11tilføjet af

Diabetes - fri af medicin

Jeg har type-2 diabetes og var efterhånden nået op på 5 metformin om dagen. Så gik jeg i gang med at motionere. Tabte 10 kilo på et halvt år. Jeg fik reduceret min metformindosis til 2 tabletter om dagen.
Men så læste jeg om planten Stevia og købte noget grønt pulver (kun til kosmetisk brug, men jeg spiste det på min morgenmad (havregrød).
I løbet af en uge fik jeg for lavt blodsukker og kunne kvitte resten af min medicin. Jeg har skrevet lidt om det på hjemmeside
Jeg vil gerne høre, om der er andre, der har haft tilsvarende oplevelser eller om der er andre af kraks-læsere, der har haft tilsvarende oplevelser med at bruge Stevia i stedet for sukker ?
tilføjet af

Diabetes - fri af medicin

Hej,
Det lyder umiddelbart mere som at det er motionen og vægttabet der har lavet forskellen :)
Men tillykke under alle omstændigheder da de to førnævnte er meget vigtige for at kontrollere diabetes.
gio
tilføjet af

Diabetes - fri af medicin

Tak for dit svar og lykønskning.
Jeg er ret sikker på, at det er Stevia, som har hjulpet mig af med de sidste metforminpiller. Jeg er meget enig med dig i at sukker og Glykæmisk indeks er et fokus værd.
Stevia er imidlertid en lægeurt, som i generationer og gennem mange videnskabelige forsøg har vist sin positive helbredsmæssige effekt på vores blodsukker, blodtryk og sammensætning af fedtstoffer i vores blod. Interesseret kan læse herom i en ny bog, som jeg udgiver i næste uge. Bogen har titlen: "Livsstilssundhed. Spis & Sød Sundt. Lev vel!" og kan nu købes hos alle landets boghandlere eller lånes på biblioteket. Ud over et detaljeret kapitel om Stevia Rebaudiana gennemgår bogen helbredsmæssige konsekvenser af Sukker, Kunstige Sødemidler og kulhydratholdige fødevarer.
tilføjet af

Diabetes - fri af medicin

SÅ fik vi lige reklameret for den nye bog, [(:]
Men tillykke anyway, [f] [l]
tilføjet af

Hvor er det godt,at høre!

EU-bæstet skal jages konstant før det blir villigt til,at
gi efter,men det betaler sig!altid 😉
"Sødestoffet steviol glycosid, som er udvundet fra planten stevia, er nu blevet godkendt i EU til brug som sødemiddel. Godkendelsen gælder kun steviol glycosid.
Det er stadig ikke tilladt at bruge den meget søde og kaloriefrie plante
eller plantens blade i fødevarer i EU.
Hvad er godkendt?
Steviol glycosid (E 960) blev godkendt som sødestof ved forordning 1131/2011 den 11. november 2011. Forordningen trådte i kraft den 1. december 2011. Ifølge forordningen må steviol glycosid anvendes til sødestoffer til bordbrug samt som sødestoffer til kosttilskud.
I praksis betyder det, at producenter af fødevarer kan anvende sødestoffet
steviol glycosid i fødevarer, som fx sodavand.
Producenter vil også kunne sælge sødestoffet steviol glycosid som sødestof til bordbrug, så forbrugerne selv kan bruge det til at søde fødevarer.
Da steviol glycosid er et udtræk fra stevia-planten, kan mængden af aktive indholdsstoffer variere. Det er kun steviol glycosid-produkter, hvor minimum 95 % af indholdet består af indholdsstofferne steviosid og rebaudioside A, der er godkendt som sødestof i EU.
Forbud mod markedsføring af selve stevia-planten
Vær opmærksom på, at stevia-planten og stevia-blade ikke er blevet godkendt til brug i fødevarer. EU har udstedt forbud mod markedsføring af stevia-planten og tørrede blade fra planten til brug i fødevarer"
tilføjet af

Diabetes - fri af medicin

Den delvise godkendelse af Stevia, som du ganske rigtigt skrvier alene omfatter Steviol Glykosider var bestemt en langsommelig affære. Den første ansøgning blev indgivet for 26 år siden. Så ja, der skal meget til at "flytte" myndighederne.
Mine positive oplevelser med Stevia er baseret på det grønne Stevia pulver, som kun må anvendes til "kosmetisk brug". Rundt omkring i verden er der i en række videnskabeligt funderede forsøg dokumenteret, at stofferne i Stevia har en positiv effekt på vores helbred, bl.a. ved at sænke blodtrykket, at regulere vores blodsukker og ved at forbedre sammensætningen af fedstoffernes indhold i blodet.
Det er jo fint nok, at EU langt om længe har godkendt anvendelsen af Stevio Glykosider, så vi har en chance for at forbruge mindre rafineret sukker, som helbredsmæssigt er et dårligt produkt. Hvis sukker bliver erstattet af sødestofferne fra Stevia, kan det måske være med til at vende udviklingen i forhold til fedme- og diabetes epidemi, som WHO advarer os om.
Jeg har imidlertid en oplevelse af, at det er summen af stofferne i Stevia planten, som har gavnet min diabetes.
Hvad skal der mon til, for at vi kan få planten eller produkter baseret på alle stofferne i planten godkendt til anvendelse i føde- og drikkevarer? Er der nogen, som har en ide herom?
tilføjet af

Diabetes - fri af medicin

Vær blot opmærksom på om aspartam,nutrasweet,andre sødemidler iøvrigt snigblandes i
nogle af prdukterne,som markedsfører,som blot "stevia"! [ide]
har ikke en liste,men det er vigtigt,at tjekke grundigt..
..disse stoffer bør man efter min bedste overbevisning søge,at undgå for enhver pris..
tilføjet af

Diabetes - fri af medicin

Har set flere eksempler Chokolade fra CAVALIER med et stort grønt mærke på forsiden hvor der står STEVIA, men når man læser varedeklarationen (i øvrigt med så små bogstaver, at det er nødvendigt at bruge lup) så står der: Sødestoffer: Erythritol, Steviol Glycosider (Æv). Jeg har også set, at Arla er kommet med yoghurt (yoggi-serien) produkter sødet med Steviol Glycosider, men der er stadig 3,5% sukker i og en anden udgave indeholder kunstige sødemidler.
tilføjet af

Vildledende markedsføring,at kalde..

Produkter,som disse "sunde"? [(:] i så fald..
Ja,allemulige steder proppes de mærkelige ting i!
ved kassen i supermarkedet er der fin udsigt til
tyggegummier,gajoler,coke zero,halspastiller,bolcher
..i skingre skrigfarver,finurligt pakket:
http://www.youtube.com/watch?v=steONCU2DN0
medicin proppes,det desuden ligeledes i..
vitaminer..endog dem rettet direkte mod børn!
tilføjet af

Vildledende markedsføring,at kalde...

Produkter,som disse for "sunde"? [(:] i så fald..
Ja,allemulige steder proppes de mærkelige ting i!
ved kassen i supermarkedet er der fin udsigt til
tyggegummier,gajoler,coke zero,halspastiller,bolcher
..i skingre skrigfarver,finurligt pakket:
http://www.youtube.com/watch?v=steONCU2DN0
medicin proppes,det desuden ligeledes i..
vitaminer..endog dem rettet direkte mod børn!
tilføjet af

Prøver igen..

tilføjet af

Shhhhh!

Novo Nordisk er i øjeblikket Nordens største selskab målt på markedsværdi. En af de få virksomheder der klarer sig rigtig godt i øjeblikket. Lad nu være med at sætte det overstyr! :D
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.