4tilføjet af

Op og nedrykning i Ishockey??

Hvorfor er der egentlig ikke op- og nedrykning i Al-Bank Ligaen, og i NHL?
Er det ikke lidt monotont altid med de samme hold da?
tilføjet af

Det er jo det

At sport er kedligt og ligegyldigt - Derfor 😮
tilføjet af

Du kan ikke helt sammenligne NHL

eller andre af de store Amerikanske sportsligaer for den sags skyld med Europærisk Fodbold. Det er et lidt andet system de bruger i Nordamerika. NHL er en privat og lukket liga. Der findes dog divisioner under NHL. Først AHL og så ECHL. Alle NHL klubberne (eller iværtfald de fleste) har en samarbejdsklub i AHL hvor man kan sende bud efter spillere hvis der er skader eller noget. Det samme kan AHL klubberne gøre med deres partnere i ECHL.
Det betyder dog ikke at der aldrig kommer nye hold til i NHL. for en 10 år siden blev ligaen udvidet med først Nashville Predators, så Atlanta Trashers og endelig Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild. Faktisk kom mange af de nuværende hold til i 90erne som San Jose Sharks, Florida Panthers og Mighty Ducks of Anaheim (nu Anaheim Ducks).
Og så hænder det også at holdene simpelthen skifter til en anden by. Som jeg sage, ligaen er lukket og de eneste måder at komme ind på er som expansion team, altså under en udvidelse af ligaen, hvis et hold skifter fra en by til en anden eller ved at oprette en konkurerende liga og håbe på NHL er villig til at fusionere og tage nogle af holdene fra den konkurerende liga til sig. Det skete med WHA hvor Edmonton Oilers, Winnipeg Jets, Hartford Whalers og Quebec Nordiques blev taget ind i NHL efter at WHA blev lukket. Af de hold eksistere Edmonton Oilers som bekendt kun idag. De andre blev til hendholdsvis Phoenix Coyotes, Carolina Hurricanses og Colorado Avalanche da de skiftede by.
Nu skal du også huske på at der er 30 hold i NHL. Det er aligevel en pæn del.😉
Med hendsyn til den Danske liga er jeg ikke fuldkommen sikker men mener at det er fordi at der reelt ikke er nogle klubber der er stærke nok rent økonomisk til at være en del af ligaen. Hvem skulle man hive op i Ligaen? og hvad med klubben der rykker ned? hvordan vil et år i 1. Division påvirke dem når man tænker på hvor elendig økonomien i de danske ishockey klubber er. Hvis interessen for Ishockey var lidt større i Danmark, hvis der var flere klubber og hvis økonomien var bedre ville de nok ikke have et problem med at have 10 klubber i ligaen med nedrykning for de 2 dårligste. Det havde de faktisk på et tidspunkt.
Tro nu heler ikke at det er alle Ishockey ligaer hvor det er sådan. I den Svenske Elitserien bliver de 2 dårligste hold tvunget til at spille en mini turnering mod de 4 bedste hold fra HockeyAllsvenskan som er den næstbedste række. De 2 bedste hold rykker så op i Elitserien.
tilføjet af

Jamen hvis du synes det

hvorfor smutter du så ikke bare. Hvorfor bruge tid på noget du synes er kedelig og ligegyldig? Fordi du føler et eller andet behov for at fortælle os andre hvor galt afmacherede vi er gætter jeg på. Ynkeligt.
tilføjet af

Fordi....

I Danmark er ishockey en så lille sport, at vi kun kan mønstre 8 hold til den bedste liga.
Man har tidligere forsøgt sig med op- og nedrykninger og med et op- og nedrykningsspil, men forskellen på isligaen og 1. division er så stor, at liga-holdene altid smadrer holdene fra 1. division. Der er simpelthen ingen sportslig værdi i at rykke op eller ned.
NHL er en professionel liga ligesom NFL og andre amerikanske turneringer. Der kan man ikke bare "melde sig til" og rykke op gennem rækkerne. Der er et bestemt antal hold, udvalgt af NHL, og det er dem, der er.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.