3tilføjet af

Er det en spiseforstyrrelse?

Jeg ved ikke helt, hvor dette indlæg hører til, men jeg synes det er mest passende her…
Jeg næsten ikke kunne sove pga. af det her, men sagen er den, at efter sommerferien startede jeg på gymnasiet, og jeg har fået mange nu veninder der. Nu er sagen bare den, at jeg er stort set 100% sikker på, at en af dem har en spiseforstyrrelse. Jeg ved, at hun aldrig spiser morgenmad, og hun spiser meget sjældent henne i skolen, og når hun endelig gør, vil hun ikke spise i kantinen for hun bryder sig ikke, at folk kigger på hende, når hun spiser. For nogle uger siden (da jeg ikke vidste noget hendes problemer) nævnte jeg for hende, at jeg gerne snart vil på slankekur, for jeg trænger til at tabe et par kilo, og lige siden har spurgt ind til slankekuren mange gange. Dette, mener jeg, er nogle ret klare tegn på, at der er noget galt. Jeg har det rigtig dårligt med, at jeg ikke har opfanget signalerne før, men jeg har fundet ud af, at jeg ikke er den eneste, der har lagt mærke til det.
Jeg ved, at hun har haft det ret svært efter at hendes forældre er blevet skilt for nogle år siden, og hun snakker dårligt med sin mor.
Hvad skal jeg gøre? Snakke med nogle af de andre fra klassen om det eller gå direkte til min veninde? Jeg føler ikke jeg kan gå direkte til hende og konfrontere hende… Eller skal jeg gå til min kontaktlære eller skolepsykologen og snakke om det?
Jeg kan ikke lade være med at tænke på hende hele tiden og have ondt af hende. Ironisk nok har jeg nogle gange det så dårligt, at jeg ikke har lyst til at spise.
En forvirret veninde...
tilføjet af

Glemte at sige...

... at hun er meget tynd, som selvfølgelig også er et klart tegn. Hendes mave går nærmest indad.
tilføjet af

maven er ikke et tegn

Du skal kigge på kravebenene. De er et sikkert tegn på at der er noget galt, hvis det er de går indad (altså huden omkring :0) Gå til skolepsykologen og hør om hun/han kan give dig et par råd til hvordan du håndterer det

Held og lykke med det :0)
tilføjet af

hendes opførsel...

...hej forvirrede veninde,
Du kan kigge på hendes kraveben, knæ, øjenhuler, mellemrummet mellem hendes baller (når i har sport)- hun vil efter nogen tid begynde at få "lange" hvide hår i et forsøg på bedre at kunne holde varmen.
Det vigtigste er dog hendes opførsel!
Mange unge spiser usundt (skipper morgenmaden etc.) - den der med ikke at kunne spise når nogen kigger...samt spise utroligt langsomt plejer at være kendetegn.
Dyrker hun sport eller fortæller om træningsprogrammer hun følger slavisk?
Er hun meget perfektionistisk med sit ydrer?
Kigger hun meget på de andre unge kvinders kroppe?
Kære veninde, træd varsomt...du kan nemt komme til at gøre det hele værre. Søg på anoreksi på google - der er masser af gode informationer!
Når du har læst lidt - så beslut dig for om du evt. vil kontakte jeres tilknyttede psykolog.
Hvis du har ret i din formodning er det meget vigtigt at din veninde får hjælp så hurtigt som muligt.
Det er dejligt at du ser hende!:)- 1000 roser til dig...
kærlig hilsen Annie
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.