1tilføjet af

Dyrker Roser

Jeg har nogle gamle dejlige roser som jeg gerne vil have nogle stiklinger fra fordi jeg skal flytte. [f]
Jeg har læst at i efteråret skal man skære en gren af og stille den i jorden. Den ende som er stikker over jorden skal man lægge en pose over. Den vil så begynde at skyde.
Er der nogen der har succes med det eksperiment?
Hvordan har du fået stiklinger fra roser til at gro?🙂
På forhånd tak!![f]
tilføjet af

kan lade sig gøre

Metoden du beskriver kan godt med lidt held lade sig gøre, men det bliver en svagere rose end den som kvisten kommer fra, hvilket vil sige den lettere bliver dræbt af bl.a. kulde. Men gøre det kan du.
Du skal bruge et antal af sådanne kviste, du fjerner de fleste blade fra dem og ved "rodenden" af stilken som du har skåret skråt af fjerner du barken på ca en centimeter op ad stilken og drysser det med et roddannerhormon (kan købes hos de fleste planteskoler og gartnerier, men er hundedyrt). Derfter sætter du stiklngen i en god jord og sørger for den (jorden) altid er fugtig, dette kan gøres som du skriver med plasticpose over, men husk så et par åmdehuller i posen.
Det bedste resultat får du dog ved at vælge nogle kviste og pode dem på f.eks. en hunderoserod, dette er ikke svært, men lidt vanskeligt at forklare her, men på biblioteket kan du finde rigtig mange gode bøger om formering af planter og herunder podning.
Du kan sikkert også google podning og måske finde et link der både fortæller og viser hvordan.
På denne måde får du en stærk og resistent rose, lavet helt på samme vis som andre ædle rosensorter.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.