21tilføjet af

hvadf må børnpå resturant

Hej allesammen
Nu er jeg en af de forældre der har de der irreterende børn (mine er 3 og 5) som ikke altid kan være helt stille eller sidde helt stille når vi er ude og spise.
Mit spørgsmål til jer er nu, hvor vi alle har hørt hvad børnene ikke må gøre, som at fare rundt og skrige op...
Og jeg ER fuldstændig enig.
Men genere det så også at de sidder ved bordet med en lille malebog eller med en bil med "støjdæmper" genere det at der er en der sidder på gulvet ved ens eget bord og leger
Ergo skal de sidde ret op og ned på stolen, eller er der også lidt plads til de små på resturanterne?
JEg spørg, fordi jeg selv er i tvivl om jeg kan "tillade" at tage mine børn med ud, hvis de ikke kan sidde helt stille i 1½ time
tilføjet af

føl dig til situationen

Børn skal lære det med at komme med på restaurant. Det er en glimrende mulighed for dem at se hvad konsekvenserne ved larm er. Der er jo forskel på restauranter og hvor meget man kan tillade sig, det er klart. Jeg synes bestemt, at det er i orden med lidt stille leg og maleri er meget passende. Idet barnet sætter sig under bordet og leger er nogle restauranter nok mindre passende end andre, men overordnet set er det en god løsning. Hav evt lidt forskellig underholdning med og prøv at fornemme stemningen. Skift legetøjet ud hvis tjeneren ser meget skævt til, at der bliver leget med sæbebobler. Men stop endelig ikke med at tage børnene med på restaurant. Det er en meget vigtig fase i børneopdragelsen. Mine børn har virkelig haft gavn af det. Men selvfølgelig er der børn man bare ikke kan have med. Men de er virkelig slemme...
tilføjet af

Det kommer an på

om du er en af de "moderne" konfliktsky forældre som lader dig styrer af dine børn. For så synes jeg du skulle lade dem blive hjemme. Der er ikke noget mere irriterende end børn der skaber sig og larmer uden der bliver gjort noget ved det. Det vist kun deres egne forældre som synes det er charmerende. Ellers synes jeg klart du skal tage dine børn med. Det er en vigtig og naturlig del af børns opdragelse, og det kan være ganske hyggeligt at børn er med - så længe der er plads til alle de andre gæster.
tilføjet af

tja...

Det er et godt spørgsmål. Som udgangspunkt må de da gerne sidde og tegne eller lege - lydløst. Problemet er, at børn er børn og man aldrig ved hvornår de kommer til at kede sig, begynder at kræve opmærksomhed eller mister lysten til at sidde stille. Og det er jo desværre det, der engang imellem sker. Jeg tror ikke forældre bevidst tager deres (utidige) børn med ud, men eftersom de har deres egen bevidsthed, kan man af gode grunde ikke kontrollere deres opførsel. Derfor vil jeg mene, at man som udgangspunkt ikke skal tage børnene med på restauranter, da det er virkelig irriterende for andre kunder at få oplevelsen ødelagt af en barn, der keder sig gevaldigt, mens forælderne sidder og forsøger at føre en samtale. Har I ikke selv tænkt de samme tanker før I fik børn? Måske der burde være børnefri restauranter? Ligesom røgfri restauranter? Så kan man vælge hvor man vil spise sin mad...
tilføjet af

børn med ud at spise

Jeg har også altid sagt, når talen kommer på de stakkels småbørne familie, at de har så mange penge, at de har råd ttil biler villa rejser, og så gå ud at spise, det er jo så iorden, men af det hører med til opdragelse det har jeg da aldrig hørt.
Mine fem børn har alle en god opdraelse , en god uddannelse, men det har de bestemt ikke fået ved at komme med ud at spise, for det var der ikke råd til, og så gik jeg også hjemme, men de kom heller aldrig i tivoli, før de selv kunne betale og heller ikke ud at spise før de selv betalte, men så hyggede vi os med de gratis glæder, og det bestod i at cykle eller gå lange turer og såille og lege sammen, det kostede ingenting.
I dag har tre af dem temmelige gode stillenger, men rejser gør de heller ikke , de lærer deres børn om Danmark, på cykeltur i telt, det er ikke så dyrt, og så skal børnene heller ikke sidde stille .
Men hve sin lyst, bare i hygger jer med jeres børn og give dem masse af omsorg og kærlighed, så er det det bedste.
Hvad får små børn ud af at komme med ud at spise?
tilføjet af

restauran

I må selv rette fejlene UNDSKYLD
tilføjet af

Opdragelse

Er nøglen til alt.
Hvis bare folk idag, gik ligeså højt op i at opdrage deres børn, som de gør med deres hund, så ville det være en bedre dagligdag for mange mennesker, for så blev ungerne siddende ved bordet uden at larme op,og de skærer ikke hul i bussæderne, smider brosten efter politiet,maler på huse og andre bygninger osv. osv. noget andet er, at det der med at gå ud og spise, det skal vel opfattes som et pusterum, så lad dog ungerne blive hjemme hos mormor, så man kan nyde den gode mad og hinanden.
Jeg kan ikke lade være med at nævne en udsendelse som jeg så i frernsynet for et par år siden, det var noget med en GOG, som fortalte de unge mødre hvordan de skulle takle deres unger, og det var altid de kære unger der var ok, og det var os andre der var forkerte på den, indtil den sidste udsendelse handlede op at gå ud og spise, der vendte han helt om, vi så et indslag, som viste en familie var var i byen, og som sad og spiste, og syntes det var flot, men GOGEN var af en hel anden mening, alt det han havde fortalt de unge mødre, og som måske havde rettet sig efter ham, ville her komme iklemme, for som han sagde, at han ville ikke forstyrres af børn, når han var kommet i byen for at nyde et godt måltid mad.
Hej
tilføjet af

opdragelse?

Uanset hvor godt børn er opdraget kommer de til at kede sig hvis de skal sidde stille på en restaurant i flere timer!! Lad dem blive hjemme, for din, min og ikke mindst børnenes skyld...! Du keder dig jo også efter kort tid på legepladsen ik?
tilføjet af

planlæg hjemmefra

Jeg har haft min søn med på resturant lige siden han var 2 år og det er gået fint.
Vi legede resturant derhjemme først og fandt så nogle steder hvor der ikke var så mange gæster, nogle steder kan man bestille sin mad på forhånd så man ikke skal vente så lang tid på maden, for som du selv nævner så er 1½ time lang tid for et barn.
Lav nogle resturant regler derhjemme ( bliv siddende ved bordet, tal stille og roligt osv.)
Det er jo dejligt når man kan ha sine børn med ud og man ved at de ikke genere andre gæster.
Så tag bare dine børn med ud at spise, I kan jo starte med kun at spise hovederet og så få desserten et andet sted, så er der heller ikke så lang tid hvor man skal vente og børnene bliver utålmodige.
God fornøjelse*s*
tilføjet af

små børn

Hejsa cece
Nu er jeg tjener både i en a la carte og selskaber.
Ved selskaberne har jeg oplevet at gæsterne arrangerer en barnepige, som efter de små poder har spist, så tager dem med hen i et andet rum.
Ved fx at du tager dem med ud at spise i en a la carte, synes jeg det er helt fint hvis de bliver sidende og maler i en tegnebog eller småsnakker lidt. At det så larmer en smule rører mig ikke mere, det kan fulde gæster også begynde på, det er mere hvis de begynder at fare rundt!
Håber du kunne bruge det til noget*S*
tilføjet af

Bon Appetit

Well … på nogle restauranter, er det jo okay at møde op i campinghabit, hvorimod andre har andre krav til gæsternes påklædning. Hvilket tøj man så skal tage på, må vel således være ret afhængigt af, hvilken restaurant man vil på.
På samme måde, må man vel nok som forælder vurdere, om det på DEN restaurant, ville være passende at tage sit barn med. Jeg er overbevist om, at langt de fleste forældre er fornuftige nok, til at selv kunne foretage denne vurdering.
Du kender dine børn bedst, du ved hvad det er for restaurant i skal på. Hvis det er ok med dig, og dine børn, så har jeg kun et at sige,
Bon Appetit - Med ønske om en hyggelig aften :o)
Knus,
Lars
tilføjet af

hmm ...

Citat: ” noget andet er, at det der med at gå ud og spise, det skal vel opfattes som et pusterum, så lad dog ungerne blive hjemme hos mormor, så man kan nyde den gode mad og hinanden.”
Hvorfor skulle børnene ikke få tage del af denne familiehygge?
Jeg har skam også prøvet, at få restaurant besøg ødelagt af, på grund af uopdragne børn. Godt nok var disse børn ikke en dag under 40 år, såååeee ….
En anden ting er, at børn er lige så forskellige som voksne. De er mennesker som alle vi andre, de er bare et par størrelser mindre.
Mvh.
Lars
tilføjet af

Børn på restaurant

hejsa
Jeg er så een af den slags forældre, der stædigt har holdt fast på, at min yngste har skulle kunne gebærde sig blandt andre mennesker, uden at være direkte generende. Derfor har jeg, siden han blev født, slæbt den stakkels unge med ud på diverse "finere" steder. Og det skal lige siges, at han IKKE er et af de der børn, der bare sidder og kigger tomt ud i luften. For mig har det virket at medbringe med en børnewalkman med diverse historier, at lære sønnike at man ikke behøver at råbe for at blive hørt,bare ganske almindelig pli, samtidig med at jeg har medbragt diverse ting for at beskæftige barnet, når han begyndte at finde det kedeligt at blive siddende. Hvis man sørger for (også i eget hjem) at barnet skal blive siddende ved bordet til alle er færdige, at man i øvrigt omkring spisning viser pli, ikke skriger, råber, synger osv (som den gode gamle Emma Gad lærte os andre), jamen, så er restaurationsbesøget ikke SÅ meget anderledes end det at spise hjemme...og diverse bekymringer er slukt!
Så lige dele opdragelse, omtanke og hygge om barnet kan være en god løsning til ikke altid at måtte sidde derhjemme og spise pasta og kødsovs ;-)
God fornøjelse!
tilføjet af

Lad vaere med at stresse....

Mor til en dreng paa to, som jeg har slaebt paa restaurenter, paa rejser med fly indtil flere gange, paa en 23 timers biltur, og som ogsaa er blevet opereret da han var 11 mdr, kan jag kun sige en ting. Hvis du stresser og bekymrer dig paa forhaand, saa er det helt sikkert at det bliver et rent helvede. Hvis dine boern kan maerke at du er lige saa tryg og rolig ved situationen som altid, saa preller det af paa dem, og alle disse store udfordringer kommer til at gaa som en leg. Og hav tillid til at de kan - hvis de ved, at du stoler paa dem, har de lyst til at leve op til forventningerne. Hvis de foeler at du ikke stoler paa dem, hvorfor saa goere sig umage......
tilføjet af

sådan gør vi

Hej
min mand og jeg tager altid vores søn med ud at spise, han er nem, og sidder i fred, men kan godt sidde og lege med en bil, eller et eller andet legetøj.
Det generer aldrig mig når jeg hører et andet barn larmer, så jeg hænger mig ikke så meget i om min søn larmer lidt. Men hvis du vil tage dine børn med ud at spise og ikke vil have dem til at larme så meget, så gå et sted hvor børn kan være, hen hvor restauranten ikke er alt for fin.... det plejer vi at gøre,
tilføjet af

gå bare ud med børnene

men du skal huske på at børnene ikke kan sidde stille i 1½ time, derfor må i som voksne afkorte den romantiske middag og kun nyde en hovedret, børnene kan også nå en dessert imens i nyder maden.
God fornøjelse
tilføjet af

god pointe

ja helt ærligt hvad får små børn ud af at komme med ud at spise på restaurant, hvor de netop ikke kan sidde stille i 1½ time, hvor de ikke må larme, hvor de ikke må forstyrre andre folk osv osv
Hvad får de overhovedet ud af det ??
Er det ikke bare en moderne "egoistisk" tankegang at børn skal med ud og spise når de er små ?
Vent til børnene er noget størrer, hvorfor selv sidde på nåle fordi man er bekymret for om sine børn forstyrre de øvrige gæster !!
Personligt bryder jeg mig ikke om at betale en "pæn" pris i en restaurant og så blive forstyrret af børn der tumler rundt ved siden af. Det er bare ikke fair!
tilføjet af

Boernefri restauranter

Ro paa!
Nu skal du ikke vaere saa selvudslettende ;-)
Selvfoelgeligt kan du tillade dig at tage dine boern med ud at spise!!
Og selvfoelgeligt er det ok, at de leger/ har noget med at lege med.
Og skidt da med, de sidder paa gulvet...bare alle hygger sig.
- De fleste voksne mennesker har jo selv proevet at have smaa boern, saa mine erfaringer er, at de tager det paent, hvis der er lidt stoej fra ens afkom, - det KAN altsaa ikke rigtigt udgaaes!
Man maa forvente, at boern i foer-skole-alderen har krudt i rumpen og ikke lige kan holde styr paa alle etikettereglerne...
Jeg ved ogsaa, at i F.eks. Aarhus (hvor jeg kommer fra), at der er nogle boernefri cafeer og restauranter,- og resten af cafeerne og restauranterne tager saa i mod og tager smaaboerns lebenen paent.
Check evt. med restauranten idet du booker et bord, for saa faar man god behandling om aftenen, selvom ungerne siger et lille kny...
Boernene begynder ogsaa at opfoere sig paent, uden man egenligt skal goere det store (i form af skaeld ud eller irettesaettelser).
De finder nemlig lynhurtigt ud af, at det er pisse-pinligt, hvis man skriger oerene af folk i restauranten eller laver andet postyr.
- Saa jeg vil sige for, at det egenligt ogsaa er en oevelse i social adfaerd for ungerne, som de kan laere noget af. Men forvent det positive af dem, lad vaere med at bruge mund.
Jeg kan huske, at min mor dengang aldrig skaeldte ret meget ud, hvis jeg som lille (2-7 aar) lavede ballade paa f.eks. restauranter. Hun havde bare saadan en maade at se stram ud paa og roligt sige
"Du kan bare gaa ud i bilen og saette dig og vente paa os, hvis du ikke vil vaere herinde. Men vi vil hellere spise og hygge os med dig herinde istedet, men saa skal du ogsaa vaere ordenlig"
Og det virkede, nok isaer ogsaa fordi hun gav en vej tilbage, at det ikke var haardt mod haardt.
Jeg har vaeret med paa restauranter siden jeg var spaed, og man proever kun til faa gange, naar man faar valget imellem at vaere sammen med familien og faa laekker mad - eller skulle sidde alene i bilen...
Jeg plejer at forberede min 2 1/2 aarige soen lidt foerst, for saa gaar det bedre...
"Nu skal vi ud og have dejlig mad paa restaurant, og du maa faa lige det, du gerne vil have..."
Han faar nemlig lidt stress af et nyt sted med nye mennesker og maaske er der ogsaa lidt varmt og saadan,- og hvis det hele er saa stramt fra starten med at man skal sidde paent og stille..
Jeg tror, mange unger faar stress af det paa en eller anden maade...og ikke mindst af den der gammeldagse ting med, at boern skal ses, ikke hoeres og alt det...og det bliver ikke bedre, hvis dem ved nabobordet skuler ondt *ggg*

Desuden kan vi boerneforaeldre jo ikke droppe at faa god mad en gang imellem i maaske 18 aar eller mere, indtil de er floejet hjemmefra.
Og jeg gider altsaa ikke aede MacDonald´s-mad, bare fordi jeg har et barn!
At spise er noget faelles!!
tilføjet af

enig

Helt enig.
Børnene synes sikkert ikke det er hylende morsomt og derfor giver de sig til at lege rundt om bordet og de kommer sikkert også til at larme lidt. Og det gider man altså ikke rigtigt høre på- altså larmende børn, man overhovedet ikke kender. Det er jo ikke gratis at gå ud og spise og måske har man rigeligt med larmende børn derhjemme og/eller på sit arbejde.
Sjovest og hyggeligst for alle hvis børnene blev derhjemme og legede med deres barnepige...
tilføjet af

jeg er selv mor til to

og tager gerne ungerne med på resturant, jeg overvejer dog nøje hvilke jeg kan have dem med og har fundet ud af at Jensens er et glimrende sted, de servere god mad (har en speciel børnemenu) de reklamerer med at de er en familieresturant, så alle der spiser der må regne med at der kommer familier med børn og dertilhørende smålarm, og desuden har Jensens indrettet legerum til ungerne og forsøger at bænke børnefamilier så tæt på dem som mulig
tilføjet af

Børn og restaurant

For et par måneder siden jeg og kæreste ude og spise, og måtte desværre dele restaurant med et forældrepar og 2 meget støjene børn.
Børn sad og råbte og skreg. Nogle gange råbte de på faren tværs igenne restauranten.
Min mening er at restauranterne er et voksensted hvor børn som udgangspunkt ikke har noget at gøre.
Udover selvfølgelig børnevenling restauranter.
tilføjet af

selvfølgelig må du

tage dine børn med ud og spise..... Vi skal også passe på at vi ikke bliver for fokuseret på at der skal være ro og orden omkring os alle... Min pointe er at, vi selvfølgelig skal være her alle sammen,,, og hvordan skal børnene lære at begå sig blandt fremmede mennesker hvis ikke de må komme ud og opleve dem,,,ss så god tur i byen med børnene..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.