15tilføjet af

Søger lækre pastaopskrifter

Nogen der ligger inde med nogle lækre opskrifter, hvor der er pasta/spaghetti i?;o) Søger til 2 personer - må gerne kunne fryses ned.
Håber der er nogen som kan hjælpe mig...
tilføjet af

?opskrift?

var det ikke en ide at se under opskrifter på denne side?
mvh
Bent
tilføjet af

pasta

er du ikke på nettet? der er tonsvis af pasta opskrifter.
tilføjet af

Makaronifisk

Hvis du søger opskrifter, der ikke er på nettet i forvejen, vil jeg foreslå at du prøver at lave makaronifisk. Det smager lækkert, kan spises med kartofler og persillesovs, eller bruges som pålæg til brød, med citron og remoulade. Og så kan de fryses.
Du skal bruge:
1,5 liter sødmælk
250 g makaroni
2 grønsags-boulionterninger
Revet muskatnød
Kog mælken, og hæld de brækkede makaronier i (2-3 cm stykket). Kog under låg i ca. 20 minutter. Tilsæt så boulionterning og muskatnød, og kog videre under omrøring til massen er blevet tyktflydende.
Kommes i en form med bagepapir, og køles ned til dagen efter. Skæres i skiver á 2 cm tykkelse, og vendes i æg og rasp, og steges i pande til de er gyldenbrune.
tilføjet af

pastasalat

Følgende er opskriften på min yndlingspastasalat
Pasta rør eller skruer
ekstra fine ærter
radiser i skiver
Disse tre blandes efter at pastaen er kogt og rimelig afkølet. put ikke smør på for at undgå at de hænger sammen, skyld dem istedet kort under den kolde hane.
1 fed hvidløg blandes i cremefraise og røres i pastasalaten
Det er svært at sætte mål på, forholdene er op til en selv.
tilføjet af

Det

lyder specielt, men på en måde også lækkert. Skal helt klart prøves;o) Mange tak for opskriften.
tilføjet af

Lyder

lækkert, bortset fra radisserne - bryder jeg mig ikke så meget om, men så kan jeg jo putte noget andet i. Tak for idéen;o)
tilføjet af

Pasta

Hm jeg tror ikke at pastaretter er det bedste at fryse ned.Har vist selv prøvet det engang, og pastaen blev meget skrøbelig og underligt at tygge i.
Nå men... jeg vil i stedet foreslå dig at lave en god pesto og vende den kogte pasta i.
Her er nogle af de pestoer jeg som regel laver.
Jeg har ingen opskrift, men blander lidt af hvert og smager tit efter.Det hele skal bare blendes.
*Rigeligt med vand koges til pastaen UDEN salt og olie/smør
*Når vandet koger kommer du lidt salt i vandet og kommer pastaen i
*Når pastaen er færdigkogt(smag på den)hælder du vandet fra og stiller gryden under den kolde hane til pastaen er kølet af.
Det smager bedst hvis pestoen bliver blandet med pastaen mens pastaen stadig er "lun"
Velbekomme :)
Soltørrede tomater(semidryed)rucula, parmesanost, olivenolie, citronsaft, hvidløg, pinjekerner
eller
bredbladet persille, kapers, løg, hvidløg, citronsaft, olivenolie, solsikkekerner
eller
Frisk basilikum, hvidløg, sorte oliven, græskarkerner, citronsaft, parmesanost
tilføjet af

Mums...

...det lyder lækkert. Tak for de mange forskellige versioner;o)
tilføjet af

Tilføjelse...

Hvad er definitionen egentlig af ordet "pesto"?
tilføjet af

Endnu en tilføjelse...

Det hele skal blendes? Hvordan skal konsistensen blive? Nærmest flydende eller tyk med klumper? Og kan det gøres med en stavblender?
Havde egentlig lige overset det med at det hele skulle blendes, indtil jeg læste det igen...man kunne vel også lade være med at blende det og bare putte det i som det er? Eller?
Sikke mange spørgsmål:o)
tilføjet af

Lige en mere;o)

Den sidste version er der ingen olie i...er det korrekt?
Er der en speciel grund til at du blander ingredienserne som du gør...er ikke specielt god i et køkken, så ville bare lige høre om det er fordi græskarkerner passer bedst til frisk basilikum og sorte oliven fremfor til fx bredbladet persille eller rucula?
tilføjet af

Her er lidt at gå efter

Puh sikke mange spørgsmål ;)
Ved egentligt ikke hvad defiitionen på pesto er, for mig er det bare en kold masse der røres i kold pasta :)
De forslag jeg er kommet med, er bare ting fra mit hoved. I realiteten kan du blande som du vil. Det er sådan jeg laver mad, prøver mig frem, tør tage chancer.Ja ok... ikke altid det bliver så godt, men så har jeg lært af det.
Mht. at blende alle tingene. Her vil jeg sige at du igen er den der bestemmer, prøv dig frem. Jeg lavede f.eks. en pesto forleden med rucolasalat, citron, fåreparmesan, olivenolie og hvidløg.Blandede den med pastaen og dryssede solsikkekerner ristet på en tør pande med lidt fint salt over. Smagte vidunderligt.
Konsistensen på pestoen vil jeg sige bør nok være lidt tyk, så hænger den nemmere fast i pastaen.
Mht.den manglende olie i den sidste opskrift, er en forglemmelse fra min side af.
Håber du er blevet lidt klogere.
Prøv dig frem, og ellers kan du skrive på min emailadresse
pinkfyn@yahoo.dk hvis du mangler lidt inspiration. Synes selv at jeg er god til at få ideer :)
Mvh. Tofly
tilføjet af

pasta med flødesovs og bacon

sæt en grydefuld vand over, og tilføj pasta (penne eller skruer) og salt når det koger.
smid en pakke bacon i tern på en pande og steg dem til de er gyldne, tilføj en pakke champignon i skiver (helst friske) og lad dem opsuge alt baconfedtet. så hælder du en 1/4 piskefløde over, lader det hele koge op, og tilsætter så 3-4 grofthakkede forårsløg. når massen er blevet lidt tyk hældes den over pastaen (som er blevet skyllet i koldt vand), og røres rundt. serves med flute.
(champignon kan undlades, hvis man ikke kan lide det)
tilføjet af

Pasta med kylling i karry og ananas

Dejlig pasta ret til 2 pers ca.
200 gram pasta
150/200 gram kyllingfilet
½ fløde
1 spsk karry
½ dåse ananas i tern
2 dl let mælk
Først koger man pastaen, derefter tag du kyllingen sker dem i små små stykker, dvs tern.
derefter tag du og ligger dem på en pande og steger dem, i mellem tiden har du jo sat pastaen over og på den side er du igang med at stege kyllingen. Derimod når kyllingen ser god og saftig ud, i samme pande hælder du 2 dl. mælk og fløden i, røre rundt i det og derefter lader du den trække lidt, når den begynder og bobble lidt tag du 1tsk karry og smager det til med salt og peber. tilsidst tilsætter du ananas så det ser rigtig godt ud.
når dette er gjort er vi næsten færdige, nu er pasaten også godt og vel færdig, så den tag du og skyller grundigt igennem med koldt vand i en si. derefter tilbage i gryden hvor pastaen blev kogt.
efter det på lav temperatur tilsætter du din flødesauce med kylling og ananas. og mixer det grundigt sammen, nogle gange er sovsen ret tynd, men hvis du sætter lå på gryden og venter et stykke tid, får den lov til at trække ind i pastaen, så den bliver lidt tykkere og dejlig :)
Det var det, god fornøjelse & velbekommen!
tilføjet af

Pasta con Jonas - tilbehør eller soloret

Du skal bruge:
ca 10 stk. cherry tomater skåret i kvarte
1 lille glas sorte oliven u/sten, grofthakkede
1-❓fed hvidløg, finthakket (efter temperament)
100-200 gr. parmesan, frisk og fint revet (kan købes i stykker på ca. 200 gr.)
Frisk Basillikum, hakket medium
1/4 dl. jomfru olivenolie.
250 gr. Pasta penne
Revet citronskal (økologisk eller usprøjtet)
salt
groft kværnet peber
Alle råvarer, minus parmesan, skal i en STOR skål og vendes sammen, må gerne trække mens pastaen koger.
Sæt pasta over, riv parmesanen.
Når pastaen er kogt dryppes den af i si/dørslag, parmesanen hældes i skålen og pastapennene vendes i.
Kan bruges som tilbehør til grillet/stegt (okse)kød, man kan putte kylling alt. bacon i eller bare servere med solo med godt brød.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.