4tilføjet af

Plus-size modeller?

Der har i den seneste tid været mange kontroverser om det, at kalde modeller med "normale" kvindemål for plus-size modeller. Mange mener, at det sender nogle forkerte signaler til unge piger om hvordan kvindekroppen ser - og skal se - ud, og at dette kan resultere i mindreværdskomplekser, anoreksi og et generelt uhensigtsmæssigt kvindeideal.
Nu råber Suzanne Bjerrehuus op: Hun mener, det er helt i orden, at kalde modeller med den størrelse for det de er, nemlig plus-size i og med, at de jo er "store" indenfor modeverdenen - også selvom de ikke er det sammenlignet med helt almindelige kvinder.
http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/19614363
Jeg mener nu stadig, at det repræsenterer et kæmpe problem, fordi det jo (som vi ved) er modeverdenen der dikterer skønhedsidealerne. Og når denne verden (som oftest) præsenterer usunde og udmagrede kvinder som idealet, så bliver det dét som unge piger vil stræbe efter. Og når sunde og naturlige modeller samtidigt bliver betegnet som store eller plus-size, så tror jeg altså det har en rigtig negativ effekt på mange! ØV!
Hvad mener I?
(Og nej, jeg er ikke selv overvægtig hvis nogen skulle finde på, at smide det kort...)
tilføjet af

Jeg mener...

..at tøjindustrien burde retænke deres markedsføringskoncept, så det i større grad afspejler deres kunder. Man burde mene, at de gerne vil sælge deres klude, og at de faktisk godt ved, at de købestærke kundegrupper sjældent findes blandt 14-årige anorektikere.
tilføjet af

Plus-size modeller?

JEg er helt enig med dig.
Det er IKKE ok at kalde en pige på 60 kilo for "plus-size", for det er hun vitterligt ikke (medmindre hun er dværg)...
At kalde 40 kilo "slank" er også forkert - det hedder livsfarligt undervægtig!
I "min verden" kan man kalde 50-60 kilo slank, 60-75 kilo normalt, og i al fald ikke før over 80 kilo for "plus-size" - husk lige på at modeller som regel SKAL være næsten 1.80 i højden, så 65-70 kilo er bestemt ikke "plussize" for sådan en!
tilføjet af

Plus-size modeller?

En plus-size model er den moderne betegnelse af "Lidt til gården og gaden"
tilføjet af

Plus-size modeller?

Hver gang talen falder på kvindeidealet, så tænker jeg på Venus fra Milo og vores reference til "venus-målene" som målestok for hvordan kvindekurverne skal være formet.
Hvad Suzanne Bjerrehuus mener må stå for egen regning, jeg ved hvad jeg går efter og ser rundt omkring på andre fora hvad mænds opfattelse er generelt på de kvindelige former.
Kvinden har fra naturen side fået tildelt en vis fedtprocent der klart indikerer, at hvad moden dikterer er IKKE idealet.
Har man lyst, kan man evt. besøge denne Facebook-side:
Link
Spørger man mig (som mand), vil jeg betegne modeverdens modeller som "Minus-size" og ikke de andre normale kvinder som Plus-size . . . det der er normalt betragtes som en standard, så hvis vi ser på de sproglige begrebsrammer, er Bjerrehuus' fortolkning forfejlet.
En kvinde skal være blød og med runde former, det er nok den indrømmelse vi fleste mænd må erkende, så hvad modeverden dikterer, kan og vil aldrig blive idealet, kun ekstremet . . . desværre så til ugunst for de letpåvirkelige teenagepiger.

Hermes
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.