3tilføjet af

Kostplan

Jeg savner en god kostplan, da jeg har tabt mig meget grundet spiseforstyrrelse (ja, jeg ved godt det var dumt). Nu tager jeg nemt på bare jeg spiser lidt, og der skal ikke meget til før jeg falder tilbage og bare sulter mig ned på idealvægten igen. Jeg ved det er en dårlig ide, men har så svært ved at finde ud af hvordan jeg skal spise uden at tage for voldsomt på. Jeg vejer min normalvægt nu og vil gerne kunne holde den, men uden det er med sultedage ind imellem. Som regel drikker jeg kun kaffe fra morgen til eftermiddag. Spiser så slik og andet usundt og lidt aftensmad. Jeg har lidt af hårtab, flækkede negle osv. og føler hele tiden stik i hjertet. Jeg håber der er nogen som kan hjælpe mig til at komme videre??
tilføjet af

"Lige børn leger bedst"

Nej!!! - jeg joker ikke med sygdom!. Du skal søge kontakt med ligesindede. Du har med dit indlæg i www.sol.dk. overbevist mig om, at du ved, hvad internet er og kan - på godt og ondt!.
Så brug det dog!!!.
Der er mange, der har det som dig.
Du skal sq ikke spørge journalister, professorer, advokater, - og slet ikke - psykop... - æh - psykologer om råd, men følge dit instinkt.
Du er afklaret med, at du har et anorexia-problem.
Ugebladet - "Ude og Hjemme", har en kendt studievært, der har haft samme problem. (Hun har det stadig, og vender ikke længere bogstaver i TV2-"lykkehjulet"!.
Jeg gentager gerne: Søg ligesindede. Du er ikke alene.
Med venlig himmelhilsen
Profeten af Teide
tilføjet af

kost

Det handler jo bare om at forbrænde mere end man spiser. Simpelt.
Dyrk noget motion. Tag cyklen i stedet for bilen, gå i stedet for at tage bussen. Gå en frisk tur hver dag på ca. 1 time. Spis sundt og næringsrigtigt. Drik MASSER af vand, og kun vand. Det udrenser samtidigt med at det er sundt. Drop kaffen.
Når man sulter sig er det ikke fedt du taber, men vandet i kroppen, og derfor får man det bare dårligt af det! Og det er absolut IKKE sundt. Kroppen tager af de sunde depoter først.
Spis en STOR portion morgenmad. Morgenmad er det sundeste og vigtigste måltid af alle. Så et mellemmåltid. Så frokost. Så mellemmåltid. Så en lille og sund portion aftensmad. Og man skal helst ikke spise efter kl. 20.30 (hvis man f.eks. går i seng kl. 22.30).
Man skal faktisk spise mere end man plejer, kan det godt føles som, hvis man ikke er vant til mellemmåltider og morgenmad (hvilket mange fejlagtigt ikke spiser).
Hav altid frugt og grønt til når du er småsulten, eller drik et glas vand (tit er man sulten fordi man faktisk er tørstig!). Gulerødder, æbler, pærer, vindruer kan serveres som lækkert snack. Det behøver ikke at være kedeligt, men om hvordan man serverer det for sig selv. Lav en små sunde snacks til når du er lækkersulten...
Held og lykke
tilføjet af

ond cirkel

Jeg er enig i at det kan være nødvendigt med hjælp fra ligestillede. men da du er klar over at du har et problem, kan du også gøre noget ved det. de kost råd du har fået er gode med de hjælper ikke på den skade du allerede har gjort på din krop. Når du sulter din krop sker der det at du nedsætter din forbrænding og det tager ca 1 år at normalisere den igen, og det er lang tid hvor du har stor risiko for at tage på i vægt imens. du kan afhjælpe problemet ved at dyrke motion 4 til 5 gange om ugen 1 time ad gangen, opbygning af muskelvæv øger forbrændidngen, så du kan spise mere, derudover kan du spise jodtilskud, det kan også hjælpe på forbrændingen, men tag ikke mere end den anbefalede mængde da det kan give varrige skader på dit stofskifte, jod tilsættes til mange slankemidler for at hæve forbrændingen, men når det er stabiliseret bør du stoppe med tilskuddet. mht. dine negle og hår så er det typiske tegn på jernmangel så et tilskud af jern vil i løbet af få uger hjælpe på dine negle.....
kaffe og slik optager plad for vigtige næringsstoffer, så prøv at bryd vanen, henvend dig evt til en diætest og få lagt en kostplan som er lavet på baggrud af de ting du kan li og spiser..... det koster lidt penge men jeg tror at det i dit tilfælde er godt givet ud....
held og lykke
mille
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.