16tilføjet af

Mælkeallergi

Jeg har aldrig været god til at spise mad om morgenen, og efter et halv år på højskole, hvor der kun blev serveret mælk om morgenen, lader det til, at min krop ikke længere kan tåle mælk, eller ikke længere kan nedbryde laktosen. I hvert tilfælde ender jeg med store mavesmerter kvalme mm. ved bare den mindste indtagelse af mælkeprodukter. Hvilket er ret ægerligt, for jeg elsker mælk, og har altid drukket rigtig meget mælk, undtagen på højskolen.
Hvad gør man så? Hvad gør man med hensyn til madlavning hvor mælk indgår? Findes der nogen form for erstatningsprodukter. Skal jeg for fremtiden kun drikke soyamælk eller findes der andre produkter?
Håber nogen kan hjælpe mig lidt på vej :-)
VH
Killingen
tilføjet af

hej

der er også andre end lige soya mælk... der er noget der hedder rismælk også... jeg kender ikke lige andre... men det kan jo også være at det går væk igen. det gjorde det for min søn...
tilføjet af

mælk

hejsa
der er en laktose fri mælk fra arla, som man også kan bruge i mad, ihvertfald til risengrød, uden at det smage anderledes, end hvis det var rigtigt mælk. Og så mener jeg at fødevarestyrelsen vist nok har lavet en liste over hvad mælk ellers kan hedde, så man kan undgå de varer med mælk/laktose i. Håber det kan hjælpe.
tilføjet af

Mælk er til kalve ! :-)

og er ikke specielt sundt for mennesker. Killinger kan iøvrigt heller ikke tåle komælk, det får de 'tynd' mave af. Kalk og vitaminer får du bedst gennem (masser af) grøntsager, for det kan fordøjelsen optage. Du kan evt. kontakte mig via gorm@mannadanmark.dk
tilføjet af

Hej missekat

Jeg er ikke selv allergisk over for mælk, men jeg ynder gerne at bruge soya- eller rismælk til mange ting. Det skal du ikke være så ked af...
tilføjet af

Mælkeallergi

Som en anden ganske rigtigt skriver, så er komælk til kalve.
Mennesker er ikke beregnet til at drikke mælk i mere end lige det første års tid. Det gen som styrer fordøjelsen af mælk, "dør" simpelthen, ved manglende indtagelse.
Eftersom de fleste af os alligevel indtager mælk, når vi er vænnet fra brystmælk, holder vi liv i genet, og vil derfor stadig være istand til at fordøje mælken.
Din allergi er altså ikke kommet af at du har sat dit forburg ned, nok snarer af at du i lang tid har haft et overforbrug.
Laktosefri mælk kan i øvrigt købes i de fleste større supermarkeder.
Mht. ost, så hold dig fra smøreoste, men du kan sagtens spise skæreost.
Ellers kan man få allergipiller, så du fortsat kan drikke laktoseholdig mælk.
Og hvor ved jeg alt dette fra? Jeg er selv laktoseallergiker. Har desuden gode kontakter til Finland, hvor mange er allgergiske overfor laktose. De finske supermarkeder bugner af mælkeprodukter til allergikere. Gid vi kunne sige det samme.
tilføjet af

det samme

jeg har efter noget influenca fundet ud af jeg heller ikke ka tåle mælk.
jeg fik oppustet mave af det forstoppelse, og for meget mavesyre.
efter jeg totalt har droppet mælk behøver jeg ikke at tage piller mod sureopstød og div.
tilføjet af

mælkeallergi

Efter nabge år med forskellige symptomer som halsbetændelser, ørepiner, hovedsmerter, ledsmerter, mave, som er oppustet og smerter, og specielt en enorm træthedsfølelse og fornemmelsen af forvirring i hjernen, er min erfaring, at de fleste af disse problemer forsvinder i de perioder, jeg undgår al mælkeprotein. I starten syntes jeg, det var umuligt at leve uden ost og mange andre dejlige mælkeprodukter, men når man opdager, hvor godt man får det uden disse ting, er det ikke svært at undvære. Kun engang imellem tager jeg lidt gedeost, smør ell. lignende, og det er i øvrigt ikke svært at lave dejlig mad uden mælk. Er nogen interesseret i at høre mere, er jeg til rådighed.
Fat mod - prøv om du kan få det bedre uden mælk - det gælder f.eks. også patienter med Crohns sygdom
og tyktarmsbetændelse.
tilføjet af

Hvorfor?

Har du tænkt over hvad årsagen er til din allergi?
Det kan være en ide at behandle den, fremfor at skulle undgå mælkeprodukter...
Det er min erfaring at krop og psyke hænger uløseligt sammen, og at der ofte er en følelsesmæssig/psykisk årsag til de fysiske problemer man har, og når man finder den og kan få den forløst, forsvinder problemet også.
Jeg ved at mange som har f.eks allergi har fået god hjælp igennem noget der hedder InJiva behandling.
tilføjet af

fra en anden mælkeallergiker

Komælk skaber slim/betændelse i kroppen. Jeg køber mandelmælk i helsekosten, rismælk og havremælk i supermarkedet. Kan ikke fordøje soyamælk. Sjældent køber jeg gedemælk hos ostehandleren.
tilføjet af

Mælke allergi..

Jeg vil gerne give dig et par råd. For at få klarlagt om du er laktoseintollerant skal du kontakte din læge. En blodprøve vil give svar herpå.
Min søn er født med laktoseintollerance. Fra min erfaring kan du sagtens lave mad uden brug af mælk, der findes enorm mange gode opskriften uden mælk. Både is, kage, boller, sovs mm. kan sagten tilberedes uden brug af mælk. Knorr sovser kan med fordel laves ved at smelte mælkefri margarine (FRI-Brugsen)tilsætte en lille skefuld mel, derefer kun vand.
Du kan iøvrigt vende din krop til ikke at reagere så kraftigt, hvis du dagligt indtager 1/4 dl mælk vil du stille og roligt komme til at kunne tåle mælk i et mindre omfang. Fx en is om sommeren vil da være skønt. Selvom det er målt i blodet, kan min søn (nu 12 år) idag tåle at spise hos andre uden at jeg skal sende speciel kost med ham. Det var ikke gået da han var mindre.
Held og lykke i fremtiden.
Mvh Linca
tilføjet af

mælk

hej killingen
jeg er selv mælke allergier, og det er mine 2 drenge også og det er ikke så svært at undværer mælk der er mange ting som kan bruget, i stedet for smør kan kan man købe fri fra super brugsen eller nutana fra fog og det er lige så godt som smør og der er også fløder som du kan købe i helse butiker som du så kan bruge til mad eller hjemmelavet is der er også oste som er lavet uden mækl og endelig kan du også købe cacao som er mækle fri, rismælk, havermælk, soya mælk med og uden vanilla, men der er også mange dagligvare som ikke indholder mælk det er bare med af finde dem,såsom leverpostej, hamberryg, rulle pølse osv.
men det er jo ikke nok at det står mælk blandt indgridienserne mælk kan man finde beskrevet på mange måder såsom vallepulver og e270 som er mælkesyre men det er svært når man først skal igang men som tiden går bliver det rigtig nemt og du kan godt lave lækker og vel smagende mad uden mælk.
håber det var en hjælp.
knus søselaen.
tilføjet af

mælkeallergi

hej Søselaen
har næsten lige fundet ud af at jeg ikke tåler mælk. hvor har du fundet ud af hvad man kan købe og hvor??? jeg har ingen råd fået hos lægen.
tilføjet af

mælkeallergi pille

hej jeg læste lige at man ka få nogle piller hvis man ikke kan tåle laktose. Har du et navn på de piller som hjælper? Jeg savner min mælk. Håber du kan hjælpe mig:o)
tilføjet af

også mlkeallergiker

jeg er også mlkeallergiker. Er igang med min 3 uge efter jeg har fundet ud af a jeg ikke kan tåle det. savner min mælk og især mælkechokolade og is forfærdeligt meget. er der nogle som har nogle bud til det? jeg har den samme historie med at jeg har været på højskole og derefter en tur i kina og tror måske jeg har gået en måned uden mælk.da jeg kom hjem havde jeg bare savnet det sådan, så jeg spidste en masse koldskål og is og alt det andet. Hvorefter min mave reagerede enormt volsomt med kramper. jeg fik taget en masse prøver. Nu har jeg så fået at vide at jeg ikke kan tåle mælk:( hjælp!! føler mig vildt besværlig når jeg skal ud at spise. skal på introtur om en uge og blir nød til at medbringe min egen mad, fordi jeg jo ike ved hvad jeg kan regne med de propper i. Har ikke lyst til at rende rundt og spørge om det hele tiden.
tilføjet af

Mælkeallergi, tankevækkende

I Danmark må man ikke sælge mælk der ikke er pasturiseret, fordi ordet "bakterier" indgår. Problemmet er at når man varmer mælk op, slår du 85++ % af alle de livsvigtige mælkebakterier ihjel som din krop og mave har brug for, der sker også en anden proces ved at opvarme mælk.
Det man ikke høre om, er at de FLESTE mælkeallergikere GODT kan tåle Biodynamisk råmælk som ikke er opvarmet og har den NATURLIGE bakterie flora, ikke økologisk, gå efter biodynamisk råmælk der ikke er opvarmet som er under streng kontrol for ikke at have en for høj bakterie flora som også kan være skadelig.
Men det må ikke produceres i Danmark pga. før 2.
Mere tankevækkende er det at 5 top virksomhedder på verdensplan styre hele 90% af ALT du finder af madvare samt i køledisken ;-) Det høre man sjovt nok heller ikke om.
Næste tankevækkende er at forskellen fra almen ikke økologi og til økologisk, er at du indtager 2KG rent giftstoffer af forskellige slags hvert år fra almen ikke økologi, "affaldsmad".
Men få undersøgt om du kan tåle Biodynamisk råmælk som ikke er opvarmet fra en daglig kontrolleret landmand/udlandet, mener du skal skrive under på at du er bevidst om det ikke er opvarmet itilfælde af du bliver syg.
Men igen, pointen er at fleste mælkeallergikere godt kan tåle biodynamisk ikke opvarmet mælk uden nogen problemmer, lgieså snart de skifter tilbage til den almene opvarmet "dansk lovgivnings mælk" fra køledisken, får de igen allergi symptomerne.
tilføjet af

Mælkeallergi

Ja, der er noget, der tyder på, at du ikke kan tåle mælk. Hvorfor tager du ikke til lægen, så du få en diagnose? Det er - som du selv skriver - muligvis mælkeallergi. Men det kan også sagtens være laktoseintolerans. Laktoseintolerans betyder, at du ikke kan optage mælkesukker.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.