12tilføjet af

Malerarbejde

Hej.
Jeg håber, I kan hjælpe mig lidt her.
Jeg er netop flyttet ud af en lejlighed, som jeg har boet i et års tid - den er 86 kvm og i fin stand. Nu har jeg så fået regningen fra udlejeren, som lyder på 19.000 kr for malerarbejde. Er det bare mig, eller lyder det fuldstændig sindssygt? Jeg har ikke fået den specifikke regning endnu, men vi havde både spartlet huller og vasket væggene, inden vi flyttede ud. Er der nogle fagkyndige personer, som kan hjælpe mig, så jeg ikke bliver snydt? På forhånd tak :)
tilføjet af

Det er en konstrueret regning på 19 og ej 20 tusse

så det lyder spiseligt.
Men det er humbug hele vejen igennem.
tilføjet af

hmm

Så det er urimeligt, mener du?
Det er også meget påfaldende, at regningen netop lige er under vores indskud, som er på 20.000.
Og så har hun også været så fræk at tage 1000 kr for afslibning af gulve, - så der er 200 kr tilbage til os selv.
tilføjet af

Vi maler alt: Både hvidt og sort

Når du lader ejerne stå for arbejdet ved fraflytning.
Så kan du altid regne med at regningen passer med indskudet.
tilføjet af

men er det så i orden?

at fordi udlejere står for malere ved fraflytning at det så bliver dyrere og tager hele indskuddet. det kan godt være at det er sådan det foregår ude i den virkelige verden, men det behøver jo ikk betyde at det er okay. for mig giver det ikke mening at udlejere bare kan bruge løs fordi det er dem der har fået ansvaret.. prisen for at ordne en lejlighed burde da ikke rykke sig af den grund. det er i hvert fald helt skævt i mine øjne
tilføjet af

Ja det er mærkeligt at folk vil være bekendt

at rage sådan uberettiget til sig.
Men du kan jo få det vurderet af en maler.
tilføjet af

nogle malere tager pris pr m2

så hvis jeg skal røre 1 l. mayonaise eller koge en l. sauce, så skal jeg have ekstra betaling for at lave ½ l. ekstra, hvilket jeg ikke gør.
i sommer så jeg en tømrer sifte træbeklædningen ud på væggene på en ca. 8 m2 stor altan, det tog næsten 6 timer, da han også skulle bære træet op, og fjerne det gamle træ.
derefter kom der en maler, han malelede hurtigt over med en rulle, og da han var færdig første gang, malede han anden gang, det tog ca. ½ time.
tilføjet af

Hvilken vedligeholdelsesordning

har Du❓(står i lejekontakten)
Ved en A-ordning betaler udlejer istandsættelsen på gulve og vægge, medmindre der er skader forvoldt af lejeren.
Ved en B-ordning skal lejer selv betale for istandsættelse, men der er en opsparing i lejligheden som lejer kan udnytte, enten ved at finde en håndværker eller selv istandsætte, denne opsparing SKAL dog bruges inden man siger lejligheden op, ellers er pengene tabt.
Men i og med Du kun har haft lejligheden i eet år vil der ikke være megen opsparing.
Iøvrigt er det almindeligt kendt at boligselskaber har kontrakt med håndværkere der i den grad scorer kassen. Jeg fik malet to små værelser, maleren brugte 3 timer, og i og med jeg trak fra vedligeholdelseskonton skulle jeg blot skrive under på at arbejdet var udført.
Regningen lød på 3.200 kr for de tre timers arbejde.
tilføjet af

Sjovt

Folk altid først begynder at interessere sig for priser, NÅR arbejdet er udført.
Ærlig talt, jeg har ikke ondt af Jer der fraflytter! Og DEREFTER klager! Jeg har selv boet til leje i mange år. Hvis man nu gad sætte sig ind i reglerne kunne det være man kunne spare nogle penge. Du kan altid selv sørge for, at i stand sætte din lejlighed, det skal bare være udført håndværksmæssigt korrekt. Hvis du er utilfreds med de 19.000, så kunne du jo havde prøvet evt selv at havde indhentet nogle tilbud fra malere INDEN du bare skrev under på en fraflytnings rapport.
At regningen som regel lyder på næsten det samme som depositum, lyder IKKE som snyd. En lejlighed der måske har været udlejet 10 gange, jamen der ved udlejer jo hvad det koster at sætte den i stand til ny indflytning, og kan derfor sætte depositum derefter. (og det kunne måske også være en ide for nogle at sætte sig ind i hvad depositum, indskud og forudbetalt leje er)
At du selv har spartlet huller... Tja... Typisk fejl! Nu har jeg efterhånden malet flytte lejligheder i temmelig mange år. Folk TROR de spare en masse penge ved selv at spartle Deres huller ud. Se, det er så ofte det stik modsatte. Det kan komme til at koste ekstra! F.eks er der Rutex på i mange flytte lejligheder. Folk har måske lavet 20 huller i en væg, og ved fraflytning spartle de hullerne. I 95% af tilfældene er der spartel ud over rutexen og ikke KUN i hullet! Ser det pænt ud? Er det håndværksmæssigt korrekt? NIKS! I nogle tilfælde kan man redde det, lidt an på hvilken spartel folk har brugt. Men har også set masser af tilfælde hvor man har været nødt til at koge rutexen af og sætte noget nyt op.
En anden ting folk ikke tænker over, er hvis de har brugt f.eks starinlys (de soder helt vildt) eller har røget i lejligheden kan det i nogle tilfælde være tale om man er nødt til at "spærre" væggende af, før man kan give almindelig maling. Har der været farve på væggende, så skal den f.eks males 2 gange.
Jeg kan ikke fortælle dig om prisen er rimelig. Den kan lyde høj, også for mig, men den kan også lyde okay. Helt og aldeles an på hvad der er lavet.
Hvad er der lavet???? Eller rettere, hvad har du skrevet under på der skulle laves???
Har du bare skrevet under på malerarbejde generelt??? For så kan man jo sige, der mere eller mindre er frit slag for udlejer til det, de mener der skal laves.
Det er ikke ualmindeligt at der udover vægge/lofter måske også skal males vinduer (da der ofte er lavet huller i dem efter gardiner osv), dørkarme (selvom det kun er et år kan der sagtens nå at komme hakker i dem), fodlister, måske nogle radiatorer... Disse ting er dem der generelt trækker tiden. Udover det, kan det være et besværligt køkken at male....
19.000 kr det er ca 30 timer ved en dyr maler.
Man kan jo heller ikke gardere sig i mod nogle "langsomme" malersvende. En malersvend kan måske lave lejligheden på 20 timer, en anden tager det måske 30 timer. Folk er forskellige, arbejder forskelligt, har forskelligt tempo osv. Det kan være, at det lige den dag har været malerfirmaets langsomste mand der har gået i din lejlighed.
Er snydt med de 19.000 kr?? Jeg tvivler stærkt på det. Selvfølgelig findes der folk der snyder med den slags, men har ikke oplevelsen af at det er noget der foregår ret meget af, når jeg laver flytte lejligheder.
Forstå mig ret, jeg ved ikke om de 19.000 er korrekt. Det kan lyde højt, men det kan også lyde rimeligt. Der er mange faktorer der spiller ind, som man ikke umiddelbart kan sige noget om.
En anden gang, så indhent tilbud inden der er flyttesyn.
tilføjet af

Læs mit indlæg

til trådstarter.
1000 kr for gulvslibning. Hold da fast, det var sgu billigt!!!
Ofte skal et gulv altså havde en letslibning når der har boet folk der. Og der lyder 1000 kr nærmest som om det er alt for billigt, i hvert fald hvis det er hele lejligheden.
Der kan være ridser i gulvet. Nogle steder hvor lakken er slidt (f.eks ved spiseborde osv). Noget man som ufaglært måske ikke synes er noget, men som reelt betyder at gulvene ikke er nyt istandsatte.
tilføjet af

svar

Du behøver ikke svare så ubehøvlet. Jeg skriver blot, for at forhøre mig ad - det var min allerførste lejlighed, og jeg ved intet, absolut intet om den slags her. Men det gør jeg så åbenbart nu. Så tak for svar - nu ved jeg da en ting; der findes virkelig nogle negative malere rundt omkring!
Og en anden ting - lejeren før os betalte 6000 kr for malerarbejde, dvs. en TREDJEDEL af det, vi skal betale. Jeg ved ikke, om det siger noget om vores udlejer. Men DIT indlæg siger i hvert fald en hel del om dig!!
tilføjet af

Ubehøvlet?

Øh, så vidt jeg kan se er det dig der er ubehøvlet.
Jeg bruger tid på at give en lang forklaring hvad, hvorfor og hvordan det kan hænge sammen... Er det ubehøvlet???
Er det ubehøvlet at sige, man ikke har ondt af lejere der først interessere sig for priser, NÅR arbejdet er udført??? Det mener jeg da ikke det er. Skal jeg sige: Nej hvor er det synd for dig, når jeg ikke mener det nødvendigvis er det?? Er det ubehøvlet at sige, at hvis man gad sætte sig ind i regler osv, så kunne det være man kunne spare nogle penge??? Det mener jeg ikke! HVad er det du mener er ubehøvlet???
At lejeren før Jer kun betalte 6000 kr, har jo sådan set ikke noget med Jer at gøre. Det kan jo være vedkommende selv har malet den, og det er blevet godkendt, så vedkommende kun har skulle betale for gulvafhøvling. JEg ved det ikke. Gør du?
tilføjet af

malerfirma og priser

de 19000kr lyder meget rimeligt, det er selvfølgelig ikke nok i spartlet og væsker vægge ned,væggene skal males inden der flytter andre ind,i skulle ha fået os til at male så tror jeg prisen var blevet omkring de 10000kr,vi er et malerfirma der yder høj service 41506782
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.