51tilføjet af

Abort = Mord?

Hey...er lidt nysgerrig efter andres mening.
Der er mange der ike vil have abort, hvis de ved et "uheld" blir gravide fordi de mener det er mord.
På sin vis er det jo også mord, man slår jo egentlig et nyt individ ihjel. Men barnet er jo så lille endnu når man får abort at jeg vil mene det ikke betyder så meget. Jeg ville ku forstå det hvis barnet var begyndt at blive udviklet. Men hvis man får en meget tidlig abort burde det ikke betyde så meget. Gør det i hvertfald ikke for mig.
jeg mener derfor ikke at abort kan betegnes som mord som mange mener. Men vil gerne vide hvad andre mener.
på forhånd tak.
V.H Devil_tiger
tilføjet af

nej nej nej ikke mord!

det er ikke mord,. slet ikke,. fjern noget inden det bliver udviklet ( en lille gele klump ) SAA OK
vent mange måneder så geleklumpen får arme og ben samt hoved,. så det ligner Flupper fra filmen,. så er det nok mord,. KH MIG
tilføjet af

Så er det jo mord...

Hej Ironcross
Du modsiger dig selv, faktisk har sådan et foster meget menneskelige former allerede fra ca. 6 uger! Og det begynder at have menneskelig adfærd allerede omkring 8 uger, hvor det kan klø sig i ansigtet (der i øvrigt er ved at have øjne), og strække de små ben, der allerede har små tæer.... 10. uge, hvor det stadig er lovligt, er fingre og tæer udviklet med små negle. Barnet trækker allerede "vejret" for at træne sine lunger. Abbort er faktisk lovlig frem til 12. uge... Og det er bestemt ikke bare en "klump gelé" man fjerner...
Mener det er mord, men det kommer an på hvornår indgrebet foretages. Er det inden 6-7 uge synes jeg ikke det er mord, men derefter vil jeg synes det er mord. Jo mere tid der går jo værre. Men ser intet galt i fx fortrydelsespiller, selv om det vel er en form for abort, simpelthen fordi det stadig er en "klump gelé" på det tidspunkt...
tilføjet af

Abort

For at kunne definere mord, er det nødvendigt først at definere liv. Som tilfældet er ved abort, er det forskelligt hvornår folk mener at livet starter for forsteret. Er det allerede ved befrugtningen? Er det ved 1. trimester? Ved fødsel? I princippet har en befrugtet æg potentialet til at blive til en menneske, forudsat at alle krav til vækst er tilstede. Forskellen er vel bare at æget har ingen følelser og ligner ikke et menneske. Det samme gælder måske for visse dyrarter og ikke mindst planter, som hverken har følelser eller ligner mennesker. Ikke desto mindre er de levende væsener.
Jeg vil ikke begynde at definere begrebet "liv", men kan beskrive kort hvad jeg forstår ved ordet "liv". Levende væsener er afhængige af visse naturprodukter (ilt, vand, kuldioxyd, protiner, osv.), og udvikler sig hele tiden. Levende væsener er desuden i stand til at give liv videre (ellers fandtes de ikke), og de har en begrænset levetid. Ifølge denne forklaring adskiller en nyfødt sig ikke fra en befrugtet æg. Derfor: Siden en nyfødt barn er levende, er en æg det også. Dog er en nyfødt udstyret med følelser og innate reflekser, og ligner et menneske, hvilke gør at man bliver fristet til at sætte grænsen for liv ved fødsel. Det afhænger som sagt af hvad ens definition på liv er.
Jeg er sikker på at folk vil være uenige med mig, fordi jeg tror ikke der findes ikke nogen endegyldigt svar til denne problem.
Er selv FOR abort.
tilføjet af

Mord...voldsomt ord.

Om abort er mord.!?
Jeg vil ikke kalde det mord uanset hvornår i svangerskabet aborten bliver foretaget.
Det er for stærkt et ord at bruge.
Men jeg synes det er uheldigt at når først tingene er sket at så kvinder bruger muligheden til at få foretaget en abort. At tage andres liv er ikke en mulighed for mig, foruden i helt ekstreme tilfælde. Og et ufødt barn er for mig ikke et ekstremt tilfælde.
Jeg holder mere på forebyggelse end bekæmpelse uanset i hvilken retning det måtte være.
Nu er jeg godt nok en mand men alligevel.
Hvis "uheldet" så skulle være ude alligevel ville jeg nok vælge ikke at få abort og så tage konsekvensen af mine handlinger og derfra få det bedste ud af situationen.
De hjerteligste hilsner, Eyas
tilføjet af

Det er levende

Sædcellen og ægget begynder at udvikle sig så snart de er ført sammen....
Jeg er meget i mod abort.
Et barn er altid velkommen hos mig!!
Det skal ikke gå ud over et barn at forældrene har dummet sig!!
tilføjet af

Er det ???

Hej "20 år."
At folk dummer sig eller at kondomet springer ved et uheld det kan jo ske, men vil du hellere have at Barnet skal have en opvækst som et uønsket individ, have et par forældre som egentlig slet ikke egner sig som forældre.
Et Barn uden kærlighed ???
Som du selv skriver begynder ægcellerne at dele sig når sædcellen er kommet frem, men hvornår begynder hjernen at udvikle sig så man kan kalde det levende ???
Når du møder et insekt på din vej, træder du så ved siden af ???
Hvis ikke, er det så ikke mord ???
Et insekt har mere hjerne end et par ægceller.
Mvh Peter
tilføjet af

Abort - kvinden eget valg.

jeg er ikke imod abort. det er den enkel kvindes eget valg. i dag, kan kvinden selv bestemme, om hun vil have et barn eller ej.
jeg syntes så at, det er lidt syndt at nogle kvinder bruger abort som prævandition. men igen det er deres korp, ikke min. man bestemmer selv over sin egen krop. så det er helt op til den enkle.
jeg ser abort ikke som mord.
tilføjet af

abort er altså = Mord!!!!!!!!

Når man aborterer, kan man gøre det på to måder. Man kan enten brænde barnet eller suge det ud, og i begge tilfælde er barnet så stort at det kan mærke smerte. Dvs. at det er det samme som hvis jeg brænder dig. Og når det bliver suget ud, bliver hoved, arme og ben revet af den lille krop!!! Er det ikke mord???
tilføjet af

Fri abort bør bevares!.

Den fri abort er et tilkæmpet gode,som for at i vedern
skal bevares og udvikles under forsat lægekontrol.Min
grænse går klart,hvor nogen misbruge dette gode som
prævsion.Misbrugere må klart selv betale for dette helt
enkelt med tone og forståelse til disse i reelt snak.
hilsen.
th.jensen
tilføjet af

Ábsolut mord

Jeg synes ikke at det er ret at tage en abort, fordi man uplanlagt er blevet gravid...
Du siger at du ikke tror det har så meget betydning at få en abort når barnet er så lille.
Du siger også at det er uden betydning, da barnet ikke er i udvikling, men det siger jeg dig, helt fra starten af, hvor sædcellen er nået i ægget i en livmoder, så er barnet i udviklelse, fra dag et.....
Jeg ville aldrig finde på at få en abort, da det betyder mord.
Alisia
tilføjet af

Hvornår misbruger man det så?

Jeg har selv i min historie erfrainger fra to aborter. Den ene gang brugte jeg pesar og blev alligevel gravid og den anden gang brugte jeg spiral og blev alligevel gravid.
På en måde er det "misbrug" at man får hele to aborter, da jeg synes det er et frygteligt indgreb. Jeg føler at to aborter er misbrug, men det kan jo også dikuteres. Men det er nok mere følelsesmæssigt end fysisk. Jeg føler simpelthen jeg har slået to små børn ihjel.
Jeg havde gjort hvad jeg kunne for at undgå at blive gravid, tåler meget dårligt medicin af enhver slags, så p-piller har aldrig været en god løsning for mig. Hvad skal man dog gøre når man bliver gravid "bare mændene puster til mig"?
Det er virkelig et svært problem, for reglerne og grænserne handler om etik. Biologisk kan man sige, at så snart der er tale om en selvstændig organisme, er der tale om liv, ergo når man fjerner organismens mulighed for at gro og udvikle sig, så slår man det ihjel.
Men "mord" er et ord med meget større ladning, og "misbruger"..."mord-misbruger"...det vil hvertfald være en gruppe af kvinder der på alle måder påkalder sig andres had og fordømmelser uden virkeligheden nødvendigvis behøver at forholde sig sådan.
Jeg tror den debat først kan føres sagligt, når man begynder at benytte ord, der har neutral ladning, og ikke engagerer sig i debatten med personlige erfaringer.
Og jeg siger medf det samme, at jeg er inhabil. Kan ikke undgå at tænke på fortiden...
For hvis jeg skal se det indefra, er jeg fuldstændig i mod abort. Har det som om det er små babyer man myrder og det gør ondt i min sjæl at tænke tanken færdig, og at jeg er sådan en der har foretaget sådanne valg.
På den anden side, så var grunden til at jeg beskyttede mig mod at blive gravid, at jeg ikke havde mulighed for at blive ansvarlig mor for de børn der ville "blive ud af det". Første gang var jeg bare 16 år og studerende, anden gang havde jeg just fået en lille baby, og ville altså skulle være mor igen inden hun var blevet et år. Det er der nogen, der magter, men jeg magtede det ikke.
Så...ærligt det er meget svært at afgøre. Jeg synes, det skal være muligt at få abort, helt klart, for det kan forhindre nogle ynkelige skæbner, og det kan forhindre kvaksalveri. Et abortforbud, vil jo ikke garantere at abort ikke finder sted mere. Det vil det gøre...det bugner med historiske beskrivelser af den slags kvaksalveri.
Så abort med omhu...hvis man kan sige det sådan.
tilføjet af

Abort kan ikke være mord!

Som jeg har forstået det, kan den gravide kvinde ikke få foretaget abort efter 12. uge. Dvs. indgrebet skal foregå inden for de første ca. 2 mdr. I denne korte tid er "barnets" udvikling meget begrænset. Jeg mener, man dårligt nok kan tillade sig at betegne det som et barn endnu. Dets legeme og sjæl er næppe større og mere værd end en rotteunges!.
Min ex. valgte ikke at få foretaget abort. Jeg accepterede hendes beslutning og har, efter 6 år ikke fortrudt det overhovedet.
H.
tilføjet af

Noget man må gøre.....

Hej nogle gange må man have en abort min veninde blev gravid ved en fejl, og for hende var der ingen anden udvej...... hin viste at vis hun fik barnet ville hun ikke ha det godt med sig selv for hun havde ingen barndom/ungdom hun var kun 13 på det tidspunkt.......
og hun viste af hendes venner var med hende og jeg var da også med hende da hun skulle ha en abort....
hvem ville ikke ha fået en abort vis man er 13år. og er gravid..... jeg ville! ville du?????
tilføjet af

hvordan kan du ikke kalde det mord...

jeg vil i hvert fald ikke selv kalde det ok.... det er et levende foster vi snakker om, det er absolut ikke ok, at kalde at foster for en rottesjæl. og du siger at et fosters udvikling er begrænset i starten, det er det nemlig ikke, det er da, det udvikler sig mest.
Jeg personligt, som du nok allerede har fundet ud af, er imod abort. Det er et levende foster der lever inde i en kvindes liv, og hvis man vælger at tage en abort, så har man jo også fravalgt barnet livet. og det er der jeg synes man kan kalde det et mord. Har du virkelig retten til at bestemme om et person skal leve eller ej???
Så kunne man hellere bortadoptere barnet, hvis det er så uønsket...
tilføjet af

nej

Fordi adoption er også en mulighed
tilføjet af

svar til.....

nej det var det ikke for min veninde.....
hun kunne ikke misse skolen så kunne hun ikke komme op til eksamen....
så må man vælge meller et barn man ikke kender og aflige vel skal give bort eller ens fremtid.... og et ar for livet for det vil det da gi.....
hvad ville du gøre
tilføjet af

er det ikke tydeligt

Jeg ville så ikke tage en abort. I stedet for at tænke på at give en anden barnet, skal hun altid gå og tænke på barnet som hun har taget livet fra.
Hvis hun havde adopteret barnet væk, havde det kunnet få en god familie og så kunne hun have fundet det igen da hun blev ældre, og måske skabe en slags forhold til det. Men jeg ville aldrig kunne få mig selv til vælge livet fra et lille uskyldigt barn. det har man sku ikke rettigheden til.

Alisia
tilføjet af

Adoption??

Har du nogen sinde hørt om den mulighed?? der er jo lange ventelister for dem der ikke selv kan få et barn. Prøv at forestille dig at man halvverede antallet af aborter, så ville man få en masse glade forældre!
tilføjet af

........

FJOLS!!!!!!!!!!
tilføjet af

ikke mord

hvis jeg havde født da jeg blev gravid .. (fik en abort) Så havde jeg dræbt ungen psykisk senere hen i livet .. hellere abort end en ussel tilværelse for et barn der kan få men i sit voksenliv .. jeg var alt alt alt for ung led af depression og var under uddannelse ... og Gud tilgiver alle deres synder.. eller nårh nej det gør han jo ikke da man skal udvælges med et nummer ved jordens undergang . anyway .... abort er ikke mord...efter MIN overbevisning..
tilføjet af

Bizart...

Jeg ville heller ikke vælge abort som en mulighed .. synes det er lidt bizart, dels er ungen uønsket, dels er man jo ikke anonym ved adoption hvilket tydeligt fremgår af de tv-programmer der bliver sendt i dag som f.eks sporløs .. Ville ikke opsøges af en 18 årig grædende unge der er fuld af anger trods elskede adoptivforældre, der skal fremstille mig som ansvarsløs når man ville ungen det bedste på DET tidspunkt....
tilføjet af

det kommer an på.....

så meget!
bl.a. hvorfor vælger "du" aborten og andre spørgsmål!
jeg har selv prøvet begge løsninger på uønsket graviditet, jeg har fået to aborter, den første kun 4 mdr. efter jeg fik mit barn nr.2 og den anden efter en "daterape". ved den første var det helt klart min lille "nyfødte" jeg tænkte på, hvad var bedst for hende og ved den anden så jeg mig simpelthen ikke i stand til at gå og vente på at føde et barn som jeg var blevet gravid med ved en voldtægt, bl.a. også fordi jeg vidste jeg ville komme til at hade ungen!!!!
derudover har jeg bortadopteret én lille dreng, jeg havde en kort affære og han er resultatet. Jeg hører uheldigvis til den sjældne gruppe af piger man af og til hører om der har haft mens under graviditeten og opdagede derfor først at jeg var gravid da jeg var ca. 5 mdr henne, heldigvis har jeg i min vennekreds et par der i snart 7 år har forsøgt at få et barn, jeg talte med dem og en advokat om det, og nu bor min biologiske søn hos en mor og far der virkelig elsker ham!
nu tænker nogle sikkert: hvorfor bortadopterede du så ikke bare til dem de to første gange .... simpelt ... nr.1; ingen kvinde ønsker at bære på et barn hun hader! nr.2; ingen kvinde bør være gravid mens hun ammer! nr.3; jeg havde også selv et behov for ikke at være gravid, når jeg havde en lille i forvejen!
Det skal siges jeg har stadig kontakt til mit vennepar og ved at deres søn er et virkeligt ønskebarn, han har det godt, trives og lige så snart han er stor nok til at forstå det får han at vide at han er adopteret og hvorfor hans bio-mor ikke beholdte ham .... hvem hans bio-mor er får han først at vide den dag han spørger, eller hvis hans forældre dør inden han fylder 18 år (jeg er nemlig indsat som hans værge i det tilfælde)
Men for at komme tilbage til om abort er mord: det er det hvis det eneste man ønsker er at slippe for at bære dét barn ... så jeg var morder da jeg fik abort nr. 2!!! efter min egen mening!
tilføjet af

Prøv at

læse Hanne Reintoft`s bog: Et liv manges liv.
Den kan godt sætte tingene lidt i relief. I øvrigt en meget god bog til at fortælle et stykke historie som er ret så overset. Noget som vi har godt af at lære at kende.
tilføjet af

Det er fordi du ikke har prøvet det!

At sige, at abort er mord, er fordi, at du ikke selv har stået i situationen. Jeg er 19 år, og for 5 dage siden fik jeg en abort. Jeg blev gravid TRODS p-piller! Jeg føler, at det ville være uforsvarligt for mig at få et barn. Hverken psykisk eller økonomisk ville jeg kunne give et barn en opvækst. DERFOR valgte jeg abort. Det gør pisse ondt, men det ville gøre mere ondt at se et vanrøgt barn vokse op!!!
tilføjet af

Hm...

Du mener altså at hvis en pige bliver voldtaget, så det bedre hun tager sit eget liv end får en abort? HVis hun ikke kan klare tanken om et levende væsen i sin krop, pga den handling=??
tilføjet af

nu...

..behøver barnet jo ikke være uønsket fordi man bliver gravid ved et uheld.
Jeg blev gravid ved at uheld, efter kun at have kendt min søns far i 4 mdr. og var indrømmet lidt betænkelig i starten..
Men idag ville jeg da aldrig have undværet at få min søn, og der findes næppe en dreng i denne verden der er mere elsket
tilføjet af

abort

Jo.. jeg ville mene at det stadig er mord! Tænk på ät efter allerede 2-3 mdr så er fosteret alleerede fuldt udviklet selv om det ik er fuld udvokset. hvis det så allerede er udviklet som 3 mdr, så skal det altså ikke være ret gammel før at der er sket bare den mindste udvikling, selv om det er tidlig man får en abort. abort er det samme som mord.
tilføjet af

abort ER mord

der tager du helt fejl!! efter 2-4 mdr er barnet fuldt udviklet med arme og ben osv. og derefter skal barnet bare vokse....Så efter de 2 mdr du snakker om har den gravide stort set et fuldt udviklet barn inde i maven. Derfor, er abort = Mord!!
tilføjet af

Nej vent lige lidt

Når du er 12 uger henne det vil sige max 3 måneder, der efter er det forbudt.. Men mener du virkelig, at pige der er blevet voldtaget skal straffes resten af livet?? Pga hun var det forkerte sted? Mener du at en 12 årig der er blevet misbrugt hele sit liv, og som bliver gravid, at hun skal have barnet?
Abort er nogle gange den eneste udvej.. I nogle tilfælde... HVis jeg var blevet gravid efter voldtægt.. og abort ikke var en mulighed.. Så vil jeg simpelthen nægte at leve.. Jeg vil ikke kunne leve med at have et barn, der mindede om ham... Eller give barnet væk.. nej... for på et tidspunkt må man jo også få følelser for det... Men..
Har ikke selv tænkt intenst over det... Men... Mener man skal have retten!
tilføjet af

Altså...................

Hvad hvis der har været tale om voldtægt?
Eller moderen kan dø ved fødslen?
eller en blanding?
tilføjet af

er lidt nysgerrig...

...efter om du selv har stået i situationen, siden du udtaler dig så skråsikkert.
De fleste 13-14-årige ligger i højt grad under for andres meninger. De har meget sjældent gode muligheder, for at give barnet en god opvækst, og at bortadopterer et barn man har båret 9 mdr. kan for mange være en uoverkommelig tanke. Tænk at vide at et sted derude er der et barn som er dit, men du ingen kontakt har med det, og ikke har den fjerneste ide om hvordan det har det.
Før man står i situationen og er uønsket gravid, vil jeg vove at påstå at man ikke så skråsikkert kan udtale sig om hvordan man vil reagere, og at dømme andres valg ved at kalde abort=mord, finder jeg helt uacceptabelt
tilføjet af

nej nu må i lige opholde jer engang

drak han mjød eller var det bare endnu en illusion
tilføjet af

16 år

jeg syntes det er godt nok at få abort fordi min x kæreste har selv prøvet det ligesom kondomet der sprang der hvor jeg gjorde det og hun var kun 14 år så hun fik abort og det er jeg sq glad for er jo kun 16 år man. men der hva også nogen der vil have barnet men det var jo synd for min x kæreste det for hun er jo kun 14
tilføjet af

Er man morder.....

Er man morder når man spiser kød og hvad med æg, eller når der trædes på myrer eller en regnorm spiddes på din fiskekrog?
Nej man er hverken morder eller noget dårligt menneske, fordi man vælger en abort.
tilføjet af

Abort = Mord? Ja!

Ja! Abort = Mord! (Og hvad så?)
Man dræber sit barn, selv om man måske hellere vil kalde det en "geléklump" for at gøre det nemmere for sig selv.
Men vi dræber jo hele tiden, dræbte selv en snegl her til morgen, det gjorde mig ikke spor.
Så selv om abort er mord, så gør det ikke så meget da en "geleklump" ikke er mere værd end en snegl.
Det er min mening. forskellige folk, forskellige meninger selvfølgelig.
tilføjet af

Nej... men...

Jeg mener ikke at abort er mord, det er lige hårdt nok at kalde det mord, men man skal jo ikke vente for længe hvis man vil have en abort, men det er jo bedre at forebygge, men der kan jo ske uheld og fordelen ved abort er at man får et valg og det skal man huske på synes jeg mere end det ufødte barns rettigheder så tidligt i graviditeten.. Vil man have barn NU?? er man imod abort er der stadig spørgsmålet om man er klar eller klar til at opgive barnet så snart det er født, husk man har gået rundt mad barnet i 9 mdr. og kender næsten barnet før det er født.. At være gravid er fantastisk, en vidunderlig følelse og at kunne mærke barnet der vokser i maven, men det skal man naturligvis også være klar til. Man skal ville have barnet, når først det er der er der ingen udvej, du er Mor/far for livet...
tilføjet af

helt klart

er abort mord - og mandlig onani er massemord.... for slet ikke at tale om oralsex - det er jo ren kannibalisme :0).
Vi er hver dag herre over liv og død... og sådan ER det bare
tilføjet af

mord nej ......... men

hej
jeg syntes ikke der er mord.
det er bæder at få abort end at få børn tidliger end man kan tage sig af dem, jeg syntes at minmor og far godt kunne have vented et på år med at få min bror og jeg.
jeg er meget glad for at jeg ikke blev til en abort, men min bror er i dage ude af stad til at vise følser, jeg elsker ham overaldt på joren, og ved at han også elsker mig. men der er svært at værer barn af forældre der ikke har været klar til at få børn.
en abort er nogle gange bedst for barnet også, ellers bør det bordt adopteres.
det er først efter at jeg er blevet voksen at jeg kan se at der har været et problem da jeg var lille, har set hvordan familier har det med hinanden.
tilføjet af

jaja

...og mennesker over 60 er jo så gamle, at de alligevel snart dør.. skal vi så ikke også bare slå dem ihjel med det samme? det var da den dummeste undskyldning for mor jeg nogensinde har hørt: Jamen de er jo alligevel så små at det nok ikke gør noget. Så tag dig dog sammen menneske. Er det måske mere i orden at dræbe en seksårig end en en på 30, bare fordi han / hun er mindre? det er da fuldstændigt absurd. Diskutionen på detteområde går ikke på om det ikke er i orden at myrde de små, fordi de er små, men på om det overhovedet er mord
tilføjet af

selvfølgelig er det mord

Man dræber da et lille levende væsen. Man har oftest selv været skyld i at dette lille individ er endt i ens mave. Jeg er gennerelt kæmpe meget i mod abort. Mange såvel unge som ældre par må indse at de aldrig kan få børn, pæn skod for dem at vide at der er så mange der så dræber det lille barn som de kunne have adopteret. Jeg synes fri abort er ok, da man fx. ved voldtægt skal have mulighed for abort, her sys jeg det er helt fair da man på ingen måde selv har været skyld i at man er blevet gravid.. men ellers sys jeg sku det er noget pjat. abort ses ofte som den lette udvej, nej der er måske ikke lig noget beskyttelse når man vil ha sex, men skidt pyt man kan jo få en abort. jeg synes det er meget forkert at nogle tænker på den måde. En gele klump, et lille individ uden hjerne.. hva så, det er sku et liv der er blevet skabt, det er et menneske under udvikling... Det er en lille klump som ku glæde så mange mange barnløse pas, hvorfor formindske deres chance for at blive forældre til et dansk barn?! Tænk før handling eller drop handlin!
tilføjet af

Vi er vores eget univers ;)

du ramte sømmet lige på hovedet der :P
Jeg mener mord er når man ødelægger et kredsløb af liv, fx et menneske. Men man skaber jo også liv når man dræber - bakterier. hvis jeg dræbte et menneske så vil der blive født massere af bakterie til at fordøje liget. Så ved at dræbe så skaber jeg jo også liv.
Uden at kende meget til lægevidenskaben/biologien om mennsket, så vil jeg påstå at mennesket er ét stort samfund af bakterier og symbioser der lever af/med hinanden, mennesket kan kun leve på grund af mindre dyr/bakterier inde i os - vi er næsten vores eget univers ;)
tilføjet af

Abort

Det er for mange unge piger i dagens danmark som bruger abort som prævension. det burte ikke være sådan. abort er ikke en prævension og jeg mener abort er mord. der findes så mange ting som man kan bruge til at beskytte sig med og forældrene burde give dem det
tilføjet af

Sådan!!!

Synes det er en vigtig ting at tage med ind i denne diskution...
Jeg er selv meget i tvivl om, hvad jeg skal tro, synes og mene i denne sag. MEN man glemmer nogle gange, at det ikke altid er selvforskyldt. Ved det er en lille side af sagen, men også en vigtig side...
Har man været ude for sådan en oplevelse (altså en voldtægt), er man selv i så psykisk underskud at det ikke ville være hensigtsmæssigt at føde et barn. I hvert fald ikke med den hensigt selv at beholde det.
spørgsmålet om man skal få foretaget selve aborten, kan jeg ikke rigtig selv besvare. Jeg mener at dette spørgsmål er så situationsbestemt, som noget kan være, og derfor kan man ikke generelisere, da det er den enkelte kvindes situation, der bør afgøre, hvad der skal ske.
Nogen ville mene at man så skulle føde det barn og give det op til adoption. Det kan jeg også sagtens følge langt hen ad vejen, men så igen. Hvad så hvis kvinden ved et uheld er blevet gravid, og ikke fysisk kan magte en fødsel, måske vil det være livsfarligt for hende...
Det er det der gør dette spørgsmål så svært, for uanset hvilken drejning samtalen tager, så kan der ikke genereliseres, og der vil altid være undtagelser.
Mit bud, er at man skal tage selve kvindens situation, hvad enten det er fysisk, psykisk eller økonomisk, op og gøre sine overvejelser ud fra det.
MVH Tine
tilføjet af

13 år!!!!

Det er jo der den første fejl ligger.... man skal ikke dyrke sex når man er 13 år.
Længere er den ikke...
tilføjet af

Blødgøre

Jo! Abort er mord! Der har vi det igen, i prøver at blødgøre det ved at sige at barnet ikke er stor og ikke udviklet eller noget! Men det hjælper ikke! I fjerner stadig et liv fra denne verden! Et liv som kunne ha vokset op og blevet til noget! Under alle omstændigheder er det mord! Det hjælper ikke at blødgøre det med at det ikke er udviklet og at det er inden en uge osv osv! Har man fået fostert i maven er det levende og der med mord!
tilføjet af

den er længere

Den er længre... for der er mange der har sex tideligt...
jeg selv har ikke men næstenj alle mine veninder har haft og de er mellem 13 og 17 år hvornår syntes du det er okay med sex om jeg må være så fri
tilføjet af

biologiske mødre

og man ville få en masse ulykkelige biologiske mødre
tilføjet af

Jo, det er mord

Et foster er et menneske lige fra undfangelsen. Og der behøver ikke gå flere måneder, inden fosteret har arme og ben, det går faktisk ret hurtigt. Abort er direkte drab. Man bestemmer over et andet menneskes ret til at leve eller dø. Det er helt klart mord!
tilføjet af

Ja til fri abort

Selvfølgelig skal den fri abort bevares, alternativet vil være et samfund, hvor man vil anbefale bortadoption i mange af de tilfælde, hvor unge piger bliver gravide.
De har altid været Teen-age piger, som er blevet gravide, og det vil ikke ændre sig, selvom man gør provokeret abort ulovligt. (Dette gælder selvfølgelig også for voksne kvinder, som er blevet uplanlagt gravide).
Jeg blev selv gravid som 16-årig, før vi havde fri abort. Derfor kan jeg blive dybt bekymret ved tanken om, at kvinder skulle blive frataget retten til fri abort.
http://www.webspawner.com/users/skyggemor/index.html
tilføjet af

Abort = Mord?

Vi er to piger i en alder af 15år, og VI er ikke klar til at tage det ansvar det kræver af at være gravid, skulle føde, eller på anden på anden vis tage stilling til adoption og I HVERT FALD ikke klar til at være forældre. Desuden begynder fosteret først at føle smerte og frygt efter 12. uge. Derfor er der ikke noget mord i en abort. Det er næsten værre at få et barn til at gennemgå en 9. måneder lang graviditet midt i skolegangen, og derefter skulle igennem den hårde fødsel. Og hvilken måske 9 årige pige er klar til at mor eller biologisk mor?? Er det ikke også ondt at skulle udsætte en pige for det valg? Tænk nu hvis hun var blevet voldtaget, eller af anden årsag ikke kan holde til at være gravid.
-I tænker kun på fosteret, men hvad med den pige der skal igennem det her?!
tilføjet af

Abort = Mord?

Det er ikke mord i mine øjne.
Et foster kan først meget langt henne i graviditeten overleve udenfor livmoderen uden nogen særlig hjælp. Jeg opfatter dybest set fostre som en biologisk eksistens langt ind i graviditeten og derfor kan jeg heller ikke se det morderiske i at få en abort.
Det er meget få der bruger abort som prævention. Har man prøvet det én gang, frivilligt eller ufrivilligt (spontant) så ved man hvor umådelig svært det er og jeg tror man skal være temmelig afsporet for at bruge det som prævention. Nogen gør det men der er langt imellem.
Ofte får man jo en abort fordi anden prævention er svigtet: kondomer kan springe, medicin kan påvirke p-piller, nogle kan ikke tåle hormonelle præparater eller spiraler osv. Jeg bliver vred når fanatister kalder det mord og opfører sig som selvretfærdige overmennesker i forhold til dem der evt. måtte have valgt abort.
Nogle af dem der her på siden fører sig frem med argumenter om adoption mv. lever tilsyneladende i en anden verden end vores. Faktuelt set, er det uhyre vanskeligt at adoptere børn i Danmark og endda særligt svært at adoptere danske børn (set i forhold til at adoptere udenlandske). De fleste evt. uønskede børn i Danmark vil få en opvækst på institutioner, fordi der ikke er nok familier som kan godkendes som adoptivfamilier. Er børnene uheldige nok vil de blive sendt rundt i skiftende plejefamilier gennem opvæksten, som selvom de måske måtte ønske det, heller ikke får lov at adoptere børnene.
Det er den tilværelse de selvretfærdige mener er bedre for det fuldt udviklede barn end en abort foretaget før barnets tankevirksomhed er kommet i gang.
Jeg vil, til hver en tid, beskytte retten til abort. Det er en vigtig ting at bevare af hensyn til alle de mennesker der ikke lever i en moralsk/religiøs/tidsmæssig boble, hvor verden er lyserød og børn altid modtages af perfekte, kærlige og ressourcestærke forældre eller adoptivforældre.
Jeg har btw. aldrig fået foretaget en abort, men jeg har oplevet flere spontane. Alligevel er jeg ikke i tvivl om at jeg ville vælge abort hvis jeg skulle blive gravid nu. Jeg har et barn og selvom jeg gerne vil have flere, så bør jeg realistisk set lade være af hensyn til både mit eget helbred og barnets trivsel. Jeg gør hvad jeg kan for at undgå graviditet, men jeg har ikke råd til at blive steriliseret (selvom jeg rent faktisk havde fået en henvisning før brugerbetaling blev indført) så længe jeg er studerende og så må jeg jo bare håbe at den tilgængelige prævention ikke svigter.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.