24tilføjet af

Hvorfor er der ikke negre i cykling?

Så lige VM i Ballerup. I sprinten så jeg netop en neger. Det er meget sjældent at man ser en neger i cykelsport, deres muskelfibre er ellers gode til sprint, det har de allerede bevist ved sprintdistancerne i atletik.
Har for hørt forklaringen med at der ikke er ordentlige veje i Afrika. Men hey, der har da været kulsorte negre i både frankring og USA længe - så burde det ikke have været negre, der havde domineret sprintopløbene ved de store løb og stævner?
Ja, hvorfor er der ikke negre i tour de france? De er jo gode til både sprint og udholdenhed, så hvorfor ikke?
tilføjet af

Det hedder ikke negre

neger er et ord du ikke må bruge.
Jeg tror at du skal sige "sorte"
tilføjet af

mor til tre neger

det skal du ikke bestemme😃
tilføjet af

Jeg er flintrende ligeglad

Jeg kalder en spade for en spade og en neger for en neger.
Al den politiske korrekthed i sproget er da til at brække sig over. Man ender ikke i andet end misforståelser og konfliktsky personer uden personlighed.
Jeg kan sige "NEGER" så man ikke er i tvivl om at jeg bestemt ikke er racist.
Alt skal være så glat idag og vi beskytter vores unger, så de er nogle små konfliktsky væsener som voksne. Alt bliver pakket ind i vat, fri os da fra det 😉
tilføjet af

Er det ikke noget med deres

tissemand er lidt for lange 🙂
Nick
tilføjet af

lol lol

det må sgu også gøre nas at få den i tandhjulet😃
tilføjet af

han vandt sgu

Nu vandt ham N-E-G-E-R-E-N sgu worldcuppen i sprint mod en kridvid landsmand. Klasse.
Så har han nok Frankrigs mindste, hihi
tilføjet af

En neger er sgu en neger

Og der er absolut ikke noget nedsættende i at kalde ham/hende det. De har negroide træk, heraf ordet neger...
Præcis det samme som europæiske træk giver en europærer og en kineser er en kineser..
Stop det forbandede vatnisseri.....
tilføjet af

Røde og hvide blodlegemer

Der er kun en proff cykelrytter. Mener han kommer fra Sydafrika. Forskere mener det har noget med røde og hvide blodlegemer at gøre, altså om de er til højeksplosiv sportsgrene som løbe-sprint eller langtrukne fysiske udfordinger som Tour De france eller lignende.
Har selv kørt i 10 år og har aldrig kørt mod en. Lyder umiddelbart logisk nok.
Mvh X-rytter
tilføjet af

1 neger, 3 negere

Mor klan. Lær i det mindste forskellen på en- og flertal.
tilføjet af

Ja....

En europæer er fra Europa. En kineser er fra Kina. Præcis ligesom en neger er fra Afrika. Det giver da god mening. Med mindre man altså lige tænker sig om et øjeblik...
tilføjet af

Forkert grundlag, Bango

En europæer kan være både lys og mørk i huden. En afrikaner kan også have forskellige nuancer i huden. En neger, derimod, kan både komme fra både Ghana, Frankring, Florida og Fjerritslev.
tilføjet af

Flere negre, tak

Ikke negere, men blot: negre
tilføjet af

neger

det hedder negr og er negre fordi de er ud af den negroide race som deres hovedrace hedder, men du har ret i at der var nogle år hvor det blev betragtet som skældsord og man derfor prøvede at undgå det, men det gælder ikke i dag nu man må godt kalde en spade en spade og også en neger en neger og intet som helst i veren kan lave om på at en neger er neger for han/hun er af den negroide race og det er ordet neger også.
tilføjet af

Negre, negere

grammatisk må du selvom hvilken af disse flertalsformer du har lyst at bruge, negere er lidt nyere og mere moderne end negre men helt ligeså accepteret
tilføjet af

røde og hvide blodlegemer

jamen negre har vel ikke hvide blodlegemer? De har vel sorte eller brune
tilføjet af

Stavning

Hi, hi, ja stavemåder bliver rettet til, så alle der ikke kan stave også kan være med. 😃
tilføjet af

sort gul hvid rød

Jeg har set en rigtig negermand
han var li´så sort i hovedet
som en tjærespand
tilføjet af

Ja ikke?

Sammenligningen med europæere og kinesere var ikke min. Og den er ganske rigtigt helt idiotisk. 🙂
Der er en tendens til at moderne mennesker tror, at verdenskortet er delt op i hudfarver og altid har været det. Men romerriget for eksempel bestod jo af folk af alle farver. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/tyne/wear/3181666.stm
"Neger" henviser selvfølgelig til den "sorte" hudfarve, fra portugisisk "negro". Den genetiske variation mellem folkeslag med sort hud er mindst lige så stor som mellem sorte og hvide mennesker.
Efter min mening er "neger" ikke værre eller bedre end "blondine", som jo også kan tolkes på flere måder. Og præcis derfor skal man tænke sig om, når man bruger det...
tilføjet af

røde blodlegemer kun som doping

Det har noget at gøre med fordelingen af 2 slags muskelfibre hos de 2 racer. Der findes de røde og de hvide muskelfibre i en muskel, det er sammensætningen af dem, som bestemmer om man er bedre til langdistanceløb eller sprint.
mvh
celina
tilføjet af

Arrrrrrrrrh....ka det nu virklig passe?

YO dooog :o)
Det der med en for lang diller, er jeg nu ikke helt sikker på. Jeg taler af egen erfaring, når jeg siger at en lang diller IKKE er nogen hindring. Hehehe.
Lagermann
tilføjet af

Det undrede jeg mig over for 10 år siden

har spurgt hist og pist men aldrig fået noget ordentligt svar.. så det skyldes nok racisme
tilføjet af

neger, sorte

det er poltisk korrekt af en eller mærkelig grund som du skriver at sige sorte, men mange inlusive mig selv betragter sorte som et skældsord og det bruges også meget som skældsord i daglig tale.
Ordet neger er det korrekte, det kommer af at de er af den hovedrace af mennesker der hedder den negroide race, derfor er neger det mest korrekte og rigtige at bruge og kan ikke anses for et skældsord.
tilføjet af

neger

Negrene stamer af oprindelse fra Afrika, at de så har været dumme nok til i fordums tid at lade den europide mand flytte rundt på sig så de nu er overalt ændrer ikke på det faktum at de er af den negroide race der oprindelig stammer fra Afrika
tilføjet af

celina har nok ret

deter ligesom med løberen, han der altid har løbet og ikke cyklet i samme grad, ens muskler udvikler sig forskelligt i de to sportsgrene, både fiberlængden og sammensætningen af den. Dette er et faktum som er blevet beskrevet af mange og derfor tror jeg celina i al fald i store træk har ret.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.