4tilføjet af

glasene "knirker" - hvad er der galt?

Jeg har en BOSCH opvaskemaskine. Den vasker fint rent. Jeg vasker på programmet: "50 grader". Problemet er at vores glas har en underlig overflade. Det er lige som om de "knirker". Desuden ser det ud som om der er sæbe (eller afspænding) på dem - forskellige farver kan ses når glasene holdes op mod lyset.
Hvad kan det være?

Jeg vasker med tabs. Har både prøvet neophos og nogle andre billige. Har også prøvet kun at bruge en halv tabs. Uden held.

Maskinen mangler hverken salt eller afspænding. Afspændingen står på "4".
tilføjet af

Glas pest

tilføjet af

måske en ide

brug altid kun en halv tabs - og altid kun dem hvor der kun er sæbe i og på fyld afspænding og salt på maskinen (groft maskinsalt)
og så prøv at stille afspændingen højere f. eks. bare på 5 og så prøv at høre på dit vandværk hvad ph værdigen er for hvis der er meget kalk i vandet så skal du måske endda på 6.
Og så prøv at se om der kommer fuldt tryk på jeres vandtilførsel - af med slangen og skru op for vandet for hvis maskinen ikke får nok vand kan dette også forekomme.
Jeg læser det ikke som om i har glaspest - og ofte så bruges glaspest lidt flittigt - men hvis man vasker ved højere temp. end 50 så åbner glas sig og salt og afspænding sætter sig i glasset og det bliver siddende.
du skal når du skruer op for afspændingen vaske ca. 10 - 15 vaske før du kan se en forandring så hav tålmodighed.
for yderligere - hvor gammel er maskinen - hvor længe har jeres glas knirket?
og generalt - brug altid de billigere mærker i sæbe - salt og afspænding - og kun en halv tablet af gangen - alt andet er penge ned i afløbet!
Held og lykke
Lotte
tilføjet af

Tror det næppe

glaspest giver et mælkehvidt udseende. Jeg synes nærmest det lyder som om, der tilsættes for meget afspændinggsmiddel.
tilføjet af

problemet endnu ikke løst!

Tak for jeres svar.
Jeg ved ikke hvor gammel opvaskemaskinen er - den stod i huset da vi flyttede ind. Jeg har været i kontakt med BOSCH, som mente det var salten det var galt med. Den skulle stå på "4". Det gør den nu, og det hjælper ikke. Afspænding har vi både prøvet at skrue op og ned for - intet hjælper. Glas pest tror jeg heller ikke det er. Har købt sådan en neophos dims mod glaspest - uden resultat! Er ved at blive ganske utålmodig!
Andre gode forslag?
PS: Jeg vil prøve at kontakte vandværket.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.