6tilføjet af

Suppe som ingrediens?

Hej
I Frøken Jensens kogebog har jeg fundet en opskrift (persillekartofler), jeg godt kunne tænke mig at lave..
MEN problemet er, at der står at man skal bruge en mængde suppe som en af ingredienserne. Suppe er det eneste der står, intet om hvilken slags, eller hvor suppen skal komme fra. Det er lidt fortvivlende.. Er det noget man bare burde vide?!
Håber på nogle ved det..
- Nanna
tilføjet af

Brug

en eller to grønsagsboullion-terninger, så skulle den være hjemme.
😉
tilføjet af

mon

ikke du kan bruge kogende vand med bouillonterning i i stedet for den mængde suppe der står
tilføjet af

hoho :D

du skal gå ned i Netto og købe en færdig lavet suppe :D
tilføjet af

Hvilken som helst suppe

Ser du frk. Jensen er jo fra dengang, da enhver husmor havde suppe stående på komfuret alligevel.
Et par suppeterninger - grønsags eller hønse, kan hjælpe dig til suppeeffekten.
tilføjet af

suppe er det der er tilbage når kødet er kogt.

grisekød kan ikke bruges til fond, og fiskeben må højst koge 20 min, ellers bliver det bitter.
Frk, Jensen var jo en gæv selvlært bondepige fra randers, så naturligvis mener hun suppe kogt på høns, og ikke kyllinger.
en høne kan sagtens koge i 2 timer, inden kødet er mør.
efter kogningen paserer du suppen igennem et vådt klæde og koger det ned til halv mængde, og du har en hønsefond.
du kan også koge det ned til ½ l. så har du en glace en med meget kraftig smag, denne glace kan du bruge lidt af, hvis du mangler kraft i en ret.
der findes en brun oksefond, hvor benene har været en god tur i ovnen, så de er blevet brunet af.
den skal koge minimum 12 timer.
så er der en lys kalvefond, hvor du blot koger på kalveben, og reducerer.
så er der hønsefonden, og til sidst fiskefond.
hvis du skal lave klar suppe, og din fond er blevet grumset fordi suppen har kogt for kraftigt, eller fordi du har glemt at skumme overfladen.
hvis det er tilfældet, så afkøler de suppen til næste dag, og tager en anden ren gryde, hvori du hælder lidt sammenrørte æggehvider i bunden, og forsigtigt hælder fonden ovenpå.
derefter bringer du fonden meeeeget langsomt i kog, og æggehviderne opsamler alt grums.
brug aldrig de såkaldte suppe og grønsagsterninger, de består kun af salt og glutamat, ingredienser der skal forestille at give smag, hvilket de ikke gør, de åbner porerne på tungen, så du får en fornemmelse af, at du kan smage noget der ikke findes.
tilføjet af

Grundsuppe

Det er grundsuppen; den står kære skat også i jensens koge bog men i dagena anledning skal jeg her komme med den:
Høkasser: en kasse som lukkes med et tætsluttende låg og en krampe, fyldes med hø, og indrettes efter størrelsen med en eller to fordybninger, som passer til gryderne.
Over høet og ned i fordybningerne lægges et uldent klæde, der sømmes ganske let fast omkring kanten af kasen, for at det nemt skal tages af når det en gang imellem skal vaskes.
Gryden som stilles heri skal være i kog, og dækket med et tøætsluttende låg.

Derover lægges en løststoppet pude. fyldt med fjer eller hø som let lader sig stoppe ned omkring gryderne, og kassen lukkes til.
En god boullion fordrer mindst fire timers sagte kogning under lukket låg, for at kødet kan blive godt mørt og suppen ikke skal svinde bort.
Skal kødet hvorpå suppen er kogt serveres som efterret, bliver det bedst, når det efter det er afvasket, sættes over ilden i kogende vand, med salt, hvorved porerne trækkes sammen; derved bliver kødet saftigere og tillige mere nærende.
Til suppe anvendes af oksekød oksebryst, tyksteg, eller halsstykker. Det sidste giver en udmærket suppe, men egner sig bedst for større husholdninger, da man helst må gøre indkøb af 5 kg for at få det fordelagtigt afhugget. Suppen må når den begynder at koge, skummes omhyggeligt, og først når man har afskummet, kommes rødder og visk deri. Til denne portion tages en stor selleri og 5 gulerødder, som kommes hele derpå og optages når de er møre, hvorefter de afpudses, skæres i passende stykker, hvilket kan gøres med en riflet urtekniv /Charteusekniven), og kommes i terrinen. Til visken tages 4 a 6 porrer, et bundt persille(ikke mere end tre kopper hakket), lidt selliritop godt rensetog skyllet for sand og sammenbundet med et udvasket sejlgarnsbånd eller lagt i viskenet. Når kødet er mørt, kan det holdes varmt i gryden, vori er tilbageholdt lidt suppe, efter at den øvrige er siet igennem en meget fin sigte eller et tæt klæde, opvredet i varmt vand. Fedtet skummes af suppen, som atter sættes over ilden for at blive rigtig koghed. Den kan tilsættes magggiskrydderi, et par stykker sukker samt nogle dråber kulør for at give den en smuk, gullig farve. Kødet må helst spises samme dag, det er kogt. Opvarmet suppe er bedst.
4 a 5 kg kød, 7 liter vand.
mit råd er at du svitser kødet i i godt med olie eller smør inden du lægger det i vandet; og bruger flere og svitsede rodfrugter og krydderier løvstikke i suppen
men hvad ved jeg
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.