9tilføjet af

Fritidsklubber er slikbomber

Det er intet mindre end en skandale, at over halvdelen af samtlige fritids- og ungdomsklubber i København sælger slik og sodavand til børnene!
Jeg vil gerne opfordre alle forældre med børn i disse mange slikklubber til at gøre oprør mod denne sørgelige tilstand. Nu må det da efterhånden være sevet ind, at der skal ske noget ved det her!
tilføjet af

Det er jo det bare hysteri

Det minder sgu snart om forbuds sverige, debatten om slik i skolen og fritidshjemmene er gået totalt ud i pædagoghysteri.
tilføjet af

Madpakker

Er jeg meget antikveret når jeg spørger hvorfor pokker de så får penge med i skole, og ikke madpakker?
tilføjet af

Ikke hysteri men omsorg

Nej, men det kan det ende med, hvis forældre og pædagoger ikke selv får løst problemet. Når først det bliver nødvendigt at lovgive på området, så giver jeg dig ret i, at vi er på vej til "forbuds-sverige".
Det er ikke pædagogerne, som råber vagt i gevær, desværre. De er så bange for at blive upopulære hos børnene (OG FORÆLDRENE!), at de hellere end gerne vil imødekomme ungernes enorme sliktrang.
Nej, det er os skoletandlæger, som længe har set meget konkrete konsekvenser af uheldige sukker-vaner. Nu er ernæringseksperterne så endelig vågnet op, fordi de endelig er nået frem til en konsensus omkring sammenhængen mellem fedme og højt sukkerindtag, hellere sent end aldrig.
Jeg synes bestemt ikke, at man kan kalde vores bekymring for folkesundheden for hysteri. Tænk bare på, hvor dyrt det bliver for børnene senere i voksenalderen, når de skal opsøge vores privat praktiserende kolleger og få vedligeholdt deres ødelagte tandsæt!
tilføjet af

Jeg mener stadig at det er

ved at udvikle sig til et sundhedsvandvid, helt ude af kontrol.Det nærmer sig kompelt idioti
tilføjet af

Omsorgssvigt

TEK-12 og jeg bliver nok ikke enige. Om TEK-12 selv er mor eller far til et barn, kan jeg jo ikke vide. Selv har jeg tre børn, som endnu ikke er gamle nok til at gå i vores lokale fritidsklub. Men jeg er begyndt at tale med dem i klubben, de sælger nemlig også sodavand og slik.
Det er vores pligt som forældre at drage omsorg for vore børns helbred. Det gælder selvfølgelig først og fremmest indenfor familiens rammer. Men når vi har kendskab til problemer i andre mljøer, som vores børn færdes i, så kan vi ikke bare lade stå til.
tilføjet af

Jeg har skam tre børn

Og de har ikke taget skade af en sodavand eller en pose vingummi, men alting med måde, det har du ret i.
tilføjet af

Vi er helt enige

Hej dentist
Vi har haft det oppe før, men kan jo kun igen sige at jeg er helt enig, ikke kun for børnenes tænder men for den ganske alm sundhed som det kniber lidt med for dagens børn i danmark.
tilføjet af

skulle der så også indføres

aldersforbud mod køb af slik af sodavand i kiosker og supermarkeder for mig bekendt kan folks børn da bare gå derind og købe deres slik og sodavand. Hvad skulle det næste så være forbud mod salg af hvidt brød, mayonnaise, smør og fløde og nu man er igang kunne man også forbyde tobak og alkohol. Med andre ord skulle danskeren i det danske folkehjem kun have mulighed for at købe gulerødder og groft brød og motorkørertøjer skulle ikke findes så man var tvunget til at motionere hver dag. Desuden skulle alt hvad der hedder fest og glæde forbydes.
Men man kunne da også bare flytte til sverige hvis man er vild med myndighedstyrrani.
tilføjet af

Ikke klubbernes opgave at friste børnene.

Jeg går overhovedet ikke ind for forbud af salg af søde sager udenfor det offentliges regi. Men her handler det altså ikke om kiosker og supermarkeder.
Det handler om pædagoger og andet overvejende offentligt ansat personale, som svigter deres omsorgsforpligtigelse overfor de børn og unge, som de er ansat til at tage sig af. Det er vores skattekroner, som disse mennesker får i løn.
Hovedansvaret for børnenes kostvaner ligger selvfølgelig hos forældrene. Når børn har dårlige kostvaner, skyldes det først og fremmest svigtende forældreomsorg. Så er det sagt.
Men det er altså ikke klubbernes opgave at fastholde børnene i deres dårlige kostvaner. Det er heller ikke klubbernes opgave at friste børn fra mere velfungerende familier, hvor der ellers er styr på kostvanerne.
Det her er jo med til at få samvittighedsfulde forældre til at vælge klubberne fra. I forvejen fylder de socialt udsatte børn meget i disse klubber.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.