15tilføjet af

Hjælp... ked af det

Hvor kan man få hjælp, hvis man "bare" føler sig trist...? Har prøvet på at finde ud af hvorfor jeg er ked af det og har da også nogle idéer, men selvom jeg tænker over tingene og siger til mig selv at det da er latterlige grunde til at være ked af det, rammer der mig stadig. Det kan komme fra en skyfri himmel, hvor det lige pludselig trykker i brystet og tårerne triller ned af kinderne - egentlig uden grund. Det er lidt underligt. Har haft det sådan i ca. 10 måneder nu og det er ret hårdt i længden. Det går også ud over mine omgivelser. Bliver utrolig hurtigt sur over småting. Og som oftest går det ud over min kæreste. Og så får jeg det endnu værre bagefter.
Nogen forslag til hvordan jeg kan få det bedre?
tilføjet af

Hej "bare ked af det"

Mit råd er at du hurtigst søger kontakt med din læge. Jeg genkender din beskrivelse af "bare ked af det". SÅdan får jeg det en gang imellem. Der kan gå år imellem, men det er slet og ret en depression. Hvad den kommer af er ikke til at sige - hos mig er der heller ikke nogen påviselig grund, jeg har en dejlig tilværelse med alt hvad dertil hører, men engang imellem dukker dette "fænomen " op.
Jeg mente ikke det kunne være rigtig at netop jeg skulle få en - i dette tilfælge mild - depression, men pillerne lægen udskrev hjalp og efter 3 mdr. blev jeg trappet ned igen, og så var tilværelsen
dejlig og uden "bare ked af det " episoder.
En depression er ikke noget at være flov over - du kan nemlig ikke selv styre det stof der dannes i hjernen og danner grundlag for depressionen, så skynd dig at få gjort noget ved det, så tilværelsen igen kan blive god.
Alle gode ønsker
En der har prøvet det.
tilføjet af

Hjælp er der ude

Har du problemer med din Fyr
kan i ikke snakke om ting
tilføjet af

Hjælp til ked af det

Hej
Det er vigtigt at du går til din læge. Det kan tyde på en svag form for depression du har. Den trykken i brystet du beskriver fremkommer oftest fra angst...du har sikkert også hjertebanken?
Det er meget udbredt og kan også komme fra stress. Husk at stress ikke kun er arbejdsrelateret, det kan også være hvis du har meget at tænke på i dit privatliv eller lign.
Hjertebaken er ubehageligt og du kan få nogen såkaldte betablokkere (piller) der normaliserer hjerterytmen. Det er IKKE farligt, men meget meget ubehageligt at have det som du har det.
-Gå til lægen. 10 måneder er for lang tid at gå at have det sådan.
Held og lykke til dig
tilføjet af

Til dig fra en ven

Mennesket er styret af sine hormoner så det er oplagt at begynde at søge der. Det ved en læge en masse om så du kan begynde med at spørge ham. En anden forklaring kan være at det er noget som stammer fra dig selv, noget inde i dig selv, som du bare ikke er klar over. Så kan du begynde at studere dig selv, ved foreksempel at skrive ned når du får det sådan. Skriv ned hvad der er foregået og hvad du har tænkt umiddelbart før at du får det sådan. Prøv at se om der en nogle gentagelser eller spor i det som du har skrevet op, for så har du et spor at gå efter. Du kan så lærer dig selv at undgå sådanne situationer eller sådanne tanker i at opstå. Det spor vil du kunne følge tilbage i dig selv indtil at du finder grunden. Denne prosces kan være meget svær og for at det skal lykkedes skal du prøve at være en neutral som iagtager, altså ikke tage del i den. I en sådan prosces kan en psykolog hjælpe dig, men de er dyre. Du kan ogsåprøve at læse lidt om psykologi i bøger som du kan låne på bilblioteket, spørg bibliotikaren om en let en. Men først og fremmest så tal med din læge om det kan være hormonalt. Og frem for alt - lad nu være med at gå rundt og tro at du er syg, det gør bare det hele værrer, bevar dit gode humør og sig til dig selv, at det som kommer af dig selv og så kan gå væk af sig selv - og det kan det. Så se også tiden an og undgå panik. Held og lykke med dit liv !
tilføjet af

Ked af det...

Åh, hvor jeg dog kender det. Jeg ved præcis hvordan du har det, tror jeg. Jeg går og har det sådan for tiden, men for et år siden var det meget værre.
Du skal gå til læge, og du skal ikke gå før han har hjulpet dig. Enten med piller eller en psykolog.
Min læge ville ikke hjælpe mig, så jeg er stadig ved at kæmpe mig vej ud af det ved egen hjælp. Det har resulteret i at jeg har mistet min dejlige kæreste. Forfærdeligt...
Få den hjælp du har brug for, og hvis du har brug for at tale med en der har det som dig, så er du velkommen til at maile mig.
Håber, at du får det bedre.
tilføjet af

ty ikke til piller

Jeg vil overhovedet ikke anbefale dig at går til lægen for at få piller, pillerne løser ikke evt problemer der skal samtale til.
Nu skriver du ikke hvor gammel du er, eller hvad der gør at du er ked af det.
Jeg synes at du skal sætte dig ned og finde ud af med dig selv, hvad der gør at du går rundt og er ked af det og hvad du selv kan gøre for at ændre det.
Hvis du skriver dine tanker og følelser ned på et stykke papir,så sker det tit at man pludselig får øjnene op for hvad der faktisk er galt og det kan man så arbejde med......Har du brug for at skrive med en der er neutral så er du meget velkommen til at sende mig en mail, har nemlig selv været i samme sted.
Mange varme tanker
fra Cstine
tilføjet af

Dagslys er desværre tabu i DK.

Uvis af hvilken årsag, er vinterdepression noget man ikke taler om. Det er mere legitimt med et brækket ben i gips - så kan man da se der er noget galt!. Men depression, ... ja, led i vejviseren efter forståelse.
Jeg er sandt for dyden ikke professor på området, men jeg har haft det præcis som dig.
Har investeret penge i "Lysterapi-lamper".
Og det virker. Det bruges på Rigshospitalet, Frederiksberg hospilat og Sct. Hans hospital.
Jeg tror mig næppe levende foruden min lampe, der spreder 10.000 LUX i hovedet på mig.
Mu må jeg jo ikke gøre reklame i SOL, men henviser dig til søgemaskinen "GOOGLE". Du skal søge på "lysterapi", "humørlamper", "vinterdepression".
Hvis du som jeg ikke finder dig i at leve et liv i kumme-fryseren det halve år, så køb dig en lampe - lys for livet!.
Hav et fortsat godt liv!
tilføjet af

Tak for alle svarene...

Rart at vide at jeg ikke er den eneste der har det sådan. Det med de lamper lyder som en udemærket idé, men har INGEN penge. Kan ikke finde arbejde. Lamperne er meget dyre. Desuden har jeg haft det sådan siden januar, så det kan jo ikke kun være pga. den kolde og mørke vinter. Men tak alligevel.
Er der nogen der kender den hjemmeside, hvor man kan skrive til forskellige folk - læger, psykologer, sexologer osv.? Troede det var sundhed.dk, men det lader det ikke til at være.
tilføjet af

Svar: ty ikke til piller

..vil lige understrege at det selvfølgelig ikke altid er lykken at tage piller. Men i det tilfælde der er tale om depression er det som oftest nødvendigt. Depression indtræder fordi hjernen holder op med at producere et specilet stof der gør at man er i balance. Det er det stof der fåes "kunstigt" via medicinen. En depression kan godt bearbejdes med samtaleterapi hos en psykolog, men det kan tage lang tid, alt efter hvor svær depressionene er. Jeg vil anbefale at tal med lægen om det. Som oftest er medicin OG samtaleterapi hos en professionel den bedste "cocktail".
Man kan ikke "lyse" en depression væk. Man kan buge lyset effektivt til de såkaldte vinterdepressioner som ikke er kliniske depressioner men en reaktion for lysfølsomme mennesker.
Held og lykke
tilføjet af

til cstine

Hej
Er ked af at du, netop som moderator på helse og sundhed, giver ukvalificerede råd. Du står som en autoritet for dem der skriver fordi du er moderator. Man skal passe så grueligt på ikke at skade mere end man gavner.....
tilføjet af

Til 123

Jeg mener stadig at piller ikke løser problemerne, min grund til at min mening er sådan, er at jeg selv havde det på samme måde for 2 år siden.
Flere af dem jeg kender sagde at jeg skulle opsøge min læge for at få lykkepiller, men af en eller anden grund gjorde jeg det ikke, istedet fik jeg åbnet op overfor min moster som er uddannet psykolog, det hjalp mig.
Piller kan være en hjælp i et behandligsforløb, men pillerne løser stadig ikke de problemer der gør at man er ked af det.
ps. ja jeg er moderator på denne debat, men er ikke uddannet psykolog, men har noget livserfaring som jeg kan dele ud af og har kun skrevet om det der hjalp mig ud af min depression.
tilføjet af

til cstine igen...

Hej igen
ja, og jeg bygger mine oplysninger på de erfaringer jeg er i besiddelse af. Jeg vil heller ikke klantre dig dine råd, men det er bare sådan et ømt emne...især at råde andre man ikke kender face to face. OK? :-)
tilføjet af

hvorfor nej til piller????

Hvorfor fraråder du piller?? Jeg er lige begyndt på piller igen efter 2 år uden. Pillerne hjælper kroppen med at producere det stof man mangler i hjernen, når man får en depression. Samtaler ved lægen oveni, benytter jeg mig også af, ved siden af, for at få styr på alle tankerne. Jeg er glad for at få pillerne igen, for jeg bliver i bedre humør og er sluppet for mine angstanfald, jeg havde om natten. jeg har mere overskud også.
tilføjet af

Sv.

Jeg fraråder ikke piller de kan være en hjælp i nogle tilfælde, det jeg mener når jeg skrev ty ikke til piller, så er det fordi at man ikke løser sine problemer eller kommer ud af en depression ved piller alene, mange gange kan samtale med en professionel gøre det alene, så hvorfor fylde sig med piller hvis samtale hjælper.....Jeg synes tit og for ofte at der bliver skrevet lykkepiller ud med rund hånd og det er ikke altid nødvendigt, ved det af egen erfaring, for havde en svær depression for 2 år siden og kom ud af den uden piller, men med samtale istedet for....Men jo giver dig da ret i at mange er glade for pillerne og fint nok, det er deres valg, men ikke mit.
tilføjet af

Hvem...?

Hvem kan man så snakke med om det? Har ikke lyst til at snakke med min læge...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.