7tilføjet af

Groft manglende smertelindring ved mange fødsler i DK

fra fødselsoverlæger med viden om smerters karakter, har jeg fået at vide, at den smerte der er ved nyresten, er af samme kaliber, som den smerte kvinder oplever i fødsler, der går galt og hvor musklerne i livmodermunden kramper, og lukker livmodermunden igen...
(folk ligger og skriger i smerte...)
- men det får man ikke smertelindring for medmindre jordemoderen synes at hun bør gøre brug af de hjælpemidler vi har i DK... -og det er jo ikke sikkert HUN synes det - for hun har måske arbejdet i afrika, - eller går ind for "naturlige fødsler" som jo er den officelle holdning fra den DANSKE jordemoderstand.....
-jeg anbeffaler, at disse jordemødre selv får "naturlig rodbehandlinger" (i 12 timer, 2 min, ad gangen med mellem 2 - 5min pause, og kun lattergas til smertelindring)
- eller hvad med naturlig migrænebehandling?
-eller naturlige blindtarmsoperationer?
-pointen i min kritik af jordemoderstanden i DK:
De tager sgu ikke hensyn til den kvinde der er i fødsel - men handler efter deres EGEN overbevisning (også selv om den strider mod al smerteforskning vedr. fødsler /langtidstraumer generelt efter stærkt smertefulde, og her også helt afmægtige situationer.)
Det er det syge i danske jordemødres tankegang og handlinger (ved godt det er en grov generealisering, men den falder mig i orden fordi jordemoderforeningen selv melder ud med deres "naturlige fødsel"-pjat!)
Det er fandeme ikke jordemoderens fødsel!
DEt er hver gang en ny kvindes enestående oplevelse (som i dette land så ofte bliver en traumatisk begivenhed pga. den forstokkede og usaglige vinkel fra jordemødrenen!)
tilføjet af

Er det sandt?

Jeg tror nærmere at kvinderne er blevet mere pivet end de var for
en generation siden!
tilføjet af

- tja, så skulle du måske tage

at læse lidt om emnet inden du lufter dine meninger.
For, ja, det er sandt.
Statistisk bruger DK epidural i ca 4% af fødslerne, hvilket smerteforskerne er alt for få. Desuden bruges det alt for sent i forløbet, hvilket giver længere forløb, mere traumatiske forløb (for både mor og barn), og flere komplikationer (vanskelige forløsninger).
I Norge, som er det land der i europa bruger færrest epidural efter DK, er tallet oppe på næsten 15 %. I mange andre europæiske lande ligger tallet mellem 25 til ca. 50 %.
.................
Og så lige til din stenalderkommentar:
Det kan da godt være at du tror kvinder er blevet mere pivet (intet belæg for at sige det). Til gengæld er der flere børn og kvinder der overlever barslen/fødslen i dag end tidligere - så hvor er det lige du vil hen med det?
Du er måske sadist,og finder det skønt at tænke på de lideser en fødende kvinde bliver udsat for i dette land?
Og hvis du synes kvinderne ikke skal smertelindres, vil jeg bare sige til dig, at så må du vist hellere følge trop, og ikke blive smertelindret hvis du bliver ramt af f.eks. nyresten. - enkelt, ikk! Så kan du jo bevise, at du selv er mand for dine ord!
tilføjet af

Overlevelsen afhænger ikke af smertelindring

Stenalder? Kvinden er skabt til at føde, men derfor kan
jordmødrene godt lindre smerterne lidt. Desuden er kroppen
udstyret med sin egne bedøvelsemidler i form af endorfiner
og enkefaliner, så ingen kvinder føder helt uden bedøvelse.
Flere kvinder overlever en fødsel, pga. bedre forberedelser til
fødslen. Lægerne har nemlig nemmere ved at se, hvilke kvinder
der skal have et kejsersnit.
Epidural er en dybt forældet metode, for akupunktur kan sagtens
erstatte den behandling. Hypnose kan faktisk også anvendes til
at ændre på din smertetærskel.
Mange kvinder i Norge føder i et stort badekar, hvilket ikke er
nær så smertefuldt. Desuden anvender de akupunktur som
for at fjerne en del af smerterne.
Kilde: Jeg har set et tv program om fødsler i Norge.
Men moderen skal føle smerten, fordi det er en vigtig del
af den biologiske proces. Det er derfor uhyggeligt, når
andre europæiske lande anvender epidural bedøvelse
meget oftere end Norge og Danmark.
Jeg har både skåret og syet i mig selv uden brug af bedøvelse, så
jeg kender godt smerten. Men bare resultatet bliver godt, så gør
det ikke noget.
tilføjet af

amatøragtigt indlæg

- jeg er ked af at sige det. Men de ting du kommer frem med, viser at du ikke er inde i stoffet.
og da slet ikke om hvilke bedøvelser, der kan lindre hvilke kategorier af smerter.
Dit indlæg er for usagligt til at det kan tages alvorligt i så seriøse forhold. ...uagtet at du har været en modig stor dreng og syet lidt i din hånd... (du har faktisk heller ikke fattet, at det handler om den enkelte kvinde, og netop ikke om hvad alle andre i verden kan/ synes er rigtigt at opleve af smerter...)
Mht. dit stenalder synspunkt, om at smerten er en "nødvendig" del af fødslen - så er det hundredevis af gange forskningsmæssigt tilbagevist - det ER EN SKRØNE.
Tværtimod er det bevist, at smerter af så stærk en kaliber, som en fødsel, der ikke går efter bogen kan give, ER DYBT TRAUMATISERENDE.. - foruden at kvinden slet og ret kan blive så udmattet i måneder efter, at hun dårligt kan passe sit lille nye barn, endsige nyde det. - så vil du ikke nok læse meget grundigt på sådan et emne som smerteforskning indenfor fødsler, inden du opkaster dine holdninger som sandheder for alle fødende..
Og nej- epidural er ikke spor forældet.
Og nej- akupunktur og hypnose dækker ikke samme karakter smerter (fødselssmerter af den kaliber som nyresten er så stærke, at en bedøvelse med f.eks. akupunktur svarer til at fange hvaler med en krog til torsk...)
tilføjet af

Sammenligning !

Man kan ikke sammenligne smerten ved en fødsel op imod nyresten. Jeg har oplevet begge dele - og jeg vil hellere ha´ nyresten !!!!!!
Det siger vist det hele, ikke ??
Mht. jordmoderens "opførsel" under en fødsel,- så er jeg overbevist onm at hun i første omgang prøver at undgå blokade og bedøvelse, da der altid er en risici ved disse metoder ...... det skal hun gøre ....
Det er dog klart, at kan man som fødende ikke ta´ mere smerte,- så skal man naturligvis have bedøvelse/epidural UDEN diskussion !!!
Har selv fået 2 børn uden problemer med at få bedøvelser ! Der har været frit valg fra starten .....
tilføjet af

Smerterne KAN sammenlignes

- fordi man åbenbart medicinsk inddeler smerter i forskellige kategorier.
Dvs. det smerte niveau du har oplevet ved nyresten, er samme smerteniveau, som en fødsel der går galt v. kramper i livmodermunden. (Sammenligningen fik jeg af fødselsoverlægen på HOlbæk ved efterfølgende samtale om min førstes fødsel, som foregik på Hvidovre). - så det er overlæges ord for sammenligningen.
At du ikke oplevede de to smerter "ens" er helt i tråd hermed.
Dine fødsler var tilsyneladende indenfor den normale smerte. Og ikke fødsler der gik i fisk! - derfor har dine smerter ved fødslerne ikke været på samme niveau som da du havde nyresten.
Når du skriver, at man skal have smertelindring UDEN diskussion i de tilfælde, så er jeg helt enig.
DET SKER BARE IKKE!
For det er den enkelte jordmoder der står med magten til at bestemme, om lige denne kvinde mon skal klare de smerter eller ej uden stor smertelindring!
Desuden:
Nej det er IKKE sandt at der er komplikationer af nævneværdig karakter forbundet med epidural. Det er en skrøne, og det er tilbagevist ved mange undersøgelser, også i DK (af to forskere i smertelindring ved fødsler fra Hvidovre hospital)
Faktisk konkluderede de det stik modsatte:
Nemlig at mange fødsler kunne være sket hurtigere og med færre indgreb for både mor og barn ved HURTIGERE og OFTERE at bruge epidural!
Det er altså ren ammestuesnak det du skriver. Håber du kan melde ud i verden nu, hvordan det hænger sammen med epidural og fødsler i stedet for at fortsætte skrønerne. De er nemlig med til at mange er "bange" for epidural! Og altså dokumenteret uden grund til stor bekymring.
Og så til lykke med at DINE fødsler gik normalt og godt. Det er jo altid dejligt.
Mine gik ad h.... til begge gange, og jeg har brugt lang tid på at komme mig bare nogenlunde over de traumatiske forløb (med professionel hjælp via sygesikringen!)
Måske du så har kræfter til at bakke op om os, der ikke fik passende hjælp til de extreme smerter? Det ville være næste-søsterkærligt!
tilføjet af

Sikke noget vås

Bimmer dette er simpelthen noget vås, der er intet belæg for at kvinderne skal føle smerte for at kunne knytte sig til deres barn, da de processer der knytter mor og barn sammen sker, hvad end moren får den smertelindring hun kræver eller ej. Så en anden gang før du udtaler dig om noget, din sadist i følge min mening, så hav lige styr på biologien. Det der binder mor og barn sammen er den overdosis af hormoner som især er Østrogen og Oxytoxin (vefremmende og mælkenedlægningshormon) som får de sidste brikker til at falde på plads i kvindens hjerne og dermed gør hende klar til at blive mor og tage vare på hendes barn.
Desværre er der en meget gammeldags holdning på fødegangene i danmark i dag, som til dels er at bebrejde for det lave fødselstal, da man stadig tror at epiduralblokader og lattergas kun er til dem der virkelig har ondt i jordemoren eller fødselslægens øjne. Bare vent, den dag fødsler kan gøres 100% smertefri fra a-z, så vil mødre blive bedre, da de dels ikke er traumatiserede efter et smertehelvede uden lige, men så vil ydermere også vores børnetal stille og roligt stige til de nødvendige 2,1 barn per kvinde, da flere kvinder vil have lyst til at gentage affæren.
Men hvorom alt er så styr dig lige en anden gang indtil du har styr på biologien, for kroppen arbejder alligevel uanset om du kan mærke smerte eller ej, så din holdning er sadistisk drevet og håbløst ude af trit med videnskabelig fakta.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.