke bliver gjort.
Jeg har intet tilovers for virksomheder der sjusker med hygiejnen.
Fødevareregionerne er, ud over at være en kontrolinstans, også en rådgivnings- og hjælpe instans så der hjælp at hente hvis man er i tvivl om reglerne.
Det er nu engang virksomhedens ansvar at reglerne følges og lovgivningen overholdes, og uvidenhed er ingen brugbar undskyldning.
Hvis man ikke gider eller vil sætte sig ind i fødevarelovgivningen, så må man finde sig i sure smileys - og undvære mit søde smil på den anden side af disken.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.