2tilføjet af

Fyldte courgetter med feta og oliven

FOR MANGE COURGETTER? SE HER!
Her er et forslag:
FYLDTE COURGETTER:
1 courget (ca. 30 cm i længde og det samme i omkreds) til to store portioner (to voksne),
1,5 spiseske olivenolie,
1 mellemstort løg,
250 gram hakket oksekød,
1 stor ss tomatpurékoncentrat,
3 ss smør,
1 dl hvedemel,
2,5 dl mælk,
2,5 ts oksekødsbouillon (helst to slags, godt 1 ts af hver),
10 terninger fetaost,
12 saltede, sorte oliven, der udstenes,
(hvis du har thailandsk rejekoncentrat: 1 knivspids, der smeltes/udblødes),
1 æg,
½ ss oregano,
1 ts rosmarin,
½ ts salvie, der knuses mellem fingrene,
1½ ss stærk peberpuré, jalapeño peber eller lignende ikke-tørt-peber. (Hvis du kun har tørt peber, tror jeg at ½ ts knust, sort peber, eller 1/4 ts piri-piri er godt, noget mindre hvis børn spiser med!)
INGEN salt!
Stegt hakkekød:
- Varm olivenolien i en pande på trin 4 (ud af 6),
- tilsæt det hakkede oksekød og brun det,
- tilsæt det finthakkede løg. Når løget er gennemvarmet,
- tilsættes tomatpuréen og steger med et par minutter.
Hæld dette i en beholder, der kan tåle varmen og stil beholderen til afkøling i koldt vand. Afkøl til håndvarmt.
Fetaterningerne og de sorte oliven hakkes i mindre (ikke for små) stykker.
Ovnen sættes på 200 grader celsius.
'Bechamel'sauce:
- I en gryde smeltes smørret og
- melet tilsættes, mens der røres godt.
- Gryden tages af varmen,
- mælken piskes i lidt efter lidt, så mel/mælkeblandingen ikke klumper og kan hældes. Heri
- tilsættes rejekoncentratet, bouillonen, peberpastaen og krydderierne.
- Stilles til afkøling.
Fyld: Når begge dele er afkølet, blandes de, og ægget piskes i.
Courgetten skrælles og udhules, så hårde kerner fjernes.
Skæres i ca. 9 cm stykker, der stilles i et smørsmurt fad (eller på bagepapir).
I de hule courgetstykker hældes fyldet i.
Bages i ovnen ved 200 grader celsius i ti minutter, derefter ved 175 grader i 45 minutter.
Serveres med små smørstegte kartofler og salat, eller brød (flütes, lyst brød) og salat.
Velbekomme!
tilføjet af

tak for en uduelig opskrift.

det er jo fantastisk, at du vil lære andre at lave gratin sauce, men opskriften stammer åbenbart fra en narko luder.
du skriver 2 spise ske fulde smør, og 1 dl mel, og 2 ½ dl mælk, det svarer til 4 decilitter mel til en liter sauce, fuldstændig åndsvagt.
du slipper også nemt omkring forklaringen af opbagningen, til en brun sauce bruges en rough, eller afklaret smør, tilsat mel, og afbagt til melsmagen er væk.
til din gratin sauce skal du bruge ca 50 gram smeltet smør, og 50 gr mel, mælken skal naturligvis koge først, og derefter giver du becha melen et længere opkog, så melsmagen er væk, ca 6 min.
der skal ikke kødkraft i bechamel, hvis du bruger ost har du en morney sauce, og med æg har du en gratin sauce.
du kan sagtens piske æg i en varm sauce, du pisker ægget, og hælder lidt sauce i, og hælder det tilbage i gryden, og blander det godt med et piskeris.
kagecreme er kogende mælk og æggeblommer, du pisker blommerne med lidt melis og vanilasukker, hælder lidt kogende mælk på blommerne, og giver det hele et kort opkog.
hviderne kan du bruge til marengs.
kontroler mig venligst, og brug 4 dl mel til 1 l vædske, og du vil kunne lave skønne brosten.
tilføjet af

indkøb

det er dog den mest underlige opskrift jeg har set .i dagens danmark hvor kvinder er udearbejdende . Kan man ikke finde en opskrift som man kan huske og som man lige kommer i tanke om når man handler ind ?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.