20tilføjet af

Han skider og pisser i bukserne.

Jeg arbejder som frivillig i et værested.Hverdag kommer der en mand som er hjemløs og faktisk så ulækker.Skider og pisser i bukserne,og det stinker bare langt væk.Der serveres mand,kaffe,brød på stedet.Jeg mener nu at ledelsen er gået over stregen,ved ikke at afvise ham,men lukke ham ind hvor der er mennesker der spiser.Dette er bare for meget.Flere brugere har direkte klaget over manden og stanken,men intet bliver der foretaget.Han får bare et håndklæde og avis at side på,så stolen ikke bliver snavset til(det er stofstole).Hvor skal jeg dog henvende mig,for at få denne mand afvist til stedet.Jeg mener ikke det er tilladt at lukke den slags folk ind i hvor der serveres mad.Jeg tænker på sundhedsfaren og lugten af hensyn til maden.
Manden fatter ikke selv hvor ulækker han er.Han vil ikke hjælpes på nogen måde,men leve som han gør,men afvises fra stedet det SKAL HAN BARE.
Jeg kan snart ikke holde ud at være det sted mere.
Det giver mig kvalme med sådan et svin i et madlokale.Jeg spiser ikke deres mad det sted,for det kan jeg altså bare ikke.
tilføjet af

De sociale myndigheder

eller ring til "projekt udenfor" de tager sig af hjemløse.........
tilføjet af

Lige en tilføgelse til mit indlæg.

Jeg glemte at skrive at manden er dybt alkoholiker,og sejler nærmest i øl daglig.
tilføjet af

ingen forståelse for dit indlæg

hej
håber du ved hvorfor det hedder et "værested" det er for alle... hvis du er sart så find dig et andet sted at være jeg tror ikke det er sådan nogle som dig der er brug for dette sted..
tilføjet af

Jeg undrer mig

Jeg undrer mig over din formulering. Du er så fuld af foragt, som jeg læser dit indlæg, så hvad laver du som frivillig sådan et sted. Jeg forstår ikke hvofor man vælger at arbejde med mennesker på sådan et sted, som du ved er åben for alle.
Jeg angriber ikke, at det sandsynligvis er megt ubehageligt at være i nærheden af ham, men jeg syens ikke det er ok, at mennesker med så ringe empati for andre mennesker skal arbejde sådan et sted.
Måske er du bare fyldt op og derfor er lidt hård i din udmelding, men hvis du kun kan rumme folk der lever op til dine normer, så er du nok ikke på rette hylde.
Hvis du nu istedet havde skrevet " hvordan kan jeg medvirke til at finde en løsning der er holdbar for alle" så var jeg slet ikke stejlet.
Men jeg syens godt nok du er hård i dine udmeldinger. Du virker slet ikke som om du kan li´mennesker. Jeg får sådan en forestilling om, at du ser ned på andre der ikke lever som du gør.
tilføjet af

Jeg syntes det

er sørgeligt at høre,du lyder som en der er placeret det forkerte sted.
Manden er jo bare en stakkel,som kommer for at få mad og lidt varme.
Men du kan jo evt tage kontakt til den hjemmepleje som er ansvarlig i netop det område.
Jeg har været i hjemmeplejen i mange år og vi støder tit på mennesker der ikke er i stand til at overskue,selv det mest elementære som at tørre sig eller vaske hænder efter et wc besøg.
Man kan desværre ikke tvinge dem til det,men bare acceptere det.Håber for de brugere af værestedet at du finder dig et job,som passer din indstilling,for andre mennesker.
Venligst Shano9
tilføjet af

Der må være en grænse.

Der må være en grænse for hvad man lukker ind sådan et sted.At sidde til bords med en der lugter af lort og pis,skid og pisset i bukserne,kan ingen være tjent med.Selv på et værested,må der være en grænse.Jeg er ikke sart,men der sætter jeg grænsen.Jeg stopper det sted imorgen,for jeg har bare fået nok af sådan noget.Tænk hvis Sundhedsmyndighederne kom på uanmeldt besøg,og de opdagede sådan noget,hvad ville der ikke ske,svar mig på det.Der er jævnligt kontrol besøg,for det er et madsted hvor hygiejnen skal være iorden i lokale og køkken.Hvis i der har svaret på mit indlæg vil være sådan et sted,så velbekommen.
tilføjet af

Hjerte for én, ligeglad med alle andre?

Punkt 1: andre brugere har klaget, nogle holder sig formentlig væk pga den omtalte mand. Skal alle "lide" for en enkelts velbefindende? Punkt 2: Siger ordet "sundhedsrisiko" dig noget?
tilføjet af

Forresten:

I og med værestedet lader manden komme ind, siger de indirekte til de andre brugere at de jo tilhører samfundets bund og derfor må finde sig i at spise under kvalmefrembrigende forhold. Er det en værdig måde at behandle mennesker på? Har man så "hjertet på rette sted"?
tilføjet af

Hvem er værestederne for

de der er langt fra bunden? Det tror jeg ikke. Men hvis de mennesker der arbejder på de steder ikke kan tage hånd om den type mennesker, så skulle de måske holde sig væk og give plads til nogle der kan udfylde pladsen.
tilføjet af

Flot

Læs lige sammenhængen: "i tilhører bunden og fortjener derfor ikke bedre". Det var hvad jeg mente. Jeg opfatter dit indlæg som om du mener at jeg ikke synes væresteder er for samfundets bund. Det må jeg have misforstået, så fortolkningssvag er ingen mennesker vel...:)
tilføjet af

.......

Man skal som udgangspunkt gå så langt som overhoved muligt for at hjælpe folk. Jeg gætter på at flere af stedets brugere vælger at holde sig væk, eller forlade stedet når den omtalte mand ankommer. Synes du det er en rimelig situation at flere må sulte/fryse fordi én ikke kan finde ud af at bruge toilettet? Nu har en af værestedets ansatte (frivillig?) valgt at forlade stedet pga ham, så nu er der en mindre til at hjælpe alle de andre, er det rimeligt?
tilføjet af

Der må være

andre som har samme opfattelse af stanken som dig. Prøv at tale med de øvrigere brugere af værestedet, de må kunne hjælpe dig. Kender probemet fra tidligere arbejde.
Løsningen blev at vedkommende blev afvist i døren af sine egne kammerater.
Muligt af andre har en negativ opfattelse af dit indlæg. Dette er mennesker der ikke har oplevet problemet vdr. dit indlæg.
Så de kan lukke bylden og selv prøve at være frivillig på et værested for narkomaner og dybt alkoholiserede medborgere.
Så op med næsen, få ham smidt ud; men modtag vedkommende når han kommer igen, evt. i nyt tøj og renvasket.
Må du have held med dit forehavende.
tilføjet af

Prøv at se

ud over egen næsetip og meld dig som frivillig i Mariatjenesten.
Det er ikke umuligt at du vil se anderledes på tingene efter 10 dage.
tilføjet af

Som ansat i

hjemmeplejen i KBH. ved du også at det vigtigste på vagten er at få tilrettelagt sine pauser. Altså slippe så nemt om sit arbejde som muligt...
Kom igen.
tilføjet af

I følge din profil

er du lige den rette til at være frivillig i Mariatjesten. Du vil sikkert skifte mening ret hurtigt. Vi byder dig velkommen en af de nærmeste dage.
tilføjet af

Jeg forstår ikke

at manden ikke får mere hjælp i hverdagen. Nu ved jeg jo ikke, hvorfor han gør det i bukserne, men det lyder da til, at manden ikke modtager den hjælp, han skal have.
Det, I kan gøre, er vel at sørge for, at han ikke sidder et sted, hvor det kan genere andre.
Værestedet er der jo for brugerne og derfor også ham, men jeg kan godt se problemet. Dog tror jeg ikke, at man kan forbyde ham adgang, indtil han har sørget for at få den hjælp, han skal have, hvis det er et offentligt sted, og det er heller ikke sikkert, at det får ham til at modtage hjælpen. Jeg kender ikke reglerne på det område.
Grunden til, at han får lov til at komme der alligevel, hvis det viser sig, at værestedet rent faktisk kan forbyde ham adgang, er jo nok, at man netop vil hjælpe ham. For man kan risikere, at han bare ikke kommer der mere, hvis man forbyder ham at komme der så urenlig, som han er.
At arbejde med mennesker, der enten har psykiske problemer eller på anden måde har hjerneskader, er meget specielt, og man må nogle gange kassere de normer, man er vant til i det almindelige velfungerende samfund. Måske kunne du bruge din harme positivt og få manden til at få den hjælp, han behøver. Hvis han er på værestedet pga en psykisk lidelse, er det som regel lidt sværere end ellers, fordi psykisk syge mennesker kan have ar på sjælen, der gør, at de er mere følsomme og nemmere at gøre fornærmede eller kede af det, så de lukker af. Psykisk syge mennesker har jo som regel en normal intelligens, og selv om de måske godt inderst inde ved, at den er helt gal, er det nedværdigende, hvis en anden påpeger det. Specielt når det drejer sig om det, du skriver om.
Er det derimod en mental handicappet person, er det nemmere at lokke dem til at få hjælp. Prøv med forskellige overtalelsesmuligheder, men sørg for, at det er positive overtalelsesmuligheder, for dem når man længst med. Gem al kritikken væk, når du forsøger, for kritik har en evne til at få folk til at lukke af.
I begge tilfælde (psykisk syge/mentalt handicappede) kan kritik og sure miner være med til at gøre personen mere stædig samt mere ude af stand til at gøre noget ved sin egen situation. I forvejen kan jeg forestille mig, at han grundet sin opførsel er noget isoleret, hvilket bestemt ikke er med til at afhjælpe situationen.
Håber I finder en løsning.
tilføjet af

Under ingen omstændigheder

Jeg kunne aldrig drømme om at beskæftige mig med det.
Men det ændre jo ikke på, at det også gælder for en del af dem, der alligevel optager pladsen for nogen der vil gøre den rette indsats.
tilføjet af

endu

en som ikke kan med de udstødte.Om de skider i bukserne eller tisser er underordnet.Alle har ret til et måltid mad.Specielt på et værested som er beregnet til de sociale udstødte.Man kan da ikke bare afvise dem ved døren.UMENNESKELIGT.
Nej find du et andet sted hvis du ikke tåler lugten i restauranten.
tilføjet af

Mariatjenesten

Lyder kristen.Så må der ydes næstekærlighed.....uanset hvem der benytter stedet.
tilføjet af

Drop det pædagogiske pladder!

"Hvis du nu istedet havde skrevet " hvordan kan jeg medvirke til at finde en løsning der er holdbar for alle"
Lad dog være med at lyde så pædagogisk og klog! Stodderen stinker af lort, og er revnende ligeglad! Ud med ham! Hvad nu hvis jeg stiller mig ind i et supermarked i køen foran dig, og begynder at stå og skide på gulvet og pisse, ville du så gå hen og sige "Undskyld? Kan jeg være dig behjælpelig med at finde en løsning på dette problem, som er holdbar for os begge?" Jeg tror du ville blive lidt irriteret.
"Men jeg syens godt nok du er hård i dine udmeldinger. Du virker slet ikke som om du kan li´mennesker. Jeg får sådan en forestilling om, at du ser ned på andre der ikke lever som du gør."
Det er da sjovt så psykologiske alle er her inde. De tror fandeme de kan læse alles personlighed, ved at læse to ord de har skrevet. Hvad skal man gøre? Gå hen og tage ham under armen, og føre ham ud på toilettet og tørre ham i røven eller hvad? Man kan selvfølgelig også bare vælge at ignorere det, og så tage en luftfrisker med hver dag.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.