13tilføjet af

Salg af udlejningsejendom

Hej herinde.
Nu har jeg kigget forvildet rundt efter beskatning ved salg af udlejningsejendomme, men jeg synes slet ikke at jeg kan finde det, jeg leder efter. Derfor spørger jeg jer.
Vi (min kæreste og jeg) at vi har en udlejningsejendom hvor vi udlejer kælderen, samt 1. sal og selv bor i stueetagen. Huset har vi haft i godt 2 år nu. Men hvornår har vi mulighed for at sælge det igen uden at blive smækket af skat efterfølgende.
Der er noget med, at hvis man har haft ejendommen i 3 år eller 5 år er der nogle skattefordele, mit spørgsmål er. hvilke skattefordele er der, og hvor mange år skal man have haft boligen?
Jeg håber i vil hjælpe. Det er nu ikke fordi vi ønsker at sælge allerede, men vi vil godt bygge eget hus engang, og så vil vi jo gerne vide hvornår vi kan gøre det i forhold til at mange af vores penge jo ligger i det hus vi har på nuværende tidspunkt.

Mvh
Camilla
tilføjet af

Har I boet i huset er salget skattefrit

Det er parcelhusreglen.
http://www.de.dk/Bladet/November+2005/Parcelhusreglen.htm
tilføjet af

det lyder ikke tosset.

Gælder det også selvom vi kun har boet i huset det sidste år? altså ikke det første år vi havde boligen. Eller er det ok at vi bare har boet i huset noget af tiden?
tilføjet af

Nej så let er det ikke....

du kan ikke umiddelbar bruge parcelhusreglen, idet der kan være tale om en udlejningsejendom - og ikke blot udlejning af enkelte værelser. Tag fat i en revisor og få en korrekt beregning.
tilføjet af

Et år er ikke nok

Når du sælger ejendommen, vil din fortjeneste ved salget blive beskattet efter reglerne i ejendomsavancebeskatningsloven, fordi ejendommen er en udlejningsejendom. Fortjenesten beskattes som kapitalindkomst og opgøres som forskellen mellem afståelsessummen og anskaffelsessummen, og reguleres efter bestemte regler. Disse regler indebærer bl.a., at det skattepligtige overskud reduceres med 10.000 kr. pr. kalenderår fra og med det år, hvor du har købt ejendommen, dog ikke i det år, hvor du sælger den.
For dokumenterede udgifter til vedligeholdelse eller forbedring ud over 10.000 kr. pr. kalenderår gælder der særlige regler. Du kan få mere information om reglerne hos SKAT.

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1789597&vId=0
tilføjet af

Man skal have boet i huset - så er det skattefrit

Sådan bør det naturligvis også være.
tilføjet af

Privat eller erhverv??

Jeg tror du skal henvende dig til "Skat" Der er så mange indviklede regler og forbehold mht. udlejning.........og andre skatte mæssige forhold 😉
tilføjet af

Øhe?, det passer ikke.

Det er en udlejningsejendom som er registreret på kommunen, lejerene får huslejetilskud Osv. altså kan man ikke sælge den uden at HELE beløbet er skattepligtigt, men, der er et lys ude foran.
Dig og kæresten skal få jer nogle unger, også må i sige en lejer op af gangen, det værelse skal i bruge til barnet, og når hele huset er fyldt med jeres børn, og der ikke er nogle lejer, så kan i sælge det uden at skulle betale skat af det.
Men pas på, kommunen kan godt finde på at sende en "lejer" ud for at få et værelse, bare i en månedet, også klapper fælden, og det er ikke "pis".
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Sol Debat er ikke stedet...

Camilla: Bliv lidt voksen og tag ansvar for din egen økonomi. At sidde og spørge vildt fremmede om råd der i sidste ende kan koste dig millioner i skat er ikke særligt intelligent:
Anonym: Hvis du ikke ved hvad du taler om så hold kæft!! Og da du tydeligvis ikke ved hvad du taler om: HOLD KÆFT!!!
Reglerne: Er i teorien ret simple. Du kan bare læse ejendomsavancebeskatningsloven. Men i praksis er det noget mere kompliceret pga. retspraksis. Og du giver slet ikke nok information for at nogen som helst her kan give dig et korrekt svar.
Hvis du f.eks. bor i et år og flytter tilbage til jeres gamle adresse skal du beskattes af HELE avancen da du ikke har taget "reelt og varigt ophold" på adressen.
Hvis du har dobbelt husførelse gælder der særlige regler.
Hvis huset er opdelt i adskillige ejendomme der kan sælges selvstændigt (f.eks. en lejlighedsblok hvor du kan sælge hver lejlighed selvstændigt) afhænger det af om du sælger hele ejendommen eller blot den lejlighed du selv bor i mens du beholder resten til udlejning.
Hvis huset ikke kan adskilles i adskillige selvstændige ejendomme afhænger det af hvor stor en andel af ejendomment du har benyttet til egen bolig - det skal være mindst 50 % for at du kan benytte Parcelhusreglen, hvis du har beboet mindre skal du beskattes som kapitalindkomst. Så her er det vigtigt at du ikke lytter til tom-hovede individer som Anonym ovenfor.
Hvis ejendommen har en grund på mindre 700 kvm kan parcelhusreglen benyttes.
Er grunden større end 700 kvm. kan du ikke benytte parcelhusreglen uanset hvor længe du har boet der og du skal derfor beskattes af hele avancen.
Er grunden på over 700 kvm. kan man dog udstykke til størrelser under 700 kvm. hvorefter du kan sælge grunden hvorpå boligen er beliggende skattefrit mens den anden grund skal avancebeskattes.
Hvis grunden af tekniske eller lovmæssige årsager ikke kan udstykkes gælder dette ikke og parcelhusreglen kan benyttes alligevel.
Hvis grunden er over 700 kvm. men udstykning af uafhængig vurdering ikke kan udstykkes uden at det medfører betydelig værditab kan parcelhusreglen alligevel benyttes.
Hvis der slet ikke er grund med til ejendommen men det er en lejlighed benyttes det tinglyste areal med evt. tillæg for ejendommens andel af fællesarealet i forhold til antallet af selvstændige lejemål / adresser i ejendommen.
Hvis du kun udlejer et værelse er 50% reglen højest sandsynlig ikke gældende og du kan benytte parcelhusreglen.
Hvis du udlejer selvstændige lejligheder med eget afløb gælder ovenfor nævnte 50 % regel.
Hvis en del af ejendommen ikke et godkendt til beboelse lander du imellem to stole da emnet slet ikke er endeligt afgjort ved domstolene og det kunne falde ud til begge sider hvis det endte med en sag imod skat.
Hvis dig eller din kæreste er næringsdrivende med udlejning af ejendom skal i kunne afkræfte næringsformidningen for at kunne påberåbe at det har været jeres beboelse. Og de næringsmomenter kan i sig selv være komplekse og afhænger af en samlet helhedsvurdering.
Hvis i har drevet erhverv fra ejendommen kommer en helt ny vurdering ind i billedet da erhvervsandelen skal fratrækkes ved fordelingen mellem beboelse og lejemål / erhverv. Og her er procventsatserne en anden end 50 % for erhver (mener jeg - kan ikke huske den præcise procentsats).
Hvis i kun er kærester er det kun den person der ejer ejendommen man benytter til at vurdere om vedkommende har optaget beboelse, også selvom kæresten har boet der med 5 unger. Hvis i er gifte eller har registreret partnerskab baseres vurdering også i en hvis grad på ægtefællens beboelse af ejendommen - dette gør sig særligt gældende i sager om dobbelt husførelse.
Hvis ejeren har fratrukket befordringsgodtgørelse fra en anden adresse end denne betragtes den anden adresse som værende beboelsen, også selvom man måske ikke har boet der (det skal man jo have for at fratrække befordring). Pointen er at resten af ejerens / ejernes selvangivelse kan påvirke udfaldet.
I skriver at kælderen og 1. sal er udlejet. Hvor mange lejemål er der? Er bygningen tinglyst som adskillige selvstændige lejligheder eller er det et familiehus der blot udlejes? Kun en og to familiehuse samt ejerlejligheder kan benytte parcelhusreglen mens andre helårsboliger ikke kan. Er der tale om tre lejligheder med egen indgang / opgang, eget køkken og bad? Om der er tale om en eller to familiers huse kommer an på en helhedsvurdering.
Som du kan se er reglerne komplekse. Så syntes du ikke at du skulle kontakte en skatterevisor istedet for at tro at du kan føre privatøkonomi via et debatforum med råd fra vildt fremmede hvis kvalifikationer du ikke kender?
tilføjet af

Vrøvl og sludder fra Poul

Kære Poul: Først skriver du selv at det er en ejendom hvor man får huslejetilskud. Derefter skriver du om værelseleje. Man får ikke huslejetilskud til leje af værelse. Der skal være eget køkken med eget afløb! Så du er helt galt på den.
Du skriver at det er en udlejningsejendom der er registrertet på kommunen. Hvilket register er det? Jeg har udlejet ejendomme i nogle år og arbejder som revisor på området. Jeg har ALDRIG oplevet et register over udlejningsejendomme.
Og kommunen er skide ligeglade med beskatning af ejendomsavancer så de sender ikke nogen ud. Det gør SKAT derimod - og de har INTET med kommunen at gøre.
Du skriver de skal få børn og opsige lejemålene: Sludder. De kan bare opsige lejemålene med det argument at de selv ønsker at benytte arealet. Det behøver de ikke børn for, men hvis de bagefter flytter en ny lejer ind kan man komme i problemer med lejeloven. Men dit argument med børn er lallet og forkert!
Du skriver: Når huset er fyldt med børn og lejerne flyttet ud kan de sælge huset uden beskatning. Igen er du fuld af sludder. Hvis du bare opsiger lejerne og så sælger huset skal du stadig avancebeskattes da ejendommen ikke har tjent til "reel beboelse", altså skat kan godt gennemskue svindel.
Du skriver at fordi der er lejere (med huslejetilskud - ved ikke hvor du får det fra??) skal HELE beløbet beskattes. Igen: Idioti - det er højest avancen (altså fratrækkes købsprisen i beløbet samt en årlig justering) der beskattes. Du ignorer også helt 50 % reglen.
Syntes du ikke at det er bedst at du holder munden lukket når du ikke ved hvad du taler om istedet for direkte at vildlede folk og bringe dem i føre med dit opfundne sludder?
Venlig hilsen MCB
tilføjet af

Du kunne jo prøve

og helst inden du kloger dig at læse det link din forgænger i tråden havde lagt ud, så kan du selv - uden jeg behøver forklare dig det - se du er fuld af vrøvl og sludder.
tilføjet af

hold da op...

Det var nu ikke fordi jeg vil til at vælte hele økonomien fordi jeg prøver at høre til hvad i ved om salg af udlejningsejendomme.
Det var da udelukkende ment som en idé til hvor jeg lige skulle gå hen og lede. jeg har kigget meget på nettet efter hvad der kunne være relevant, men jeg synes der var mange forskellige svar på det. så jeg ville lige høre hvad i tænkte om det.
Men kan da se jeg ikke vil spørge herinde til noget igen. Det er da ikke sjovt at stille et spørgsmål for så derefter at blive svinet helt til. Tak for det.
Men tak for dem der har givet seriøse svar.
tilføjet af

Hold da selv op,,,, krampe.

Jeg kan ikke se, at jeg har svinet dig til på nogen måde, men hvad ved jeg,,,Selvtak 😕
tilføjet af

undskyld

det var nu heller ikke ment til dig.
Det er bare mig der ikke fik lagt svaret korrekt i oversigten.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.