4tilføjet af

Gal Tyrker/Kold Tyrker.

Kan nogen forklare mig,hvorfor disse udtryk bruges.
Det må da give mening at bruge disse udtryk.
tilføjet af

Vred/kold tyrk!

Hvor har du hørt det fra, det eneste jeg kender er en kold tyrker, men det er i narkoområdet!
Gal tyrker, ja hvem ved?!
tilføjet af

Kold Tyrker

Kold Tyrker bruges omkring afvæning fra stoffer, alkohol, nikotin og andet godt. Det betyder at man fra det ene øjeblik til det andet stopper med at indtage disse gifte, og afgiftningen af kroppen medfører chokreaktioner i form af krampe, koldsved og den slags. Efter nogen tid (mellem et par dage til en uges tid) har kroppen vænnet sig til at være uden stoffer (medmindre man er død undervejs af abstinenser...)
Begrebet 'kold tyrker' er faktisk en fejloversættesle fra det engelske 'cold tyrkey' (kold kalkun).
Hvor dét kommer fra ved jeg ikke, men man kan måske forestille sig visse ligheder mellem en klam, kold og plukket kalkun, og en misbrugers klamme, kolde svedige krop under afvænning? Men jeg ved det ikke, så hvis nogen ved hvor 'cold tyrkey' kommer fra, så er jeg også nysgerrig...
tilføjet af

Gås

tilføjet af

Gal Dansker og glad Tyrker

Jeg ved ikke hvor udtrykket stammer fra men det er ikke
et nutidigt udtryk :
I Fredericia sagde man tidligere om bønderne i Trelde, at de havde megen skov, mange penge og mange rødhårede piger.
Erritsøboerne havde et ilde ry i sognet. Man mente, at der lige fra Arrilds tid havde været så græsseligt med hekse i dette sogn. - De sorte Erritsø hekse. Kom der folk fra Erritsø til sognet, blev der holdt skarpt øje med dem.
Folk fra Gårslev sogn kaldtes fjordbukkene (æ fjøwrbok) og Gårsleverne kaldte folkene i Vejlby sogn for Tyrkerne. Når man kender udtrykket "Gal som en tyrker", kan man næsten regne ud hvorfor.
Ifølge en krønnike var der ombord på et af vikingeskibene
( da vikingerne opdagede Amerika) En Tysker ved navn Tyrker ( han havde forstand på vin fra hjemegnen ) og det skulle så være ham der navngav Amerika ) men beretningen fortæller ikke om han var specielt gal , men måske :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.