7tilføjet af

Svamp i lejligheden

Hej
Jeg har opdaget at der desværre er begyndt at gro hår på min væg i soveværelset. Lidt i det ene hjørne, men har så set at det er langt værre bag radiatoren. Så ringede jeg selvfølgelig til min udlejer, og sjovt nok lød det lidt på hende som om jeg kunne komme til at hænge på den. Hun sagde at nu havde jeg jo boet der i halvandet år, og det var jo aldrig sket før. Vil det sige at det er min skyld? Jeg har luftet ud hver dag, aldrig tørret tøj i lejligheden og har ingen ide om hvad jeg skulle have gjort galt. Jeg står som ansvarlig for invendig vedligeholdelse, men svamp i i væggene? Inden jeg flyttede ind, var der vandskade i lejligheden og jeg spurgte jo så slevfølgelig om jeg ville blive stille til ansvar hvis der kom fugtskader. Fik så at vide at det ville jeg ikke. Men kan det godt være noget fra den gang eller hvad? Eller vil man sige, at fordi jeg har boet i lejligheden i halvandet år, så er det mig der står med lorten?
tilføjet af

Svamp

Helt seriøst - meld dig ind i LLO
Det får du brug for (Lejernes Landsorganisation)
Hellere idag end imorgen
Venhil Jan
tilføjet af

LLO

Hej.. Jeg bakker Jan fuldt op, meld dig ind i LLO
Og desuden, så vil jeg mene at svamp i væggene / mug der kommer fra væggen af må gå under vedligehold. Det er jo ikke lejeren som har behandlet lejligheden dårligt, som er årsag til at dette kommer.
Men snak med en prof inde fra LLO, de ved an masse om den slags :)
Held og lykke!
tilføjet af

hmm

hej .. nope du hænger ikke på den .. hvis ikke du har opsagt din lejelighed ...det er din udlejer der har ansvaret for..sådanne. skader .. men rigtig god ide og melde dig ind hos llo eller danmarkslejer forening ... det er ikke noget man har let ved og klare alen .. mvh en der har prøvet det ..
tilføjet af

Udlejerens ansvar.

Hvor er det typisk at en udlejer prøver at løbe fra sit ansvar.Det er udlejerens ansvar med det mug og ikke dig.Muggen kommer udefra,altså et dårligt hus du bor i,som ikke er godt nok vedligeholdt.Du kan blive syg af at bo i lejligheden.Mug og skimmelsvamp er bare farligt at omgås.Henv dig til lejernes LLO,og forelæg dem problemet.Hej til dig.
tilføjet af

snak med lejernes lo

de kan evt hjælpe, i min sag klarede jeg det selv, vi bad om at få et hygrometer op, og beviste at der ikke var unormalt fugt i lejligheden, udlejer krævede dog jeg luftede ud mellem 15-20 gange om dagen 😮 hvilket jeg sagde han godt kunne glemme, så skulle jeg jo hjemme og ik lave andet, ved normal ydluftning viste hygrometeret helt normal fugtighed.
dit fugt kan måske have noget med en kuldebro at gøre, hvis dete ren ydermur, eller det er en hulmur mellem feks dig og nabo, så det er en kold væg, der møde varmen indefra.
kan også være hvis du har haft sengen stående for tæt op af væggen, men så kommer der kun i det område, så lyder ik til at være problemet.
køb evt en billig affugter, er det fugt der er problemet, så løser det sig med sådan en, den kan jo stå og passe sig selv om dagen,men brug den som et forsøg, hvis du ikke vil ofre den el det koster i længden. det kan nemlig nemmere være fugt når det er et soveværelse, frem for feks en stue, hvor jeg selv havde problemet, og der var kuldebroen problemet, der gav skimmelsvamp, endte med jeg fraflyttede lejligheden, og de gav langt flere problemer end det, så jeg kunne intet ha gjort.
snak igen med udlejer og se om i kan finde løsning
hvis ikke, kan LLO måske hjælpe :-)
håber i finder en løsning på problemet
tilføjet af

nu var det tilfældigvis

nu var det det tilfældigvis ikke ved rolf-barfoed eller kodammen du boede hos ??????
tilføjet af

Mange tak for jeres hjælp.

Rigtig mange gange tak for jeres råd.
Håber I får en go' weekend🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.