6tilføjet af

Hvad skal jeg goere ?

Jeg bor sammen med en kvinde som drikker meget, d.v.s. hun er fuld hver anden dag (genemsnit).
Vi har bodet sammen i 3 ár og problemet har altid vaert der. Jeg kan lige hennes selskab nár hun er aedru, men ikke nár hun er fuld. Hun har proevet at tage antabus, men ikke laengere en 5-6 dage, hun vil ikke til AA-moeder. Hun har ikke arbejde, hun har provet at holde et arbejde men kan ikke. Hun laver ikke balade nár hun drikker. Og det eneste jeg beder henne om er at ikke at drikke nár jeg ikke er hjemme.
Hvad skal jeg gore, smide henne ud eller ?
tilføjet af

At leve med en alkoholiker

Kære ensomme mand
Jeg har en far der er alkoholiker og har været det i mange år så jeg forstår din situation.
Det er svært at leve med en alkoholiker da disse mennesker er splittede mennesker. Om du skal smide hende ud eller ej er dit valg. Hvad har du lyst til? Du kan ikke ændre hende og få hende til at stoppe med at drikke med mindre hun selv vil. Ofte ligger der mange problemer tíl grund for at disse mennesker drikker og disse problemer skal de have hjælp til at få bearbejdet, men igen de skal selv ønske det. Det de jo gør ved at drikke er at flygte fra verden/virkeligheden og de problemer der er i denne. Med alkohol i blodet kan de alt og følelser som mindreværd, skyld, sorg, angst m.m forsvinder eller bliver i alt fald dæmpet. At skulle være ædru og mærke/se disse følelser/problemer kan være meget svært for dem.
Det er op til dig selv hvad du vil, men husk selv at leve.
Knus
Sofie
tilføjet af

Hej Sofie

Tak for dit svar.
Jeg tro at jeg siger til hende at hun skal flytte. Det er svaet for mig at komme hjem fra arbejde og finde hende fuld. Selv om kaerligheden er der er der nok ikke nok, eller hvad ?
tilføjet af

Hej ensomme

Om kærlighed er nok? Jeg tror det kommer lidt an på hvad det er for en slags kærlighed man føler. Jeg synes du skal prøve at finde ud af hvori dine følelser for hende ligger. Er det omsorg,ansvar,angst, kærlighed andet?
Prøv at sætte dig ned og husk at have ro omkring dig.Luk dine øjne og spørg dig selv hvad du føler for hende. Mærk/føl efter i dig selv - i dit hjerte. Prøv også at være opmærksom på dine drømme og hvad der sker omkring dig. Vi får ofte mange hentydninger, råd, svar som vi overser fordi vi ikke lytter og ofte ønsker vi ikke at lytte af forskellige årsager.
Kære ensomme jeg ved det er svært, men du er den eneste der kan træffe denne beslutning, det er jo dit liv - dine valg.
Jeg håber inderligt at du træffer det valg der er til det bedste for dig.
Et stort kram til dig
Kærligst Sofie
tilføjet af

alkoholiker eller hvad ,hvem ved?????

hej sofie!
jeg kender osse lidt til det problem,med at have en far som drikker "røven ud af bukserne"!.jeg havede engang en ,som syntes at det var yderst fikst at drikke sinne problemmer væk.han gjore desvære ingen ting ved det,men problemmet blev større.til sidst blev han meget syg ,og døde af en blod prop.
-søgte hjælp ,det var hans nuværende kone meget i mod!.
så han døde i sin lænestol,med sin pibe i munden.
mens han nuværende" kone"skred til banko spil,samme dag falck redderne havede hentet ham.så jeg ved ikke rigtig om man absolut skal se gennem fingrer med det.
han begyndte ,at drikke da han fik en nabo som drak meget,i forvejen.hvis man skal hjælpe en er man desvære nødtil ,at fjerne "alkoholikkeren"fra de omgivelser da kan give ham en særdelles go afhængighed."så,være kold det spørgsmålet om man som datter skal være det!?..derfor kom jeg væk hjemme fra.
men det er rigtigt ,at man skal forsøge,at "leve" sit liv viderer.men det er svært når ens "fjende" er så tæt på en som muligt.
til det sidste du skrev,med at leve i skyld ,angst,sorg-hvorfor det!?..
er det ikke ens forældrers egen skyld,er det ikke dem/i dit tilfælde er det din "far"det handler om her,som netop har det problem.er ikke din skyld,du skal så derfor heler ikke leve i sorg for det.jeg er holdt op med,at "hade"min egen for det.for fortsætter man med had og skælds ord,"mister man -alle sinne bekendtskaber!.-tro mig jeg ved en del om den slags!
-op i røven,mit og min mands liv går vidrer!..det er bare spørgsmålet om denne kvinde som forvoldt sig skade på ..MIN..egen far kan det.
så lev dit eget liv ,sammen med din kæreste,sørg for at det gror."husk det nu!
m.v.h. fra freaken
p.s. god fornøjelse!
tilføjet af

Misforstår?

Kære Freaken
Jeg tror du har misforstået mig lidt og det jeg har skrevet til "den ensomme mand".
Men ellers tak for din kommentar.
Knus
Sofie
tilføjet af

Magtesløshed

Hej du.
Holder du af pigen - holder hun af dig - har hun erkendt at hun 'hænger fast' ... da er det så lige til.
Hun må starte med at afgifte sig selv. Altså have noget at rende til hver dag så tankerne kan komme på andet end den magtesløshed som driver hende til at drikke.
Dernæst må hun støttes i ikke at drikke / finde ide i at gøre noget andet.
Ser hun ikke plan med at gøre noget ved sagen, men kun vil vente på et mirakkel - så UD med hende.
Du kan ikke redde hende, men kun med hendes hjælp skabe vej for hende ud af det.
Kommunen kan du kontakte og få gode råd om hvor I henvender jer for at få hjælp. Men igen - det begynder med hendes accept af at noget er galt.
Ellers når I ikke nogen vegne.
Gejst.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.