8tilføjet af

Gravid og speed

Hej allesammen!!!
Håber der er nogen der kan hjælpe mig,
jeg var til en stor fest i lørdags hvor
jeg tog noget speed.Nu har jeg så lige fundet
ud af jeg er gravid i 5.uge.
Jeg vil så gerne have et barn, men kan det have taget meget skade, jeg har selvfølgelig ikke tænkt
mig at gøre det igen.Ville bare nødigt have en abort.......
tilføjet af

Det jeg ked af!

Da jeg selv er gravid, har jeg læst en del om graviditet, plus at min svigermor er børnepsygolog og ved en del.
De første 12 uger af en graviditet er de vigtigste, da det er tidspunktet hvor alle organer bliver udviklet. Bliver der drukket meget, eller taget stoffer under hele graviditeten, kan det have store konsekvenser for barnet såsom misdannelser og hjerneskader. Der er størst chance for at dette sker, hvis der bliver taget stoffer eller drukket inden for de første 12 uger, da fosteret er meget skrøbligt i denne periode. Derfor kan der være STOR chance for at dit foster har taget skade.
Jeg kan selvfølgelig ikke sige med sikkerhed at dit barn er skadet, og det vil også først kunne ses lidt senere i graviditeten. Men chancen ER der.
Vil du ku tage varer for et barn, resten af dit liv, hvis det er hjerneskadet og ikke har mulighed for at klare sig selv???
Eller vil du kunne leve med tanken om at det måske er din skyld at dit barn mangler en arm?
det er bare nogle af de tanker du må gøre dig.
Desuden vil det måske ikke være sæligt rart for dig, når du skal fortælle din læge at du har taget stoffer i graviditeten.
Men ikke nok med det, så skal du også igennem en lang graviditetsundersøgelse p.g.a. det.
Ærligt talt så er stoffer noget LORT, det ødelægger din moderkage, og kan foresage for tidligt uønsket abort.
Håber ikke du blev alt for skræmt, men der er en grund til at stoffer er ulovligt.
Held og lykke med det, og jeg håber at hvis du beholder barnet, at det bliver et sundt og raskt barn.
Knus fra Moren.
tilføjet af

hold da op en historie!!

de tvar da noget være pis at fyre af til hende.
nu kan hun gå og være bange for det.
det er rigtig nok at de første 12 uger er de vigtigste men der er ikke STOR chance for at det har taget skade.
der kan være STOR chance for at fosteret har taget skade hvis hun tog speed hver dag flere gange om dagen, men sgu ikke en gang.
jeg synes ikke du kan være bekendt at smide sådan noget i hovedet på hende, for det første ved du ikke en skid om det, så hvis du skal udtale dig skal du undersøge det først, for chancen er der først hvis man gør det fast mange gange, og det har hun jo ikke gjort.
min mening er at du skylder hende en undskyldning for hun virker meget bange og ikke så forfærdelig gammel.
til dig som er fem uger henne søg læge og spørg hvis du er tvivl..
og held opg lykke fremover.
knus
tilføjet af

du skal ikk være bange

hvis det ikk er noget du tager reglmæssigt, er der ingen grund til bekymring.. der skal mere til at skade dit ufødte barn.. Har slv kendskab til kvinder der har taget diverse former for stoffer igennem deres graviditet, og de har fået helt normale og sunde børn.. jeg syntes ikk det er rigtigt at gøre og man bør slet ikk gøre det under en graviditet.. men du har ingen grund til bekymring..
held og lykke med fremtiden
tilføjet af

Bare tag det roligt

Hej med dig.
Tillykke...!!! Det er spændende.
Der sker ikke noget ved at man gør det en enkelt gang, bare rolig. Husk på at de første uger tæller med som en del af graviditeten, selvom ægget og sædcellen bruger de første 7-10 dage på at rejse op gennem skeden, livmoderhalsen og til sidst ender i livmoderen. Så på det tidspunkt du har taget speed, har fosteret ikke været meget mere end en lille klat. Det er rigtig nok at de vigtige organer dannes i de første 3 måneder, men der er masser af kvinder, der ikke ved de er gravide før de er meget længere fremme end dig, og de har med sikkerhed også proppet sig med alt muligt lort og alligevel fået sunde og raske børn. Du skal ikke tænke på det. Stress kan skade din krop og dermed dit foster meget mere end en enkelt sjov aften, så nyd det og glæd dig..!!
God fornøjelse.
Knus fra En Kvinde
tilføjet af

hun har da ret

Jeg syntes da "moren" har ret i det hun siger. Man kan sgu da hører at hun har forstand på det hun snakker om. Det er sgu da rigtigt at det kan skade at tage stoffer når man er gravid, Og som "moren" jo også selv siger så ved hun jo ikke om fosteret har taget skade. "moren" siger jo ikke direkte at det er skadet, men i/du må sgu da indrømme at der er en chance for at der KAN være skadet. Jeg syntes da ikke at det hun (moren) skriver skulle have gjort Lilli mere urolig end hun var i forvejen. Lilli er da nød til at tage ansvar for de handlinger hun laver. And face the facts, fosteret KAN være skadet, Chancen er måske ikke så stor men det er sgu da for latterligt at fylde Lilli med falske forhåbninger, så bliver hun jo bare dobbelt så ked af det hvis der er sket noget med hendes barn.
Til dig Lilli Jeg håber du har fået svar på dit spørgesmål. Jeg ønsker ihvertfald dig og junior held og lykke frem over. (",)
tilføjet af

stoffer og graviditet

Stoffer er under alle omstændighedder noget lort - også under graviditeten. hvis du er til stoffer til fester, så er du ikke klar til børn i din hverdag, for der er der fandeme ikke plads til dem begge i et liv. Glem at få børn hvis du ikke har droppet stofferne.
tilføjet af

Alt for umoden!

Hej Tøs..
Jeg synes ´nu lige du skulle overveje om du overhovedt er klar til at få et barn, det lyder ikke sådan når du sidder og propper dig med stoffer.. Jeg synes nu heller at du skulle nyde din ungdom og vente med at få børn!!!!
tilføjet af

Tænk dig lidt om..

Jeg er normalt ikke fordomsfuld, og ligne.. men jeg må indrømme, at hvis du overhovedet kan finde på at tage stoffer, er du ikke klar til at få et barn.. vent dog et par år, til du er blevet lidt mere ansvarlig.. du har jo ikke travlt!! og pas lidt bedre på dig selv, det er dumt, at tage stoffer og det er et klart svagheds tegn.. og hvor er faren henne i billedet??
men hvis du virkelig ønsker det barn, og du faktisk har besluttet dig så
held og lykke med det hele!!!
knus..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.