1tilføjet af

Elektronisk maskine

Hej! Jeg har købet en ABgymnic 2002 ( en måtte agtig ting man sætter på kroppen, som så sender stød ud i dine muskler, og får dem til at spænde) jeg vil bare høre om nogle har noget erfaring?
tilføjet af

...lidt sent.

Hmmmm... det er lidt sent at rådgive når du har købt den, ellers ville jeg ikke have anbefalet dig at købe den.
Det er oprindeligt et apparat som bruges inden for fysioterapien ti genoptræning, muskelstimuli og smertelindring.
Apparatet har desværre en meget begrænset effekt når det kommer til decideret styrketræning. Problemet er at det eneste apparatet gør, er at stramme musklen på samme måde som du selv kan gøre, men vel at mærke uden vægt/modstand.
Decideret styrketræning bygger på princippet om overkompensation. Dvs at når man træner hårdt, brister nogle af muskelfibrene. Dette vil kroppen reparere igen, men for at undgå at musklen går istykker igen, overkompenserer kroppen, ved at bygge en stærkere fiber, end den der gik i stykker.
Når man starter med styrketræning vil man få meget effekt af træningen i starten hvis man ikke har været specielt aktiv før træningen, da de første 3 mdr typisk vil være en styrkelse af nervebanerne snarere end selve musklen, da vi ikke bruger hele muskeln hvis ikke vi er vant til at arbejde med den.
Mit bedste bud er at apparatet derfor kun kan have en effekt de første 2-3 måneder, ved at stimulere og derved aktivere nervebanerne i de dele af musklen hvor de ikke blev brugt før. Herefter savner jeg lidt den grundlæggende teori der skulle underbygge nogen form for styrketræning i apparatet.
Håber dette kunne hjælpe lidt. Har du yderligere spørgsmål er du velkommen.
- Harbo
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.