5tilføjet af

Grimme fuger?

Hej.
Jeg er i gang med en større forårsrengøring og er kommet til badeværelset.
De har egenligt være grimme i alle de 2 år jeg har boet her, men nu vil jeg vide om i har nogle fif til at gør noget ved det:
Sagen er at fugerne på mit badeværelse er grimme rød-brunlige. Fliserne selv fejler intet så jeg vil tro de er fra starten af 90-erne eller der omkring. Men fugerne er rød-brunlige hele vejen rundt, ikke kun i badet, eller omkring toilettet, men i hele rummet.
Jeg ville høre om i havde nogle fif til at få det renset med, ud over enten at fuge det hele om eller sidde og pudse med en tandbørste ;/
Det er ikke silikonefuge men sådan noget cement-agtig fuge. Men hvis nogen ved hvordan man gør det med silikonefuge så vil jeg også gerne vide hvordan man går det da han har en brusekabine med silikonefuge og mug-problemer....!
Men først og fremmest: Hvordan får jeg mine rød-brune fuger grå igen? Det ser jo nærmest ud som om man har smurt lort op af væggen hvilket jeg ikke har ;)
Er der et specielt kemikalie jeg kan bruge? Kaustisk soda? Eddike? Wc-rens? noget som ikke skader fliserne...!... Eller er der kun ny fugning som løsning?
tilføjet af

Grimme fuger?

Lidt om det første, ville jeg af flere omgange bruge eddikiesyre, det stinker
men er effektivt.
Man kan også ( hvis man har råd) købe hos farvehandleren " fugefrisker" på størelse
med en neglelak.
tilføjet af

Grimme fuger?

Øhhh...
Nu siger du "fugefrisker" på størrelse med en neglelak. Jeg har jo mange meter fuge på mit badeværelse mellem alle fliser, så jeg skal vel købe mange af dem så?
Jeg skal altså ikke kaste mig "ud i" noget med "Cillit Bang - kalk og snavs", noget Vanish - ultra white... og sådan noget?
Jeg går ud fra det primært er sæberester og kalk som har "sat sig" i fugerne... og de er så blevet misfarvet med tiden.
Jeg tænkte lidt på om damp kunne være løsningen? Nu kan min tiltro til tv-shop ligge et meget lille sted med det lader til at deres "damp-produkter" kan rense nærmest alt kun ved hjælp af vand...?
Ja jeg hopper ikke umiddelbart på dem medmindre nogen her siger at det faktisk virker?
Jeg må jo heller ikke sådan bare lige gå i gang med større renovering i en bolig jeg blot har lejet. Og jeg VIL heller ikke gå i gang med større renovering, fordi det slet ikke er min bolig...
Men hvis jeg kunne købe en bøtte Acetone eller noget og få fine fuger igen så ville jeg da gøre det ;)
Men det lyder næsten som om at jeg kun kan enten omfuge eller have rigtig god tålmodighed med en tandbørste?
tilføjet af

Klorin er godt

har selv brugt det med glimrende resultat.
Det pensles bare på fugerne af 2-3 omgange og så er de som nye.
tilføjet af

Er de pæne når de er våde?

?
tilføjet af

Brun er en moderne farve på tyrkiske toiletter

så du er heldig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.