2tilføjet af

Slibeskive til boremaskine

Hvis man kun har en alm. boremaskine og man skal have slebet en alm. lille køkkenkniv, hvad skal man så købe. Jeg har allerede købt en skive som består af noget hårdt sammmensyet stof, og så var min plan, at bruge en slags slibemiddel af en art på dette stof. Men er det nu også sådan man gør?
tilføjet af

Slibeskive til boremaskine

Nej [!]
Du køber en som nedenstående.
http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp?varenr=2102&Grp=&n=30100
Den er langsomtgående og virker stort set som de store runde sandsten enhver bonde havde i baggården før i tiden. Den lave hastighed og væden gør at utrænede personer kan slibe uden at klingen bliver blå, hvad den jo tit gør på en prof slibemaskine og hvor så hærdningen bliver ødelagt.
Du kan også bruge en båndsliber, begge metoder kræver dog at grater bliver fjernet, først på en fin slibesten og til sidst på en skifersten, altså den helt glatte hårde sorte.
Men det kræver stadig lidt træning, sliber man den nye æg for tynd bliver kniven følsom og hurtig sløv, og sliber man i en lille vinkel bliver kniven svær at skære med.
Et strygestål i køkkenskuffen eller en af de smarte dimser i plast/metal er altid godt til lave en kniv skarp i en nødvending, men på et tidspunkt skal knivæggen slibes helt op igen.
Slår Du knivslibning op på Google dukker der firmaer op som sliber. I dag skal man jo kigge langt efter en skærsliber på landevejen, men de findes altså endnu
tilføjet af

Slibeskive til boremaskine

Det tror jeg ikke du skal begive dig ud i. Du har tilsyneladende ikke et grundlæggende kendskab til hvordan knibe slibes, derfor send dine knive til slibning, evt. ved at google.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.